2016年3月18日金曜日

Jatszohazak


A teli idoszak es leginkabb a februar, illetve marcius eleje vegett, amikor is nem tudom, de iden rengeteg esos nap volt, kiprobaltunk par jatszohazat a kornyeken. Nos, volt egy par... Egyebkent remek talalmany, foleg, ha jol kiakarjuk farasztani a lurkot egy nagyobb bevasarlas elott vagy epp utana, hogy konnyebben viselje mindenki a boltokba valo futkarozast. Amit eddig probaltunk, az a hagyomanyos jatszohaz, amibe altalaban "pici" gyerekek vannak 1-5 eves korig, ez nekem/nekunk a No.1! Az ok egyszeru, tok veszelytelen es nagyjabol ugyanolyan koru gyerekek jatszanak egyutt teljesen bekesen, szoval a szulok se igen kapnak szivrohamot, hogy epp honnan esik le vagy mikor megy nekik egy nagyobb gyerek. 

A masodik, ami tok jopofa volt es meg soha sem talalkoztam ilyennel eddig, az igazabol egy aruhazban kialakitott orias "homokozo". : )) Olyan, mintha egy nagy szobat homokozova alakitottak volna, raadasul nem is egy fele homok van, van sima, szallo homok, van vizes, sot van ahol meg sarazni is lehet, szerintem nagyon otletes, gondolom azt nem is kell mondani a gyerekek mennyire tudjak elvezni?! : ) 

A harmadik fajta kb. egy mini vidamparkkal is felerne, van ugralovar, kishazak, trambulin, ez a tipikus jatszohaz csuszdaval, labdaval, sot, meg ilyen mozgo autok is vannak, szuloknek meg masszazs szek, hogy lazuljanak mig a gyerekek ugralnak, NimoApa imadta! : D 

Es az utolso az nagyon hasonlo a fentebbi haromhoz, mondhatnam, hogy az elso harom kombinacioja, ami hat... Nekem oszinten nem annyira jott be, sok mindenhez varni kell, ami ertheto mert ugye figyelni kell, hogy ne legyenek tul sokan egyszerre, mert veszelyes, raadasul kb. nullatol ki tudja hany eves korig vannak a gyerekek egy helyen... Na most, ennek sejtheto mi a kovetkezmenye...

Nimo egyebkent elevezte, bar sok mindent meg nem tudott kiprobalni, mint pl. falra maszni, illetve en tobbszor majdnem szivrohamot kaptam, pedig nem vagyok egy szivbajos ember, de azert itt volt mire figyelni....
Mindenesetre mar tudjuk mik vannak teriteken, ha hosszas rossz idonek neznenk elebe es mar meguntok a jatszoteri sarazast... : )
(Egyebkent minimalis koltseggel jarnak, ha az ember csinaltat kartyat, akkor egy bizonyos szamu alkalom utan jar ingyen kor. : ) A legutolso peldaul 200-300JPY masfel orara, a homokozos a legdragabb, mert ott 20 perc kb. 200JPY, de mivel ezek nem mindennapos programok azert, havi egy-ket alkalom rossz ido eseten siman belefer! : ))

PS.: Ezt a reszt ujra irtam, nem talaltam eleg szofisztikaltnak, ahhoz, hogy nyilvanossag ele tegyem, hogy neha mennyire fel tudnak bosszantani szulok ilyen helyeken.... Mindegy, majd egyszer, egy masik bejegyzesben talan leirom ezt is. ; )

0 件のコメント :

コメントを投稿