2014年9月25日木曜日

Bebi etel 2.


Lassan eljutunk egy ujabb fejezethet, ami egy eves kortol lesz. Eddig azt kell mondjam nagyon jok vagyunk! Nimonak most van nagyjabol 7 foga, mar, amit lattunk, most nem nyulkaltam a szajaba jobban meglesni van e lent tobb, szoval pontosan nem tudom, de majd most sort keritek erre is. Szoval ezzel a 7 kis fogacskajaval is ragcsal, neha eleg vicces, de ugyes nagyon, most mar sokfele darabos etelt is megeszik es nem nyel felre.
Amit jelenleg eszik a husfelekbol: egyenlore csak csirkemellet, halakbol: tonhalat es lazacot, zoldsegekbol: karfiol, brokkoli, sutotok, spenot, soska, kaposzta, repa, retek, krumpli, edesburgonya, padlizsan, paradicsom, gyumolcsokbol: alma, banan, ananasz, gesztenye, barack, gabonafelekbol: teszta, teljeskiorlesu kenyer, udon es ezen kivul eszik ritkan tojast, tofut es sajtot egy heten egyszer vagy maximum ketszer.
Meg mindig nem eszik semmifele fuszert, sem cukrot. Szokott enni sutit, sajat keszitesut, vagy rizslisztbol vagy teljeskiorlesubol, cukor helyett kokuszviragcukrot vagy gyumolcsot (almat, banant) hasznalok, kakao helyett karob port es tejet nem fog kapni, sem a boltit, sem pedig a rendes palackos boci tejet. Ha kell valamibe tej, azt vagy rizstejjel potolom vagy pedig szojatejjel, esetleg mandulatejjel, de utobbi iszonyat draga, szoval maradt a rizstej, mert a szojatejjel kezdteben vigyazni kell mert allergizal, ugyhogy az majd meg kesobb. Sima olajat es zsirt se hasznalok, csak oliva olajat, abbol is csak nagyon keveset.
Mostantol ehetne okurat, babfeleket, korist, nattot stb, de majd meg szetvalogatom... Egyreszt nem akarom a nyakaba zuditani a sok uj kajat, masreszt ez az uj konyv olyanokat ir helyenkent, hogy tepni tudnam szalankent a hajam, szoval igazabol csak a receptek miatt vettem meg, az elso par oldalt legszivesebben kitepnem... Na mindegy, szerintem jol allunk es remelem fogjuk tudni tartani meg egy darabig, aztan ugyis elkerulhetetlen lesz minden...

Egy par Nimo kaja a 9-11 honapos fejezetbol : )


0 件のコメント :

コメントを投稿