2014年8月18日月曜日

Nyaralas - 3.


Na ez van, ha szunet van, nagy elmaradas mindennel. De azert majd igyekszem potolni, mert jo kis elmenyekkel gazdagottunk megintcsak. : )
Szoval csutortokon elmentunk Hakone-ba. Ami innen kocsival, autopalyan, 2 ora volt es persze szakadt az eso. Nem indultunk volna neki az nap, ha az idojaraselorejelzes nem irt volna mindennapra esot, de igy nem sok valasztast hagyott. Az eredeti terv az volt, hogy hajokazni mentunk volna illetve megneztunk volna egy nagy templomot, aztan pedig seta a to kornyeken, ahonnan egyebkent gyonyoruen latszik a Mt. Fuji. Na most ebbol semmi nem lett. En olyan bizakodo voltam, hogy csak nem fog egesz nap esni, dehat sajnos de. Ugyhogy gyorsan ujra tervezes, ami muzeum latogatas lett, kettot is megneztunk. Olyan jol sikerult valasztanunk, hogy mindkettonek volt szabadteri resze, igy aztan persze csak aztunk egy kicsit, de olyan klassz a muzeum, mindketto, hogy biztositottak esernyot is (az egyebkent nem olcso belepojegy melle)! Igy aztan vegul jol sikerult, pontosabban rendesen korbe tudtuk jarni es jol megcsodaltunk mindent.
Elso korben megneztuk A Kis Herceg muzeumot (星の王子さまミュージアム). Egeszen olyan hangulatom volt, mintha egy kicsit Franciaorszagba jartunk volna, a kert csodaszep volt, mint ahogy az epulet maga is, a boltok nevei is franciaul voltak kiirva, kicsit, mintha nem is itt lettunk volna. : ) A muzeum belsejerol nem sok fotot keszitettunk, mert nem lehetett fenykepezni, de amugy erdekes volt! Nimo is elevezte, meglepetesunkre. Egyszer sem nyuglodott es szinte mindent megfogdosott volna, volt, hogy setalt is ide-oda es nezelodott, irto aranyos volt! Eltoltottunk kellemes 2 es fel orat itt, aztan persze a legnagyobb esobe akartunk elindulni... De szerencsere mire kiertunk a parkoloig, addigra lecsendesedett.
A kovetkezo egy Uveg Muzeum volt (箱根ガラスの森美術館). Hat valami gyonyoru volt! Nem is gondoltam volna, hogy lehet valami ennyire szep! Na, itt el voltunk 3 es fel oran keresztul, egyreszt mert jo alaposan korbe nezelodtunk, masreszt mert pont volt egy fel oras kis koncert uveghangszerekkel es arra beultunk az alvo Nimoval, akivel utana elrobogtunk az etterembe, mert ehes lett, aztan kellemeset a hasznossal alapon, mi megebedeltunk, Nimot meg kozbe megetettem es mentunk is tovabb nezelodni. Csodaszep kert volt! Volt uvegbol keszult fa, vizeses, folyo, lekvaros bolt, meg ugye szuvenires. Az egyik reszet ketszer is vegig jartuk, nekunk nagyon tetszett! A kinti reszet Nimo is elvezte, egyszer-ketszer volt egy negyed ora mikor nem esett, akkor kimentunk setalni vele, elevezte nagyon! : )
Hazafele pedig beugrottunk Gotenbaba, az Outletbe. Nem azzal a szandekkal, hogy vasarolunk, de aztan megis csak az lett a vege, mondjuk nem sok mindent, Apa vett maganak egy pulcsit, meg vettunk egy tanyer szettet es ittunk egy kavet. Nagyjabol ennyi volt. Ja, Nimo kapott egy Kis Herceges polot. Meg nagy ra, de jol fog neki allni kb. egy honap mulva. : )
Hat ennyi, a rossz ido ellenere jol sikerult a kirandulas, a tavat es miegymast meg majd megnezzuk maskor. : )

箱根星の王子さまミュージアム








箱根ガラスの森美術館















0 件のコメント :

コメントを投稿