2015年11月10日火曜日

Oszi reggelik!


Az osz kozeledtevel valamiert mindig rakapok az almara es a fahejra. Mondjuk nem csak osszel, almat peldaul kepes vagyok barmikor barmennyit megenni, fahejbol mar kevesbe, de osszel, illetve telen hatalmas kedvenc lesz. Az elmult ket honapba mar sutottem almas muffint, almas-fahejas palacsintat, sult almat, csinaltam almakompotot es egy nagyon egyszeru es szuper gyors mandulavajas "almas szendvicset", bizarrnak hangozhat, pedig baromi finom, ket hozzavalo szukseges es kb. 5 perc. ; )
 Szoval mar honapok ota alma mania van, mondjuk ez nalunk nem baj, mert mindenki szereti es hat ugye tele van vitaminnal, szoval igy a teli idoszakra meg jol is jon. Ezen kivul, most mar igy kozeledven a december fele nagyon megszerettuk a narancsos lekvart! Mennyei, de tenyleg! Mi cukormentes, 100%-os gyumolcslekvart veszunk, ha nem lenne olyan draga a gyumolcs, mint amilyen, akkor en is foznek, de ez sajnos kivitelezhetetlen... Szoval ebbol a fajta lekvarbol, amit mi szoktunk venni van 4 fele, epres, afonyas, almas es narancsos. Az en kedvencem hatarozottan a narancsos lett, pedig, aki ismer tudja, hogy sokkal inkabb vagyok a piros lekvarok hive, kivetel nagyamamam sargabarack lekvarja, na mert az aztan verhetetlen! : )) Visszaterve a narancsos lekvarhoz, hat tenyleg, egyszerre edes, de megis kicsit kesernyes, mivel az egesz gyumolcs fel van haznalva, igy a heja is, ezert varazslatos izkombinacioja van! Magaba is tudnam enni, pont mert abszolut nem tul edes, sot, kimondottan kellemes. Ezzel szemben pl.: az almas kevesbe lett nagy kedvencem, mert az viszont annyira edes, hogy hat, nem is tudom... Meg Nimo se nagyon szereti, bar NimoApa imadja, de O mondjuk nagyon edesszaju. : )
Szoval ezt a narancsos lekvart hasznaljuk mostanaban nagyon sokat, sutemenyekbe vagy akar reggel lekvaros kenyernek, illetve Nimo neha meg palacsintaba is szereti. A multkor csinaltam egy csokis kenyeret, kicsit kakaos piskota jellege volt, de nem teljesen es arra raktunk ebbol a narancsos lekvarbol, hat isteni finom volt! Legjobb kombinacio! A fiuk meg is ettek egy egesz kenyeret egy nap alatt... : ))
A sok alma, fahej es narancs mellett, meg lett egy inkabb szamomra nagyon kedvelt reggeli es pedig az almas fahejas zabkasa. Ez az a fajta reggeli, amit kepes vagyok napokig enni reggelente, mert annyira nagyon egyszeru, gyors es nagyon finom! Kell hozza tej vagy viz, zabpehely, alma, fahej es egy keves mez. Egeszseges, finom, laktato, jobb oszi reggelit nem is tudok elkepzelni! : ) Persze ugyanez varialhato es lehet bele rakni mindenfele gyumolcsot vagy akar vegyesen is nagyon finom lehet. En meg az afonyas verziot probaltam ki, ami szinten isteni, de most az oszi hangulat miatt, az almas fahejas mindent visz!

0 件のコメント :

コメントを投稿