2014年2月14日金曜日

4. havi statusz vizsgalat + 2 oltas


Tul vagyunk ezen is. Az oltas a szokasos volt, eloszor uvoltes, aztan hirtelen csend es nagy alvas. Mire hazaertunk mar szerintem fel is dolgozta a tortenteket, mert nevetett, jatszott, edes volt, mint mindig. : )
Nem tudom irtam e mar, de itt nincs havi rendszeres vizsgalat es a vedono csak az elso honapba latogat meg. Igy kb. 3-4 havonta kell csak jarni az orvoshoz, ami a mi esetunkben meg a korhaz, de kesobb majd egy "sima" gyerekorvos lesz. Nos, "kicsi" babank 4 honaposan 8085g es 66cm, ami annyit jelent, hogy 3 honap alatt tobb, mint 3 kg-t es 11cm-t nott. Az orvos egy picit meglepodott, hogy, hogy osszeszedte magat, a szuletesi 47cm-hez kepest. Kulonben meg lettunk dicserve. Nimo nagyon jo evo es bar husis, egyaltalan nem kover. Teljesen aranyosan no, azt mondta az orvos, hogy mindegy mekkora es hany kilo, a lenyeg, hogy aranyosan nojjon, akkor aztan tuti semmi gond! Mozog, rengeteget, mar mindent megfog, ha kell neki valami elrugdossa magat erte, mar tud egyedul is inni a cumisuvegbol, ha akar, ha nem akkor fel uton visszaadja nekem vagy csak segit tartani. : )
Tokeletesen tartja a fejet, ez nem ujdonsag, ugyanis majdnem mar 2 honapos kora ota szinte teljesen megtartotta, de mikor elfaradt, neha meg eldolt elore ezert a kiskonyvbe ket es fel ho van beirva. Megnez mindent, ami szines es imadja a kisvakondos mesekonyvet. Szereti a zacsko hangjat, igy most a legujabb jateka egy kifogyott popsitorlo zacsija, amit eddig nem volt szivunk kidobni, mert gyuri rendithetetlenul. : )
Az orvos megnezte teljesen, a dereka, csipoje, hata, teljesen rendben van, semmi natha jele, a torka szep. Egyszoval makk egeszseges! : ) Marcius 8-tol kezdodik a hozzataplalas (itt csak 5 honapos kortol lehet kezdeni), de mostantol lehet neki adni frissen facsart gyumilevet, de csakis kanallal es csak nagyon keveset.
Aztan egy dolog, ami igazabol csak engem aggaszt, de csak egy egeszen picit, hogy meg nem fordult meg... Mar van, hogy szinte kitekeri magat, de sehogy se tud szegeny akkorat lokni magan, hogy a feje es a feneke is atbillenjen a masik oldalra. Az orvos azt mondta, hogy kar lenne ketsegbeesni, mert nincs elkesve meg es valljuk be, nem kicsi, szoval meg ra kell jonnie, hogy tud eleg nagyot lokni magan. Aztan vegul meggyozott, bar annyira nem is kellett, mert en is ugy vagyok vele, hogy majd megfordul, ha megfordul vagy majd felall, ha felall, ugy se lehet siettetni, szoval majd halad az O kis sajat tempojaban. : )
Osszegezve, ezen is tul vagyunk es mindenki elegedett, foleg mi, mert ilyen cukipofa, egeszseges kisbabank van. ♡

0 件のコメント :

コメントを投稿