2015年1月6日火曜日

Vegre, vegre!!!


Juhhuuu es ez egy jobb hangvetelu bejegyzes lesz, mar csak azert is, mert uj ev van es mert ez az en evem! ; ) Bizony am, kos ev van!
Roviden az uj evrol itt, hat kicsit maskepp telik, mint otthon, bar gondolom ez annyira nem meglepo. Uj evkor van kulonleges etel, nem is akarmilyen, mindenki mochit eszik, sutve, fozve, ahogy jol esik es az ev elso napjan mindenki szentelyt latogat (vagy templomot, kinek mi...), hogy megkoszonje a sok jot es rosszat, halat adjon, azert amilye van es persze, hogy kivanjon az uj evre valamit. Mi is voltunk, iden is, ahogy amugy minden evben.
Kamakura-ban, nem azert jarunk oda, mert amugy benne van az elso 5 leglatogatottabb szentelyek kozott, hanem mert szeretjuk Kamakura-t! Egy igazan nagyon szep es jo hely, nyarankent is odajarunk. ; )
Szoval elindultunk hajnalban es bar elkerultuk a legnagyobb forgalmat, ahhoz feljussunk a szentelyig majdnem egy orat alltunk sorba az uvolto gyerekkel, aki ugye inkabb kavicsot szort volna, foldet rugdosott volna es egyebkent is barmi mast csinalt volna, csak ne varjuk ki a sort... Aztan vegul gyoztunk, megmasztuk a baromi hosszu lepcsot, kivantunk is, nem mondom el mit, mert akkor ugye nem valik valora, de semmi extrara nem kell gondolni, nem auto, nem haz, nem is azt, hogy nyerjunk a lotton (nem is lottozunk...), szoval egyszeru, de nagyszeru kivansag volt.
Kifele vettunk omamorit, ami megved a balszerencse ellen es amugy is szerencset hoz, a tavalyi ev utan, mindannyiunkra rank fer, ugy ereztuk. ; ) Iden biztosra megyunk! Aztan utana setaltunk egyet a varosba, vettunk galamb alaku kekszet, ami ilyen Kamakuras kukonlegesseg, mert csak ott lehet kapni, voltunk a tengernel is, ahol egyebkent baromi hideg volt es majdnem hatba vagott egy hullam, dehat, aki hulye.... Minek megyek olyan kozel?! Apa persze csak nevetett, meg is ertem, kesobb en is rohogtem magamon, bar ott annyira nem volt vicces...

Hazafele oromhir! Csilla baratnomnek megszuletett edes-draga kisfia januar 1-jen reggel! Vartuk mar, de meg hogy!!! 12.22-re volt kiirva, de Tomi baba ugy latszik mindenkepp uj evi baba szeretett volna lenni! Annyira hihetetlen volt, mert szinte vegig beszeltunk Csillaval, mig bent volt a korhazba is, sot meg mikor elkezdodtek a fajasok is, mintha vegig ott lettem volna es bar jo hosszu 3 nap utan, de mindenki oromere megerkezett Tomi! Itt is megegyszer jo egeszseget Anyanak, Babanak es sok boldogsagot!!!♡ Na, hat mi ez, ha nem jo uj evi kezdes?! : ))
Masodikan voltunk Anyosomeknal ott voltak Marinek is, Nimo jo kedvebe volt mert vegig jatszottak, nevettek es semmi siras vagy hiszti, szoval jo volt! Szegeny kutyat Nimo most nagyon celba talalta, szinte vegig labdaval probalta dobalni, amig Anyosom fel nem vitte az emeltre... Ja egyebkent itt van otoshidama, kis boritekban penz, valtozo osszeg van benne altalaban, azt kaptak a gyerekek, itt ez uj evi szokas, kis szines, figuras boritek kulon erre a celre es mindig az, az ev allata van rajta, most iden ugye kos, de van Hello Kitty-tol mar mindenfele borzalom is...
Meg ilyenkor szoktak valami edesseget is adni egymasnak csaladon belul, nem kell nagy dologra gondolni, valami egyszeru aprosag, de mondjuk nem az egyszeru tablas meiji csoki, ami szupermarket polcain csucsul nap, mint nap, annal egy kicsit kulonlegesebbet azert. : )
Ohh es szegyen vagy nem, de iden teljesen elfelejtettuk a nengajoukat... Az amugy egy kepeslapszeru valami, amit baratok, rokonok stb. kuldozgetnek egymasnak az ev elejen, boldog uj evet kivanva, sok szep es jot! Hat nekunk iden annyira kiment a fejunkbol, hogy 2-an gyorsan osszedobtunk parat, olyan lett amilyen... Egyebkent ez is olyan, hogy adott ev allata, de millio fele valtozatba, vannak szamitogepre CD-k amikkel szerkezthetsz te magad, kinyomtatod es viheted a postara, nekunk is ilyen lett, sima kepeslap papir kell, amin nincs semmi, arra nyomtattunk, nekunk a kos mellett ott van Nimo kepe is, ilyen volt Marinek lapja is, meg Ayakaeke, de tok otletes szerintem, mar mondjuk, aki szeret ilyennel kreativkodni. : )
Na, hat igy kezdodott az uj ev... Nem rossz kezdes es csak remelni tudom, hogy az ev hatralevo resze se lesz rosszabb, csak maximum jobb! Csak pozitivan!
Es bar mar javaban zajlik az "uj ev", kicsit megkesve ugyan, de...
Boldogsagos, izgalmakban es oromokben gazdag uj evet kivanunk mindenkinek!


0 件のコメント :

コメントを投稿