2013年9月27日金曜日

Utolso?!


Ma voltunk az "utolso" UH-n. Vagyis pontosabban remeljuk, hogy az utolson. 2-ra vagyok kiirva, de azt mondta az orvos, ha 2-ig nem bujik ki, akkor 4-en visszamegyunk a legutolso UH-ra, ahol ranez, hogy hogy allunk es akkor "megbeszelunk egy idopontot", hogy mikor is.
Oszinten, en kicsit remenykedtem, hogy mar a hetvegen talalkozhatunk vele, mondjuk meg nem halt meg a remeny, hiszen meg csak pentek van. : )
Egyebkent az orvos is azt mondta, hogy igazabol innentol johet mar barmikor, az a 4-i UH csak azert van, ha meg se akarna jonni magatol, akkor ugye...
De remenykedjunk a legjobbakba. Mar alig varjuk, hogy lathassuk! Szoval en meg mindig remenykedem a hetvegebe. : ) 

2013年9月25日水曜日

Kezdodik?!


Ugy erzem, mintha kezdene fajni neha a hasam... Ez persze nalam kerdojel, az meg meg inkabb, hogy ez vajon az a fajas e?
Nem faj 10 percenkent es azt se mondhatnam, hogy ugy igazan faj, csak ugy erzem, hogy mar nem olyan, mint ez elott.
Mindenesetre probalom meggyozni csibefasirtot, hogy Apat meg kell varjuk, szoval meg a holnapi napot ki kell birjuk. Remeljuk, hogy igy lesz. A nagy talalkozasrol nem illene lemaradnia. : )

2013年9月24日火曜日

Nalunk a vasarlas...


...nem eppen egyszeru. Apa szeret ugyan vasarolni (bizonyos dolgokat...), de ezt jo hosszan teszi. Minden ertelemben.
Van egy kis asztalunk a nappaliba, amit "fel evig vettunk". Nem, nem azert mert draga volt es reszletre hanem, mert anno abba allapodtunk meg, hogy kell (es egyebkent valoban kellett) csak a beszerzese fel evig tartott. Nem azert mert nagy igenyeink vannak vagy mert epp csinaltattuk volna, egyszeruen ennyit gondolkodott rajta. Ez egyebkent a mai napig igy van, ha mi eldontjuk, hogy veszunk valamit, az minimum egy honap gondolkodasi ido, ha nem tobb, attol fugg mirol van szo mosogep vagy szonyeg. 
Most az elmult 9 honapba meg a mindennapi bevasarlas is ketszeres idot vett igenybe es nem azert mert lassu vagyok. : ) Mindennek meg kell nezni a hatuljat es Apa rendkivul becsuletes modon kepes es tenyleg vegig olvas mindent, mert olyat nem ehetek, amibe a babanak artalmas dolog van, hat panasza nem lehet az apjara a gyereknek, az biztos. ; )
Na, de tegnap, elmentunk beszerezni egy ket dolgot, amit mar kineztunk egy par honapja... Es volt! Oszinten, jartunk mar parszor ugy, hogy mire visszamentunk volna, hogy megvesszuk, mar nem volt. Most mindenbol elhoztuk az utolso darabot! Elviselheto aron, de jo minosegben. : )
Igy tortent, hogy tegnap helyett kapott a falon nalunk ez a cukisag...


Ami valljuk be oszinten, tenyleg nagyon cuki! : D Raadasul nem csak az en dontesem volt, szoval valamit tenyleg tud!
(Amugy tenyleg. Mozgatja a szemeit, de ez itt most nem latszik sajnos. Ennel jobb mar csak akkor lehetett volna, ha huhuhog is.. : D)

39. het ♡


(Igaz, mar nagyon a vege, de mi se maradtunk kepek nelkul.♡ )

Kis baleset...


....tortent velunk a minap, pontosabban tegnap. Reggel kiszelloztettunk, mert olyan klassz ido volt, aztan ferjem kifele jovet kihozta a laptopot a szobabol es ki tudja milyen megfontolasbol, de a konyha asztalra rakta. Eddig igazabol semmi gond, volt mar ilyen azzal a kulonbseggel, hogy nem volt nyitva az osszes ablak es nem volt az asztalon egy vaza fel liter vizzel...
Szoval egy nagyobb "szellonek" koszonhetoen, ami a 4 nyitva levo ablakon suvitett befele, felborult a vaza es megontozte, az amugy nem szomjas es nem kiszaradt laptopot. Kisebb szivroham kerulgetett miatta, foleg, hogy miutan kivettuk az aksit, aminek hal isten semmi baja, utana lattuk, hogy hatul, ahol fujja ki a levegot csopog a viz, hasznos dolog am a hajszarito, minden alkalommal ra kell jojjunk. Szoval megszaritottuk, amennyire megtudtuk es nem tudtuk utana se bekapcsolni... Aztan elmentunk itthonrol, idegesseglevezetesnek sem volt utolso, de azert utkozbe beneztunk egy elektronikai boltba is, azert keszulve a legrosszabbra, tudjuk mennyit kene sporolni egy uj gepre. Sokat.
Mindenesetre hazajottunk es a gep eletrekelt! Ugy latszik nem hajszaritoztuk eleg sokaig es kellett meg neki szaradasi ido, de a lenyeg, hogy mukodik! Hatalmas volt az orom, bar a toltoje elromlott, de szerintem az mar a nem viz hibaja volt. Ugyanis ugy lehet hasznalni gond nelkul, ha be van dugva vegig, de hozni vinni tolto nelkul sajnos nem, mindegy ez legyen a legkevesebb. A lenyeg, hogy el! : ))

2013年9月20日金曜日

Mar csak 2 het!


Tul vagyunk a mai korhazi latogatason. Az a multkori emlegetett 1 oras vizsgalat valojaban csak 40 perc volt, de eletem leghosszabb es legfajdalmasabb 40 perce volt... A szivhangjat neztek a babanak es ugye 40 percig fekudni kellett, ez meg onmagaba nem nagy problema, hanem az, hogy a hatamon...
De az en hibam, mert hulye vagyok, szolnom kellett volna a nonek, aki bent volt eloszor, hogy en 10 percnel tovabb nem igazan birom a hatonfekvest mert megfajdul a derekam. Hat szinte forgatokonyvszeruen az elso 10 perc utan mar csillagokat lattam es igazabol barmit is csinaltam semmi se volt jo, a 40 perc utan meg alig birtam felallni, sot, kimondottan fajt meg kifele menet is, Apa megmaszirozta kicsit, akkor jobb lett, de most megint faj... Mindegy, buta voltam, de legalabb orok emlek marad ez a 40 perc.
Na, de, hogy a mai napnak sem csak negativ oldala volt, nem kellett varnunk az orvoshoz, szinte rogton be is hivtak. Megneztuk a csibefasirtot, aki egeszseges, mint a makk es mar 3220g.... Csak neztunk, jol meghizott ket het alatt. : D Az orvos is mondta, hogy hat mivel meg van egy kis idonk meg hizhat, ugy hogy nem lesz picibaba, hat nem, de edes kis husis lesz. : D
Aztan konzultaltunk az orvossal, aki teljesen megdobbenten, de egyuttal megkonnyebbulten kozolte, hogy ritkan latott ennyire egeszseges es fitt kismamat. Azt is elmondta, hogy O egyaltalan nem aggodik miattunk, sot! Ha a 9 honapot veszi alapul es a jelen helyzetet, elkepzelhetonek tartja, hogy szules utan mas nap, mar szaladni fogok (na, ennek azert varjuk ki a veget... : D). Szoval teljes elegedettseg volt. Nekunk plane, magam miatt nem, mert magamat ismerem, de hogy a baba is teljesen jol van. : )
Hat itt tartunk most es ha minden jol megy mar maximum csak 2 hetunk van vagy annyi se, majd meglatjuk. ; )
Ja, es hogy mennyire is jofej az orvosunk, mindamellett, hogy a humorerzeke se utolso, kerdezte a kovetkezo idopontot (nalunk ez ugy van, hogy ajanl egyet es akkor ha jo, akkor jo, ha nem, akkor keres masikat, teljesen kompromisszum kesz amugy), ami jovohet pentek 10:00 ora vagy ugyanazon het csutortok delutan 16:00. 
Es a parbeszed:


Orvos: Csutortok delutan vagy pentek delelott?
Apa: Haaat... Pentek?
Orvos: Pentek delelott 10:00 jo lesz?
Apa: Hat nem jo. De majd megoldjuk...
Orvos: Meg egy reggel 08:30-as idopontot feltudok ajanlani.
Apa: Az sem jobb, de... Vagy, ja, de az megis jobb!
Orvos: (itt volt egy kozos nevetes az apolonokkel, sajnos a hangsulyt nem tudom visszaadni) : D
Aztan hazajottunk. : D


2013年9月18日水曜日

Rend a lelke mindennek

A mult heten kicsit szetszort voltam, ugyanis, hogyan gyulnenek ossze a tennivalok, ha nem egyszerre?!


・Kitakaritottam. Es ebbe most minden benne van, a furdoszoba, a szoba, a nappali es legfokepp a konyha, ahol eddig is az idom legnagyobb reszet toltottem, de sose vettem ra magam egy alaposabb takaritasnak, hat most meg volt ez is. Mondhatni rend van.
・Meg van minden gyerek holmi. Hetvegen meg azon toprengtem, hogy mi maradt ki es mi az, ami meg feltetlen beszerzesre var. Nem sok minden volt, de most mar az is meg van. Sot, a borondbe pakolas is veget ert. Most mar teljes a megkonnyebbules. 
・Apat ugy hagyom most mar magara, hogy kaja lesz majd a hutobe, minden inge ki van vasalva, az osszes munkasruhaja ki van mosva, rend van a konyhaba es minden szamara velhetoleg szukseges dolog szem elott van. A baba futont is agynemustol raktam el, szoval mindent mar csak egy mozdulattal ki kell vennie majd a szekrenybol. 
・Voltunk setalni, ugyanis megorulok annyira mozognek mar rendesen... Masfel kilometert lesetaltunk egyhuzamba es hazudnek, ha azt mondanam nem esett volna jol meg egyszer ennyi, de azert most mar csak ovatosan...




・Multkoraba tortent, hogy neki alltam "sutni". Na, nem kell tul bonyolult dolgokra gondolni, igazabol meg se tudnam mondani milyen apropobol alltam neki, mostanaban vannak eleg random elhatarozasaim...


・Jart nalunk egy taifun a minap. Az ejszaka alig aludtunk, nem azert mert felelmetes volt, az a legkevesbe sem. Sokkal inkabb zavaro volt a zaj, amit magaval hozott a csapadek mennyisegrol mar nem is beszelve. Ami pedig a legrosszabb, az a reggel es ami vele jar, hogy bizony meg kene nezni mi van a fuggony tul oldalan, odakinn az erkelyen... Egy fel oras takaritas vart rank, meg persze lett egy kisebb mennyisegu szemet es a viragaim se voltak a legjobb helyzetben, fuggolegesen valahogy sokkal szebbek. A lenyeg, hogy elment es hagyott maga utan egy kis jo idot, ami 28 foknak felel meg es 2 napig tartott, ma megint van vagy 30 fok es vakito napsutes. De kerdem en, hol van az osz igy mar lassan szeptember vegen?!
・Ez a het a 38. hetunk. Minnel jobban kozeledik a nagy nap, annal kevesbe erzem magam kismamasan. Nem az erzesre gondolok, hanem arra, hogy egyre inkabb hianyoznak dolgok es egyre inkabb mozognek mar ugy igazan rendesen. Arrol nem beszelve, hogy ez a masfel-ket het sokkal hosszabbnak tunik, mint az elmult 8 honap. Na, de csak turelem! : )
・Valamelyik nap azt hittem megorulok es majdnem vettem egy kavet... Nem, nem azt az igazi, jo eros es finom kavet, ami otthon van, hanem az itteni "tejeskavet", de aztan Apa lebeszelt rola, hogy hat azert meg se kene... Hmm, valoban, de felek O egy hetet se birna ki nelkule en meg 8 honap utan erkeztem el arra a pontra, amikor mar barmit megadnek egy kaveert. Mindegy. Kaptam helyette gesztenyes sutit, ami meg kell mondjam, isteni finom volt, de sajnos a kavet nem potolja... Bar iden eloszor ettem gesztenyet es maximalis nyugalommal, mivel semmi mas nincs benne, csak gesztenye es cukor, epp ezert csak 3 napig fogyaszthato, nekunk ket napig se tartott. : )


・Most penteken UH. Nem is akarmilyen. Az orvos azt mondta, hogy minimum egy orat ott leszunk. Ebbol lesz 3 ora is, ha a multkorit veszem alapul, ami sima UH volt, 10 perces es 2 es fel orat ultunk a 9 honap alatt eloszor... Nem tudom, hogy ezt, hogy hozta ossze.
・Apanak lesz meg egy 3 napos szabija ebbe a honapba (hetvege+hetfo), ami a jovohetre esik es nagyon remelem draga csibefasirtunk megerkezik jovohet szombaton. : ) 
・Jaj, azt hittem utolerem magam a heten es mindenkinek valaszolok emailek es uzenetek teren, de ra kell jojjek, hogy vagy mindenki gyors vagy en vagyok lassu... Mindenesetre igyekszem! : )

Osszessegeben ennyi minden tortent az elmult par napba. Aminek viszont nagyon orulnek (a kave mellett), hogy ha visszakapnam a regi agyam... Sose ereztem ennyire "hulyenek" magam, mint az elmult 8 honapba.

2013年9月11日水曜日

Mindig a "legjobbkor"


Gondolkodtam, hogy ezt leirjam e, mert ugye "a falnak is fule van", illetve en eleg csaladcentrikus vagyok, megis neha ugy erzem, hogy a csaladombol tudnak a leginkabb felidegesiteni nehanyan...
Reszletesen nem mennek bele, mert egyaltalan nem tartom szep dolognak, hogy "kibeszelem" a csaladom tagjait, azt se tartom szepnek, hogy ezt itt leirtam, de!
Ugy orulnek, hogy ha neha tekintettel lennenek bizonyos dolgokra, mint peldaul arra, hogy gondolkodjunk mielott beszeljunk vagy, hogy legyunk mar egy igazan kicsiket tekintettel a masikra es ne mindig azt hangoztassa, hogy a masik jobb. Illetve meg egy valami, igazan halas lennek, ha nem mindig azok sertodnenek meg, akiknek egyebkent semmi okuk nincs ra. Nekem lenne, de en nem tehetem meg, mert, hogy en ugyan mire fel sertodok meg?! Vegulis. 
Csak legalabb lennenek tekintettel erre a 9 honapra, illetve a maradek par hetre, igy is volt mar eleg gondom es idegeskedtem eleget, amit valljuk be nem kellett volna...
Hat ez van. Mondanam, hogy nem foglalkozom tobbet ezzel, de hazudnek es tuti lesz meg par ilyen... De ne legyen igazam.

2013年9月10日火曜日

Ez-az


Ma elmentem a 100 yen-esbe (olyan, mint nalunk a 100 ft-os, csak az a kulonbseg, hogy itt tenyleg MINDEN 100 yen, nalunk meg hat otthon, azt hiszem nem kell bemutatni...). Gondoltam veszek meg egy ket hasznos dolgot, mikroba rakhato muanyag mini dobozt, fenykep keretet, hajgumit (a korhazba is kelleni fog, szoval sose art, ha egy-kettovel, ha tobb van), meg ilyesmiket. Vettem egy irto cuki bekas torolkozo tartot, amugy se lett volna mar hely, ugy hogy nem csak "ugy" megvettem. : )
Amiert igazabol elmentem, de vegul nem vettem meg, az ilyen kirakhatos szonyeg, ilyen szivacsos, puha es csomo fele van belole. Igazsag szerint azert akartam a 100 yen-esbe venni, mert tok sok fajta van, marmint Micimackos, Micky egeres stb. A gond az, hogy itt darabra aruljak, nem is az araval lett volna a baj, ha nem lenne 6-8 darabbol is olyan kicsi... Igy viszont szerintem nem eri meg. Lattam a multkor a baba boltba is, de fele ennyi valasztek nem volt, bar teny, hogy ott azt hiszem 10-12db volt egy tasakba es valami 1000 yen koruli volt az ara.
Mindenesetre ez most a boltban maradt, de sanszos, hogy a hetvegen beszerzzuk, ugyan is meg kene baba zokni, sapka es egy nem tul vastag, de azert melegebb pled is. Es mivel mar csak 2-3 het van, igy nem artana, ha mar meg lennenek, rabizhatnam Apara, de felek nem sietne el a dolgot. : D


Ugyanigy vagyunk a baba nevevel is, alig van idonk, de neve az meg mindig nincs... Mar aposom kiprobalt mindenfele modszert, hogy hatha konnyebben tudunk donteni, de nem igazan haladunk egyrol a kettore... Remelem azert lassan eldol, mert eleg hulyen ereznem magam, ha a szules kozben kene meg ezen is gondolkodnunk. 
Ja, es ma nagymosast tartottam, olyan nagyot, hogy nem tudtam mindent kimosni, mert nem volt helyem, ahova kiteregessem. : D
Szoval a korhazi cuccokat kimostam, meg ugye Apa munkasruhajat es ilyesmiket, holnapra semmit sem tervezek, mert ma meg takaritottam is, ugy hogy hulla vagyok, de csutortokon kimosom az osszes babaruhat, amibol hal istennek nincs tul sok, nem vittuk tulzasba a vasarlast ruha teren, mert valoszinusitem, hogy 3 honap mulva ujra be kell ruhazzunk, szoval teljesen felesleges, de igy is itt van egy kisebb kosarnyi ruha, meg torolkozo, meg hasonlok. De, ha ezt letudom csutortokon, akkor kijelenthetem, hogy vegeztem, teljesen! : )

2013年9月9日月曜日

Utolso 3 het


Mult heten az orvosnal azt hittem idegbajt kapok... Biztos elszoktam mar a varakozastol, de eddig akarhanyra voltunk berendelve mindig vegeztunk maximum 30 perc alatt es ebbe mar a vizsgalat is benne volt. Most meg 2 es fel orat vartunk es plusz meg 40 perc a konzultacio es a vizsgalat. Ferjem elaludt a padon, mert o meg ejszakas volt, ugy hogy fantasztikus volt a hangulat...
Mire nagy nehezen sorra kerultunk, akkor meg tudatosult bennem, hogy most megint az uj csajszi lesz UH-n, aki eddig mindig ott volt, mint masodik szemely betanulni, nincs vele bajom mert kedves meg minden, de szegeny nem a leggyorsabb es meg csak nyugodtnak se erzem magam mellette, sose beszel, nem mondd semmit, raadasul most pont mikor neztuk a szivhangjat babanak akkor olyan fura fejet vagott, de meg se szolalt... Majd kaptunk UH-s kepet es vegeztunk. Remeltem az orvos kicsit bobeszedubb lesz. Az volt most kivetelesen, hal istennek, mert O se mindig a szavak embere vagy legalabbis feleslegesen nem beszel.
Na, a lenyeg, hogy megnezte a kepeket, most latta eloszor rendesen az arcat, mert mikor O csinalta az UH-t mindig belenyomta a kezet az arcaba. Azert jo latni, mikor az orvos legalabb annyira orul, mikor latja, mint mi. : )
Szoval beszelgettunk egy keveset, azt mondta, hogy minden nagyon jo, bennem mar lassan tulteng az egeszseg es a baba is no szepen, semmi problema. Aztan a vegen meg is csak, szoba jott az elotte valo UH, hogy ha nem banjuk, O azert ranezne megegyszer, mert nem tetszett neki, amit a csajszi latott. Pillanatok alatt csinaltunk meg egyet es azt mondta, hogy semmi gond, nem tudja mi volt az elobb, de jobb neki is, hogy latta a sajat szemevel.
Hetente kene jarni innentol, de mivel semmi problema nem merult fel es mivel O a heten nem lesz bent, igy tartjuk a ket hetet. Akkor meg lesz egy valamilyen egy oras vizsgalat es hozzafuzte, hogy nagyon sajnalja, de keszuljunk fel arra, hogy megint kicsit varni kell majd. A "kicsivel" tudtam volna vitatkozni, de hat ez van. Amugy nem tudom, hogy hozta ezt ossze, eddig 8 honapon keresztul vegig, olyan gyorsan ment, most meg annyian vannak egy nap, hogy hihetetlen...
Megkerdeztek, hogy osszepakoltam e mar, mar minden meg van, meg a heten egy nagy mosas var ram es aztan tenyleg minden kesz.
Oszinten, egyaltalan nem izgulok, mondjuk ferjem eljon a munkahelyerol, ha menni kell, de ha nem erne ide, akkor is itt van anyosom, aki segit. Szoval teljesen nyugodt vagyok. Meg meg jo esetben ugy is van 3 hetunk. : )