2016年1月9日土曜日

Volt egyszer egy karacsony...☆♡


Oh es mikor is volt mar az! Ugye iden eloszor kicsit mashogy toltottuk a karacsonyt, eddig 24-en mindig harmasban voltunk, aztan utana valamelyik nap jottek Anyosomek, hasonlo volt, mint annak idejen odahaza. Most viszont, hogy megbeszeltuk, hogy megyunk Csillaekhoz, igy valtozott es abban maradtunk, hogy a karacsonyt a baratikorrel toltjuk es a rokonsaggal szilveszterezunk.
Osszessegeben nagyon jol telt! Nem is gondoltuk volna, hogy ennyire zokkeno mentes lesz minden. 25-en karacsonyoztunk Csillaekkal, volt ajandekozas, beszelgetes, jatek, nevetes. Tomi es Nimo hihetetlen jol el voltak egyutt! Csak ugy amultunk-bamultunk Csillaval, hogy mennyire elvezik egymas tarsasagat, meg vegulis nekunk is jo erzes, hogy vannak egymasnak, ugyis ritka, hogy japan gyerekeken kivul massal is talalkoznak. : ) Mi is orultunk egymasnak, mert mi is joforman csak japanokkal vagyunk, beszelgetunk, igy mindig jol esik, ha talalkozunk, megis csak mas, nagyon is!



26-an mi elmentunk hatsumoude-ra, ami ugye ez az ujevi elso szentely latogatas, aki szokta olvasni vagy legalabbis tavaly olvasta a blogot, tudja, hogy mi szinte minden evben Kamakura-ba megyunk ilyenkor, most azert valtozott, mert Csillaek elkoltoztek Mie prefekturaba, ahol Japan egyik legregibb es leghiresebb szentelye van, annak idejen a csaszar is ide latogatott mindig, szoval ugy voltunk vele, hogy akkor mar, ha ott vagyunk tole fel orara, akkor iden miert ne legyen ott?! Van egy kulonleges hangulata, meg erzodik a rengeteg energia, vettunk omamorit, ugye az egyik evben sem maradhat el, sose art, ha van egy! ; ) Ugyhogy halat adtunk es megkoszontunk mindent a mult evre vonatkozoan es bizzunk benne, hogy az idei ev is legalabb olyan jo lesz, mint a tavalyi, ha nem jobb! Omikujit nem vettunk, mert nem is tudom, nem is kerestuk, meg meg igy ev vegen is rengetegen voltak... De ma jon Zsofi baratnom, akit elviszek majd egy ujabb hatsumoude-ra es akkor veszunk ott omikujit. Ugye ez ilyen evi "elorejelzes", hogy milyen lesz az idei eved, nagyon szerencses, kevesbe szerencses, nem szerencses stb. En ezt azert szeretem, mert hihetetlen vagy sem, azert legtobbszor bejon es nekem jobb felkeszulni lelkileg, hogy, na erre-arra nem art azert odafigyelni... : ) Na, de visszaterve az eredeti temara megjartuk az Ise jingu-t, nagyon jo volt, tenyleg annyira jo hangulata van, meg erzodik, hogy mas meg a levego is. Ettunk Ise udont, Nimo is, uuh, hogy izlett neki, jo eg! Hoztunk is haza, imadja! Neztunk varost, vettunk Akafuku-t, ami mochi, de kivulrol ilyen azuki krem van rajta, en alapjaban nem szeretem mert borzalmasan edes, viszont most megkostoltam, adva neki egy eselyt megegyszer, mochival nem is olyan rossz, ilyen sutemenybe viszont tenyleg iszonyat edes, mochival is, de ez meg az eheto kategoria... : )
























27-en pedig kirandultunk egy kilaton, nagyon szep latvany volt! Turaztunk erdoben is, megmasztunk egy hegyet a ket gyereket cipelve a vegen mar negykezlab masztunk a padhoz, annyira elfaradtunk, de lagalabb jot nevettunk! ; ) Lefele Nimo megindult, ugyhogy szaladtunk jo sokat, senki nem allhatott utjaba, szo szerint senki, egy lanynak veletlen neki is szaladt, szerencsere jokedveben volt es nevetett csak, mondjuk eleg vicces latvany volt az tuti, ahogy ketten is szaladunk egy 2 eves gyerek utan... : D De szuper jo volt!














Aztan hazamentunk ebedeltunk es jottunk is haza. Egyebkent mentunk komppal is, mert egyebkent dragabb es hosszabb lenne az ut, kozbe rajottunk, hogy Nimo lehet tengeribeteg, mert szegeny eleg rosszul nezett ki... 
Szerencsere vegul kibirta, ugyhogy nem volt problema mikor hazajottunk meg szinte az ajtoba elaludt, ugyhogy mindenkinek konnyu esteje volt! : ))
Nagyon jo volt es remeljuk nemsokara megint talalkozunk majd!♡


0 件のコメント :

コメントを投稿