2016年1月14日木曜日

Finally after 3 years we met again!♡

Mult heten meglatogatott minket Zsofi baratnom Koreabol. Nagyjabol egy idoben jottunk el Magyarorszagrol, talan egy fel ev csuszassal, azota bar rendszeresen tartottuk a kapcsolatot egyszer sem sikerult osszefutni... Na, de most! Augusztusban letelik neki az egyetemen az utolso eve es mielott hazamenne mondta, hogy szivesen eljonne meglatogatni minket. En meg termszetesen orultem am, nem is kicsit, hogy vegre! : ))
Szoval nalunk toltotte a mult hetet, volt rengeteg beszelgetes, sok nevetes, egy kis kultursokk is... Azert meglepo, hogy bar elmeletileg egy kultura, azert meg van mindket orszagnak a sajatossaga es bizonyos teruleteken azert nem dicsekedhetnenek veluk.. Persze, nyilvan az eremnek ket oldala van. ; ) Szoval nagyon jo volt! Megneztuk a helyi latvanyossagokat, elmentunk egy regi erodhoz, aminek azert eleg komoly tortenelmi hattere is van, ott meg egy jo kis baratsgot is kotottunk a szomszed nenivel, aki oda meg vissza volt Nimoert, ugyhogy kisergetett minket mindenhova... : )
Egyebkent egy vicces kis szosszenet, ehhez az erodhoz tartozott oldalt egy regi, kis haz szeru epulet, a regi hagyomanyos japan epiteszet papir-fa, hat nem tudom telen, hogy birtak benne ulni, na mindegy, mivel ezer eves gondolom sejtheto, hogy nem a legjobb allapotban alldogal, nos draga Nimrod fiam egy alapos terepszemle utan, ugy dontott, hogy erre bizony raferne egy kis restauracio es konkretan egy laza konyok mozdulattal kiverte az ablakot... Ezer szerencse, hogy fa es papir, bar mi egy enyhe szivroham utan Zsofival a foldon fetrengve nevettunk... En meg ugye, lelkiismeretesen, meg se hagyhatjuk csak ugy ott, visszaeszkabaltam, ugyhogy meg volt az "ujitas" is, tovabbi munkat nem vallalok ezen helyen es remelem Nimo a kesobbiekben azert nem lesz ilyen kis "elefant a porcelan boltba"...  Az egyszer tuti, hogy elmenydus egy nap volt es jo faraszto is. : )






Ezen kivul voltunk hegyet maszni itt nalunk a helyi nagy parkban, a legjobb idot fogtuk ki, mert puloverbe mentunk es iszonyat meleg volt meg igy is, megorult az idojaras, persze azota meg meg lehet fagyni...
Szoval megmasztuk a hegyet, a tetejerol be lehet latni a varost, nagyon szep volt! Ezen kivul etettunk kacsakat, setaltunk es Nimo legnagyobb oromere csuszdaztunk is parat!







Aztan elmentunk Shizuokara, elvittem Zsofit hatsumoude-ra, ami ugye ez az ev eleji elso szentely latogatas, szerencsere O elvez mindent, ugyhogy nem nagyon tudtam melle loni a programokkal. Vettunk omikujit, a tavalyinal mar talan kettovel jobb lett vagy eggyel?! Most hirtelen nem is tudom mar, hogy jonnek, de eggyel tuti jobb! Szoval mar szerencsesebb evem lesz, mint tavaly. ; )
Megneztuk Shizuoka-n a szentelyeket, korbe jartuk mindet, masztunk ott is hegyet, lefele mar fajt mindenunk, Nimo viszont hosiesen setalt, csak a vegen kellett felvenni, ennek meg volt az elonye, este fel nyolckor bemaszott az agyba es 3 perc alatt elaludt... : )) Ugyhogy nekunk a latvanyert, Nimonak meg az elmenyert, de mindenkeppen megerte!






Az utolso program pedig egy rovid kis vasarlas, illetve egy jatszohaz volt, mert vasarolni csak ugy lehet, ha Nimo ki van farasztva, igy elobb elmentunk a jatszohazba, tok jo! Nem voltunk meg mi se, mert kell csinaltatni ilyen tagsagit, hat most megcsinaltam, szerintem mi jobban elveztuk, mint a gyerek.. : D Bar azert O se panaszkodott, raadasul ugy elfaradt szegeny, hogy kidolt a babakocsiba 5 perc utan, ugyhogy kesz fonyeremeny ez a jatszohaz! ; )
 




Szombaton delbe pedig mar ment is vissza Zsofi, sajnos... Jo hamar eltelt ez a het, de legalabb jol ki kirandultuk magunkat, meg gazdagodtunk megint jo sok elmennyel, ugyhogy koszonjuk szepen, hogy meglatogattal minket es remeljuk meg talalkozunk nemsokara! ; )
 


0 件のコメント :

コメントを投稿