2013年1月29日火曜日

Csaladi kirandulas nalunk


Ez is eljott. Vasarnap aposomek es Yoshiro occse, felesege, kislanya es mi "kirandulni" mentunk Mie ken-be, megnezni Japan legregibb jinja-jat. Nem allna meg teljesen a helyet az a kifejezes, hogy ez egy megtervezett kirandulas volt, ha csak nem abbol a szempontbol, hogy egy ideje mar tema volt, hogy el kene menni. Nos, mostanra sikerult osszehozni. Yoshiro occse vett egy uj autot nem olyan reg es igazabol ez volt ennek az egesznek a kiidnulopontja, mert hogy 7 szemelyes (mondjuk ugy, ahogy a 4 szemelyes kocsiba is neha 5-en ulnek) es akkor mar hasznaljuk ki a kocsi adottsagait es menjunk mindannyian. Az otlet maga nem lett volna rossz, csak a kivitelezes neha sirba visz... Aposom es anyosom is baromi kedves, tenyleg! Nincs rajuk egy rossz szavam se. Szoval, amit most irok az minden rossz szandek nelkuli. : )
Na, hat eloszor is ugy indultunk el, pontosabban ez meg az elindulas elotti beszelgetes temaja volt, hogy anyosom felig hajoval akart menni mert az ugy egyszerubb. Teny es valo, hogy igy kevesebbet kell vezetni es mindenki tud pihenni, csak rohadt draga. Mindenesetre abba maradtunk, hogy majd megbeszeljuk, erre eljott a nagy nap, mar feluton jarunk, mikor egyszer csak kozli, hogy hajoval megyunk... Hat gondoltam magamba ez minden csak nem megbeszeles. : D Nem baj, hat ha azzal akkor azzal. En baromi rosszul lettem rajta  es raadasul odavissza jegyet vett aposom. Szoval en duplan orultem. Na, megerkeztunk, hat, ha mi megyunk kirandulni Yoshiroval, akkor altalaban korulnezunk, na most aposom elindul es ket perc mulva mar nem is latjuk (es nem a tomeg miatt, pedig az is volt...), ugy hogy igazabol kesz rohanas volt, bar mi volt hogy elmaradtunk, mert, ha mar elmentunk akkor mi nezelodunk, mondjuk nem szoltak semmit, szoval gond nem volt. : D Foleg, hogy a kislany is neha gyalogolt, szoval akkor meg mindenki lassitott, ugy hogy vegulis valamit lattunk. Igazabol ilyen regi setalo utcan mentunk, jo hosszasan, regi hazak, tele ettermekkel, mindenfele boltokkal es persze annyi emberrel amennyit egy helyen el se lehet kepzelni. De nagyon szep volt! Kicsit Kyoto-ra hasonlitott, foleg a regi epuletek miatt. A jinja pedig kisebb volt, mint amire szamitottam, de itt is kivantunk, ugy hogy most mar, ha nem valik valora nem tudom mi segithet (felre ertes ne essek, nem kivantunk olyat, ami penz vagy targy vagy hasonlo, nem mondom, hogy nem "nagy" dolog, de errol majd kesobb : ) ). : D
Szoval nagyon szep volt, az idovel egyutt! Hetagra sutott a nap es meg csak hideg se volt, annyira. : ) Ugy hogy klassz volt.
 

 
 
 

 
 
 
 


 
 
Na, a hazafele az megint erdekes volt, mert kb fel oraig koroztunk egy varosba, hogy hova menjunk vacsorazni... Mert ugye, het ember kivansaganak nehez eleget tenni, de meg 3-nak is... Mert nekunk igazabol mindegy volt. Tudom, hogy 7-bol 2 nem 3, ennyire tudok szamolni, de a 2 eves gyerek nem nagyon szolt bele, meg az anyukaja se. : D Szoval igy 3-an szenvedtek meg vele, mire a ket ferfi, aposom es fia eldontottek mert vegen mar anyosomnak is mindegy volt pedig... Pedig anyosom nem eszik hust es pont hamburgert akartak enni. Eleg vicces. A mazli, hogy az etlapon volt zoldseges rakott teszta, szoval anyosom is tudott enni, de hat akkor is na. Ja, es hogy igen, mi meg 23:00-kor valahol eppen vacsoraztunk, mikor masnap hetfon egyebkent mindenki 06:00-kor kel, mert ugye megy dolgozni es ez az icipici dolog anyosom figyelmet teljesen elkerulte, mikor is O eldontotte, mikor akar menni. Majd vacsora kozbe tudatosult benne, hogy igazabol siman mehettunk volna szombaton is, mert mindenkinek jobb lett volna, csak O ezt elfelejtette megkerdezni... Ilyenkor egyebkent ertekelnem, ha legkozelebb azert kerdezne, mert ez peldaul fontos. Arrol nem beszelve, hogy nekunk is szolhatna elobb, hogy mondjuk szombat este 21:00-kor tudtuk meg, hogy vegul masnap, vasarnap megyunk es reggel 08:00-kor indulunk... Ilyen egeszen aprosagokat leszamitva, jo kirandulas volt, de szerintem kerdezni nem szegyen, sot sokszor hasznos. Remelem ebbol tanult mindenki, foleg a fiuk, akik szegenyek aludhadtak kb. 5 orat... Nem baj, a tanulsag azt hiszem meg volt, nekem legalabbis biztos. : ) Hat igy jarunk mi, csaladostul kirandulni. : )

UI.: Mire ez a bejegyzes megszuletett, egyszer feljott anyosom, hozott banant, mandarint, meg viragot... : ) Meg beszelgettunk vagy 2 orat es majd penteken ugy nez ki megint. : ) Plusz, meg tartottam egy orat is skype-on. Es ezennel vege. A bejegyzesnek is. Meg a mai napnak is. : D 

1 件のコメント :

  1. Ez aztán a szervezés!! XDDD
    De amúgy nagyon gyönyörű helyen voltatok, imádom nézni a képeket, amiket feltöltesz!!! *.*
    Az a kislány meg annyira cuki!!!!!!! *____*

    返信削除