2014年1月21日火曜日

Amikor az emlekek megszepulnek


Miota elkoltoztem valahogy minden maskepp el az emlekezetemben. Ami rossz volt, annak most valahogy latom a jo oldalat is, ami atlagos volt, az most valamiert kulonleges is egyben, ami eddig megszokott, az most valahogy megis uj.
Lehet anno sok mindent nem tudtam ugy ertekelni, ahogyan akkor kellett volna, de azt gondolom, hogy meg mindig nem keso. Mindenesetre kicsit banom, hogy akkor nem ereztem igy es nem tudtam felmerni, hogy minek mekkora erteke van. Annak azert persze orulok, hogy sikerult erre is rajonni, jobb kesobb, mint soha, ugye.
Igazabol most igy visszagondolva az otthon toltott evekre boldogsag tolt el, mert tudom mennyire jo is volt valojaban. Olyan nosztalgikus visszaemlekezni mindenre es mikor eszembe jut, nem kevesszer, akkor ugy hazamennek. Sajnos, ez nem fog tul gyakran bekovetkezni, de azert evente talan egyszer sikerul es az mar tobb, mint a semmi es akkor mar egy het is annyira feltolt energiaval es jokedvvel, hogy talan kitart a kovetkezo hazautig, legalabbis bizzunk a legjobbakba. : )
Addig is vagyogatok itt, de nem panaszkodhatok tulajdonkeppen, mert itt se rossz, csak mas. Bar tudom, hogy, ha hazamennek akkor az itt tortent dolgokra gondolnek ugyanigy. Szoval elvezni kell azt, ami eppen van es kesobb meg szebb lesz majd. Legalabbis nekem most valahogy ilyen erzesem van, ha atgondolok mindent.
Azert persze, ezt a bejegyzest nem kell felreerteni, mert boldog vagyok, nagyon is! Nem azert irtam mert most rossz lenne barmi is, csak most tudatosult bennem igazan, hogy tulajdonkeppen a regi "mindennek van jo oldala" mondasnak tenyleg igaza van es hogy kesobb a rosszra mar majd vagy nem emlekszunk vagy egyszeruen tanulunk belole es annyira mar nem is lesz rossz emlek, mint anno. 
Most megis valamiert, ha tehetnem setalnek egyet a Balaton partjan vagy kirandulnek egyet Szilvasvaradon, de az is lehet, hogy innek egy jo bort Egerbe es szivnek magamba egy kis friss levegot a Kekesen, esetleg ellatogatnek Pecsre is, muvelodni mindig kell es szivesen eltoltenek egy igazan "magyaros" napot Hollokon, valamint ennek egy jo kis halaszlevet is Bajan. Na, ami kesik nem mulik es miert erzem ugy, hogy ezek egyebkent mar joparszor megtortentek? : ) Ja, es gondolom az sem veletlen, hogy ujabban magyar nepmeseket nezek. Ide kint minden felertekelodik, meg a toltottpaprika is.

0 件のコメント :

コメントを投稿