2013年7月8日月曜日

Mozgalmas hetvege


Hat szo szerint. Ritkan mondom azt, hogy elfaradok a hetvegen, de most ez is eljott. Igazsag szerint nem csak sajat magunk miatt, ugyan is, szombaton jottek "lakast felujitani" nem ez a becsuletes neve, en hivom igy, mivel a lenyege annyi, hogy a havonta fizetett lakberbe egy bizonyos osszeg a hazat epitett cege, ahonnan is minden evbe egyszer kijonnek es ha van valami felmerulo problema vagy javitando dolog rendbe rakjak "ingyen". 
Szombatra esett a mi lakasunk, pontosabban mind a 4 lakas, ami ezen az emeleten van. Na most, ha nem is vendegeket vartunk, de azert rendet rakni es kitakaritani illene, nem mondom, hogy allt a kosz, de en neki alltam egyet takaritani. Pentek este kezdtem, szombat reggel mire jottek pont befejeztem mindent. Eleg hamar megneztek mindent majd megdicsertek minket, hogy vigyazunk a lakasra. Hat nem tudom, amugy mire szamitottak ket felnottol gyerek es haziallat nelkul? Biztos nem fogjuk firkalni a falat vagy felgyujtani a konyhat es stb. : D Mindegy, pikk pakk vegeztek es kaptunk bentre a plafonra szerelt ruhaszaritot, nem tudom ki kezdemenyezte ezt az otletet, de halas vagyok neki, mert az esos idobe eleg nehezen tudok az erkelyre teregetni... Na, a lenyeg, hogy a pentek este es a szombat reggel az takaritas es pakolas volt. Majd miutan vegeztek elmentunk felvenni a penzt, amit anyutol kaptunk, persze rossz helyen, es felesleges 3/4 orat szoszoltunk el a postan, ahol nem tudtunk intezni semmit, de kozbe elmentunk elhozni a kamerat, ami ujabb 1 ora volt, majd egy kis kerulovel haza, fozes, vacsi, es pihi. Vasarnap egesz delelott mostam, vegre nem esik! Aztan elmentunk megegyszer megprobalni felvenni a penzt, de az egesz varosba csak az allomasnal volt ilyen "bank", ahol fel tudtuk volna venni, parkolo meg sehol, kozbe elmentunk egy elektronikai boltba dvd olvasot venni a gephez, ahol a bacsi azt mondta, hogy mac book-hoz nincs, csak javitas vagy vegyunk uj gepet, kozbe Yoshiro talalt egyet es remenykedve vettuk meg, hogy jo lesz es IGEN! : D Draga Yoshiro itthoni reakcioja miutan minden elindult rajta, hogy "milyen hazudos volt a bacsi". : D Sejthettuk volna, hogy igen is elindulna minden rajta, csak siman elakart adni egy gepet, hat ez van, majd maskor. Szoval mivel parkolo meg mindig nem volt, elmentunk "kirandulni" a Nihondaira-ra, gondoltuk, egy kis seta jot tesz, plusz a hegy tetejen talan kicsit huvosebb lesz, nos jol telt el az ido, kiprobaltuk az uj kamerat, nagyon klassz! Neztunk hortenziakat es setaltunk egyet. Jol esett bar a lepcsozesert mar annyira nem vagyok oda. : D De amig feltudok maszni addig nem zavar. A huvosebb idobol sajnos nem lett semmi, mert a hegy tetejen is 36 fok volt arnyekba. A nagyon meleget meg mindennel rosszabbul viselem. Olyan delutan ot ora korul indultunk vissza, volt parkolo! Felvettuk a penzt is, kerek 10 percunkbe kerult, kosbe ettunk egy fagyit is. : )
Igazsag szerint jo kis hetvege volt, de en rettenetesen elfaradtam, mondjuk a meleg sokat ront a helyzeten... Szegeny babanak se lehet tul jo gondolom, de majd csak atveszeljuk, a lakasba hal istennek jo ido van. : D
Hat ennyi, a kovetkezo hetvegenk remelem kicsit nyugisabban telik, elmennek a tengerhez, most nem furodnenk mondjuk, de ott legalabb jo ido van. : D Na, de majd legkozelebb. : )







Tudom, mar volt egyszer hortenzias bejegyzes, de olyan szep! : ) Meg legalabb volt, amin kiprobalhattuk az uj kamerat, szerintem jo kepeket csinal, mi meg vagyunk elegedve vele. : )

0 件のコメント :

コメントを投稿