2012年9月22日土曜日

Karacsony szele


Ohh, mindjart vege a szeptembernek. Ez most kicsit jo is es rossz is egyben. Tegnap csinaltam tejberizst, (Yoshiro nem szereti, neki csinaltam kokuszgolyot) fahejasat. Hat nem tudom, hogy ennek itt volt e meg az ideje. Ugyanis, ahogy beleszagoltam rogton a karacsony jutott eszembe (ennel rosszabb mar csak a fahejas narancs lett volna...)... Ennyit a fahejrol. Viszont ez kicsit elgondolkodtatott karacsony ugyileg. En meg par honappal ezelott azt tervezgettem, hogy karacsonyra hazamegyunk, es otthon a csaladdal egyutt toltjuk a karacsonyt (leven, hogy nalunk kicsit nagyobb jelentosegu a karacsony, mint itt Japanba..), eszunk finom hokiflit, almas sutit, toltottkaposztat (ami egyben Yoshiro nagy kedvence is), halaszlevet es sok finomsagot. Emellett terveztem, hogy elmegyunk a Vorosmarty terre megnezni a nagy karacsonyi vasart, ami minden evben csodalatos! Setalunk a hoba, meg esetleg hugommal, harman szankozni is elmennenk, vagy epitenenk egy hoembert vagy valami hasonlo. Milyen szep is lenne! A gond csak az, hogy jelenleg nem tudom, hogy ez mennyire fog megvalosulni. Ugyanis a helyzet most ugy all, hogy en nem dolgozom, tehat meg az , hogy Yoshiro fizetesebol 2 repjegyunk is legyen az eleg csekely valoszinusegu, ha pedig engem felvesznek mondjuk az elkovetkezendo 1 honapba valahova dolgozni, kerdes ugye, hogy hogyan is lesz nekunk szabadsagunk decemberbe?! Mar neha azon is elgondolkodom, hogy iden nem biztos, hogy csalados karacsonyunk lesz, amin oszinten elegge elkeseredek, meg csak a gondolattol is... Viszont, ha ez tenyleg igy lenne, akkor nekem kene itt karacsonyt csinalni. Lehet, akkor egy kicsit uj ertelmet nyerne nalam a karacsony fogalma, mert az osszes sutes-fozes ram maradna (ami, nem is olyan nagy gond, mint inkabb az, hogy pl.: toltottkaposztat, szegyen-nem szegyen, eletembe nem csinaltam egyedul, a hokiflirol mar nem is beszelve), a takaritast, karacsonyfa diszitest, ajandek vetel-csomagolast, mar nem is reszletezve. Lehet, az eddigi szep kellemes, boldog karacsonybol, iden egy kisebb kaosz es kapkodas lenne, de mondjuk belegondolva abba, hogy ha nekunk is lesznek majd gyerekeink, igy is ugy is vegig kell jatszanunk ezt evrol evre, kivetel, ha a karacsony lesz az az idoszak az evbe, amikor mindig hazajarunk majd... Szep is lenne! Szoval igy belegondolva, lehet jobb is most elkezdeni, mint kesobb. Ez persze nem vigasztal abbol a szempontbol, hogy iden lehet, hogy nem leszunk otthon ezen a kulonleges unnepen, sot kimondottan letor, mar most, pedig meg csak szeptember van (bar lassan mar oktober). Remelem, hogy novemberig kiderul, hogy es mi lesz. Addig meg van ido, mondjuk olyan sok nincs, de egy nap alatt is tortennek csodak, hat akkor meg egy honap alatt...
Mindenesetre, most igy szeptember tajt hozzam mar bekoltozott a karacsony, legalabbis addig biztos, amig van a fahejas tejberizs. Bar kicsit vicces, hogy itt meg sut a nap, 40 fok van, szinte meg mindig jarnak a strandra, en meg mar a karacsonyon gondolkodom. Hat ez van, magyar vagyok, vagy mi. : )

Egy rovidebb tarsalgasunk a tejberizsrol...
Y: Ez edesseg?
En: Igen.
Y: Ez rizs?!
En: Igen, miert?
Y: Miert edes?
En: Mert edesseg...?
Y: De a rizsnek nem kene, hogy edes legyen...
En: Miert nem?
Y: Mert a rizs edesen nem finom.... Csak ugy finom, ha levessel, salataval es hallal vagy hussal van.
En: Kinek, hogy, nekem igy is finom.
Y: A magyar edessegek neha furak...
En: De persze a palacsintat es az almas sutit szereted, nem igaz?
Y: Hat mert az finom is.
En: Az is magyar...
Y: Akkor csak az edes rizs nem finom.
En: A tejberizs?
Y: Igen...

Szamomra ez eleg vicces volt, miutan masnap, de meg a beszelgetes utan is. Azota is, ha eszembe jut, mindig jot mosolygok rajta. A tanulasg, hogy ferjemnek, tobbet nem fozok tejberizst, de sajttortat, palacsintat, muffint, almas sutit annal tobbszor. : ))

0 件のコメント :

コメントを投稿