2016年3月23日水曜日

2 nyelv, ami 3?!

Szoval Nimo ugye 2 nyelven tanul egyszerre, nem tudtam eldonteni, hogy ez jo dolog e, vagyis a kesobbiekben biztos, hogy elonyos lesz, de most hat nem allunk fenyesen... Megert mindent, azzal nincs baj, mondd mar szavakat mindket nyelven, csak hat a beszedtol meg igencsak messze van... Az tulzas, hogy aggodom miatta, csak igy az ovoda kozeledtevel azert elgondolkodtam, hogy mi is lesz velunk, foleg, hogy lassan 2 es fel eves, az ovodaba a papirt meg szeptemberbe le kene adni, hogy jovo aprilisba bekeruljon.
Pedig annyit beszelunk hozza, de nem igazan akarja elsietni ezt a dolgot, ugy nez ki. Mindenesetre jovo aprilis meg messze van, nem fogom emiatt a falat kaparni, foleg, hogy hetek, honapok alatt is hatalmasat fejlodnek!
Viszont, ami erdekes, hogy tudja az osszes alapszint, illetve szamolni 1-10-ig, de csak angolul, neha olyan, mintha fogekonyabb lenne ra. A japanok is atvettek eleg sok angol szot, meg hazudnek, ha nem neztunk volna par angol meset vagy nem hallgattunk volna angol nyelvu zenet, de azert ez sokkal kevesebbszer fordult elo, mint, amennyi magyart hallgattunk pl., Alma egyuttes meg a mai napig is orakon keresztul szol, meselek is, Bogyo es babocat is nezunk magyarul, mondjuk, ha mast nem is, de legalabb szavakat megtanult es az igaz, hogy azokat helyesen is hasznalja.

Ja es csak, hogy tenyleg annyira nem veszes a helyzet, a multkor kenyersutesnel, sorolta, mit rakok a talba... : ) Szoval csak az osszefuggo beszed kesik, pedig orulnenk mar, ha nem kene telepatikus uton kommunikalnunk, sejtem ez is olyan lesz, mint anno a jaras, egyszer csak a semmibol felallt es elindult... Fura lenne, ha arra kelnenk, hogy azt mondja reggel, hogy "Kerem a turmixom es a bundas kenyerem, ehes vagyok!", bar mivel semmi sem lehetetlen... : ))
Igazabol szent meggyozodesem, hogy lusta, beszelni... Tudja, hogy mindent megertet velunk igy is, minek torne mar magat, hogy beszeljen is?!
Ugyhogy, ha nagyon hulyenek tettetem magam, akkor neha sikerul elerni, hogy megmondja mit akar, meg, ha csak egy szoval jelezve is, de legalabb mondja. Az esetek tobbsegeben viszont, meg mindig elvarja, hogy gondolatolvaso modjara kitalaljam a semmibol, hogy mit is szeretne...
Persze, 2 nyelvet megtanulni, kulon valasztani stb., nem kis munka, sot! Bar igy utolag belegondolva az angolt teljesen ki kellett volna hagyni...
Azert kivancsi leszek milyen feltetelekkel kell majd szembesuljunk osszel az oviba menetel kapcsan. Mindenesetre, ha szavakat tud mondani, akkor beszelni is fog tudni, csak ido kerdese....

0 件のコメント :

コメントを投稿