2012年10月9日火曜日

Hosszu hetvege - 2.


Hat visszajottunk a masodik hosszu hetvegenkbol, s ezzel ebbe a honapba zartuk is az ilyen kisebb jellegu "vakaciokat". Kovetkezo hosszabb szunetunk mar csak novemberben lesz. Ugy hogy most vissza a mindennapi kerekvagasba.

Tul sok minden nem tortent, de megis. Szombaton itthon voltunk. Akartunk mi menni valamerre, de mire kitalaltuk, hogy hova-merre, mar tok keso volt, szoval maradtunk itthon. Annyira mondjuk nem is baj, mert bar Yoshiro sose mondja, hogy faradt, en neha latom, hogy raferne egy kis pihenes. Vasarnap mar valamivel tartalmasabb volt, bar ugy tunt eloszor, hogy nem lesz belole semmi... Mikor elakartunk indulni itthonrol, ugy nezett ki mintha le akart volna szakadni az eg. Mint mindig, szokasunkhoz hiven, csak akkor esik vagy van rossz ido, ha mi elakarunk menni, hihetetlen komlyan... A vegen aztan persze elmentunk, bar eloszor aposomekhoz, mert hogy vesz nekunk egy porszivot. Meg is lepodtunk, meg nem is, mindenesetre aposom ezt mar elore eldontotte, meg ki is valasztotta, bar megkerdezte az uzletbe, hogy jo e, de latszott rajta, hogy O ezt mar magaban eldontotte, amit annyira nem is banok mondjuk. Nagyon kis hiper-super. Azota is mindennap porszivozunk. Yoshiro elso nap haromszor ment vegig a lakason vele. Szoval teljesen meg voltunk elegedve es termeszetesen nagyon szepen koszonjuk megegyszer aposomnak! : ))
Miutan hazavittuk aposom, mi indultunk tovabb Shizuoka-ra. Megakartuk nezni a Toroiseki-t (登呂遺跡), meg is neztuk. Jobban sikerult, mint gondoltuk, mert meg matsuri is volt. Egyebkent a toroiseki, egy nagy park, ahol ilyen regi hazak vannak, fabol. Belehet menni meg lehet nezni milyen volt akkor regen, bar tok ures az osszes. Viszont igy, hogy matsuri is volt, volt kezmuves foglalkozas, meg lehetett szoni (vagy valami hasonlo, nem teljesen lattam) meg ilyen mindenfele jo dolgot. A gyerekek nagyon elveztek, mert egyreszt sorba alltak, masreszt mindenhol, iszonyat tomeg volt. Viszont ettunk ilyen fott konyaku-t miso szosszal, ami nagyon finom volt. Setaltunk nezelottunk, aztan mentunk hegedu orara. Egesz gyorsan eltelt igy a nap. De nagyon jo volt! : )


 
 
Barna rizs meg feher rizs, madarijesztovel. : )
 
 


Hetfon meg igazabol nem terveztunk menni sehova, gondoltuk atmegyunk kicsit anyosomekhoz, aztan elmengyunk a parkba setalunk egyet. Aztan a vegen nem mentunk, mert anyosom dolgozott, aposom ejszakas es aludt, szoval igy a parkba se mentunk. Hanem elmentunk a Fuji-hoz, van mellette egy nagyon szep to, ott ahol egyebkent a Shiraito no Taki is van (ami egy vizeses), csak egy picivel messzebb. Oda mentunk most, mert a vizeseshez mar nem lehetett lemenni. Tetteunk egy kellemes oszi setat, megcsodaltuk a Fuji-t es jottunk haza. Nem toltottunk el ott tul sok idot, ellenben igy is gyonyoru volt a taj. Nem utolso sorba pedig, megjott az osz. Mar nehol latszik is a fakon, nehol meg nem, de ami kesik nem mulik, viszont mar egesz hus van, a Fuji-nal konkretan hideg volt. Mindent osszevetve a hideg ellenere is, jo volt nagyon, kellemesen telt el az ido! : )

 
 
 
 

Ennyi volna igy nagy vonalakba a hetvege. A termeszet, mint mindig csodalatos. Remelem meg sok ilyen szep helyre megyunk majd. A kovetkezo celt mar kituztem, de hogy Yoshiro mikor fogja ravenni magat, meg nem tudom, pedig meg azt se mondanam, hogy nagyon messze van, de hat na. Elobb utobb ugy is raveszem. ; )







0 件のコメント :

コメントを投稿