2015年5月22日金曜日

Otthon, edes otthon!


Ez a mondas annyira igaz es sajnos akkor jovunk ra leginkabb mennyire is, mikor mar elmentunk otthonrol. Tudom, hogy nem mindig felhotlen otthon lenni, meg eljon az ido, mikor jobb az utcan setalni egesz nap, mikor jobb a baratoknal, rossz, ha halljuk a vitakat, rossz, ha erezzuk a feszult legkort, a stresszt, amit igazabol lehet nem is nekunk szannak, de otthon jon ki, szabadul fel minden elnyomott erzes, amit eddig magunkba tartottunk. Szoval igen, van az, az ido, amikor inkabb erezzuk a hatranyat, mint sem azt a meleg es kellemes, szeretetteljes otthoni legkort, amit mindig is kellene. 
En is azok koze tartozom, akiknek el kellett menni
otthonrol, hogy aztan mindenegyes otthon toltott percre a legboldogabban emlekezzek vissza, hogy minden ujabb pillanatot, mikor hazamegyek, a legboldogabban tudjak megelni es, hogy ugy tudjak gondolni az otthonra, mint arra a helyre, ahova barmikor visszamehetek, ahol mindig varni fognak, ahol a legnagyobb szeretet vesz korul! 
Mert olyan joleso erzes, mikor a nagymamank 24 evesen is megpuszilja a fejunket, felnottkent is megkerdezik hanyra erunk haza, mit ennenk ebedre, mikor meg mindig latjuk az aggodalmat a szemukben, mikor kilepunk a kapun es olyan jo mikor latjuk azt,
hogy egyutt nevet mindenki, mikor minden regi serelem, hirtelen egy vicces emlek lesz, amikor meg a nagyszulok is beallnak focizni a kertbe, amikor egy kozos unokatesos beszelgetes alkalmaval minden masodik kerdesunk egymashoz, hogy "Te is emlekszel erre?!". 
Az emlekeknel nincs szebb dolog, ezert erdemes az elet minden percet elvezni es mindent a legjobban megelni, hogy aztan majd kesobb a legboldogabban gondoljunk vissza mindenre, az ido elszall, az emlekek megmaradnak es Mi, evek elteltevel is ugyanugy megelhetunk mindent es csinalhatunk belole eletre szolo, kesobb vicces, nosztalgikus, tanulsagos, szep elmenyeket es emlekeket, amik orokre velunk maradnak es, ha szomoruak leszunk, megnevettetnek, ha osztozni akarunk az oromben megoszthatjuk masokkal, erot adnak a tovabblepeshez, optimizmust a negativ gondolatok ellen, legyen az valami aprosag vagy akar valami nagyon nagy valtozas, van, ami orok, ez is az!
Most mi is megeltunk mindent, amit csak lehetett es ezutan is! Ettunk finomakat, gulyaslevest, palacsintat, makosgubat, csirkepaprikast stb., azt hiszem ilyenkor valahogy minden felertekelodik, sose ettem meg ilyen
boldogsagban uszva turos palacsintat es Nimot se lattam meg, hogy igy falna a grizgaluska levest, nagymamam almas pitejerol mar nem is beszelve! : ))
Hemperegtunk a fuben, szedtunk viragot, szagoltunk orgonat, jatszottunk a kutyaval, kergetoztunk a diofa alatt, fujtunk pitypangot, labdaztunk, jatszottunk, futottunk, este meset neztunk, foztunk, mindenki egyutt! Kicsiknek, nagyoknak szuper moka, nagyon jo erzes es meg az, hogy mindenkinek arcan az, az igazi, oszinte, szeles mosoly! A legjobb volt! ♡


0 件のコメント :

コメントを投稿