2015年6月30日火曜日

Az tortent, hogy...


... hogy kicsit megfeledkeztem a blogrol... Szegyen, tudom. Igazabol nem is feledkeztem el, csak sose volt annyi idom vagy epp hangulatom, hogy a gepen koptatva ujjaim mulassam az idom... Megjott az esos evszak, ami nagyjabol egesz junius es meg talan julius eleje, ha jo ido volt/van allandoan kint voltunk vagy mentunk valamerre, mert a tobb napos szobafogsag mindannyiunkat kikeszit. 
・Voltunk liliom parkba vagy nevezhetjuk akar Tunderorszagnak is! Legalabb annyira csodas volt, mint amilyennek egy gyerek elkepzelhet egy meses helyet! Elveztuk nagyon, az igazi latvanyt a fenykep se adja vissza tokeletesen, de azert megprobalkoztunk vele!
・Aztan voltunk a tengernel is! Nimo hihetetlen boldog volt es nagyon jo volt! Jatszotarsa is akadt egy 3 eves kislany szemelyeben, akivel kellemes 2 orat toltottunk a tengerpartnal. Persze, nyakig vizesek es sarasak voltunk, mert az utunk igazabol egy hortenzia parkba vezetett, de mivel meg klassz ido volt es nem tul keso lementunk a tengerhez! Jol tettuk szuper napunk volt!
・Latogatast tettunk a Kunouzantoushougu-ra is. Egy hegy Shizuoka-n, amire a hegy labatol a tetejeig 1159 lepcsofok vezet fel, a hegy tetejen egy hatalmas buddhista templomszerkezet talalhato, csodaszep, mind a templom, mint a muveszeti vonasai es a tortenelme is. A templomon tul, a hegy tetejen talalhato Tokugawa Ieyasu sirhelye, aki egy hires japan shougun volt, a Tokugawa sogunatus alapitoja, az elozo sogunatusoknal erosebb politikai es gazdasagi fejlodes mutatkozott Japanban, elzarta az orszagot a kulvilagtol ezzel bekesebb korulmenyeket biztositva es egyben megszilarditotta az akkori konfucionizmus alapjait, kesobb azonban a kulfoldi nyomas valsagba sodorta a sogunatust, ezzel elokeszitve a Meiji restauraciot. Roviden. : )
・Voltunk termeszet jarason is! Nem csak viragokat csodaltunk es tortenelmet tanultunk, hanem megvizsgaltunk, mindent, ami az utunkba kerult! Az eso utani pocsolyat, a nagy bogarakat a fa levelein, lattunk pillangot szineset, repkedot es meg egy Nimo ingere is raszallt! Reptettunk katicat, simogattunk macskat, csodaltunk tavirozsat es sok friss levegot es napfenyt szivtunk magunkba! 
・Az esos idobe festettunk, legoztunk, foztunk, olvastunk es hasonlo nem tul mozgalmas, de szorakoztato dolgot csinaltunk!
・Ujabban elkezdtem "gyerekmenut" csinalni Nimonak. Csinaltam macis gluten-cukor-laktoz mentes almas-fahejas sutit, macis hamburgert zoldsegekkel, nudlit igazi erdelyi csipkebogyo lekvarral, isteni finom volt, ket adag lett, de Nimo egyszerre tolta be.... : ))
・Julius 14-en baratnozni fogunk! Utazunk fel Csilla baratnomhoz, 16-an csatlakozik hozzank Zsofi baratnom, aki aznap erkezik Japanba, aztan lesz ket szuper csajos-babas napunk egyutt! 18-an pedig jovunk haza, harman es meg van egy par terv a nyarra, de majd kesobb! ; )
・Visszatertem a regi hobbimhoz, rajzolok! Nimo napi egyszeri alvasa alatt, miutan persze vegeztem a fozessel, ujabban elobukkant az alkoto enem es csak ugy elfirkalgatok.
・ Ezen kivul meg mindig csinalom a Tiffany-s edzesem, napi masfel ora, de megeri! Masfel honap alatt fogytam 3 cm-t derekbol... Mar nem csinalom hiaba. ; )
*Kepek keszultek es ide is kerulnek majd fel, csak majd egy kovetkezo posztba.

2015年6月1日月曜日

Van, amirol jobb, ha nem tudunk...

Vicces neha egy-ket ismerosom, multkoraba kaptam egy legbol kapott otletet, hogy irjak egy konyvet, hogy milyen kulfoldikent elni itt, Japanban. Oszinten nem igazan vettem komolyan, megmosolyogtam es ennyi volt. Azota par baratnom is szoba hozta, hogy megirhatnam a legeslegelejetol, hogy hogy alakult igy az eletem, ahogy.... Nos, nem, meg mindig nem szeretnem. Az en eletem igazabol eleg "furcsa" volt, nem hasonlit se egy romantikus filmre, se egy szerelmes regenyre, azt se mondhatnam, hogy valami kaprazatosan boldog eletem lett volna, persze pont ezert valoszinuleg rengeteg tanulsag es tapasztalat van benne, de az igazsag az, hogy annyi sok sotet titok is van, hogy eszem agaba sincs ezt egy vilag ele tarni... Most mar nem csak magamert tartozom felelosseggel, van sajat csaladom es egy gyerekem is, amik meg kiderulnenek eleg kockazatosak es barmilyen hihetetlen sok mindent a szuleim sem tudnak, nem hiszem, hogy szandekomba allna sokkolni oket... 
Szoval nem, nem lesz konyv, de meg csak masik blog se. Jo helyen vannak ezek a dolgok, jobb is, ha ott maradnak. De a felvetes egyebkent aranyos volt. : )