2015年11月9日月曜日

Vegre momiji!


Na, hat eloszor is, az tortent mult heten, hogy NimoApa varatlanul bejelentette, hogy penteken itthon lesz es mivel a heten ejszakas igy ugye ma is egesz nap itthon volt. Tehat volt egy klassz kis hosszu hetvegenk! Orultunk is am neki nagyon, foleg, hogy elozo honapba szinte alig lattuk egymast, sok hetvegen is dolgozott, rengeteg tulora is volt, szoval ez most mindannyiunknak aldas volt, de tenyleg!
Penteken "semmittevos" nap volt, hat a fiuknak ugye, mert en meg gyorsan kitakaritottam a lakast, fozes, mosas egyebek, gondolom nem kell sorolni. Viszont egesz hamar vegeztem, igy ugy dontottunk atugrunk Shizuoka-ra, obentou-s vagyis ilyen ebed vagy uzsonnas dobozt akartunk venni, kozben lett egy kisebb vasarlas es Nimo legnagyobb oromere elmentunk az ottani jatszoterre, aminek annyi a kulonlegessege, azon kivul, hogy tok uj es egy csomo minden van, hogy van egy kobol keszult hatalmas csuszda a domboldalba, el lehet kepzelni mi mehet ott... : )) Csusztunk mi is parat, hat csuszik rendesen, meg se all az ember csak mar a homokba...
Szombaton pedig kirandulni voltunk Yamanashi ken-be, ahol is csodaszep momijit lattunk! Ugye elozo bejegyzesbe irtam, hogy mentunk volna mi mult hetvegen is, de itt nalunk meg nem igen van, viszont a mellettunk levo prefekturaba mar meseszep a taj! Sikerult elindulni idoben, sot meg ebedet is sikerult kesziteni reggel, mondjuk bele telt vagy egy oraba, de megerte. : )

Szoval gyonyoru volt! Igazabol ez a hely egy ilyen hegyen fekvo termeszet adta egyik csodaja, sok vizesessel, szebbnel szebb szines faval, sok szuvenir arussal, helyi etelekkel, illetve meg majmot is lattunk! Nimo teljesen odaig volt meg vissza. : ) Nem is emlekszem mennyi volt az egesz gyalog talan 4,5 km?! Hat mi ezt masfelszer tettuk meg, ugyanis tortent, hogy Nimo annyira belejott a ko hajigalasba, hogy mar egy konek nem is nevezheto, inkabb egy fel szikla meretu kovet hajitott a vizbe, mikor is a ko ugyan repult, de Nimo is csobbant egyet... Egyebkent eleg vicces volt! Persze az utana levo hiszti a kocsiig, ugye ruhacsere miatt, mar kevesbe, dehat ez van. Jo ido volt, de azert vizesen megse maradhatott. Utana visszatertunk es mentunk tovabb, akkor mar sikerult korbe jarni, na, hat azert nem volt semmi... Onmagaba meg ok, de mikor Ofelsege megunta a setat es cipelni kellett folyamatosan, hat... Olyan karom lesz, egy testepito megirigyelne, komolyan. 16kg-ot cipelni tobb km-en keresztul azert, kisse faraszto. Ja es igen, jon a kerdes, hol a babakocsi?! Otthon! Mert azt irtak a honlapon, hogy nem alkalmas a hely a babakocsival valo setara, innen csokoltatom oket, ugyanis a 70%-ra igenis alkalmas, rendes aszfaltos uttal, ami azert nem tudom, tobbnek tunik, mint amennyire nem alkalmas, nem?!
Mindegy osszessegeben szuper volt! Egyszeruen gyonyoru! Eluldogeltem volna a szines fak kozott es a hullo falevelek mellett, dehat... : )
Este meg sushiztunk! Nem surun eszunk, de most nagyon jol esett es hat legalabb az este vacsi fozes elmaradt... : )

Vasarnap pihenes volt, nem voltunk sehol, foleg mert borzalmas ido volt, szakadt az eso, hideg volt, szoval szobafogsag. Viszont Nimo nagyon elemeben volt, ugyhogy volt am jatek, kirakoztunk, epitettunk, fogocskaztunk (orultek biztos a szomszedok : )) szoval igy is jol eltelt a nap!

Ma pedig NimoApa aludt majdnem delig, Nimo is jo sokaig valamikor 8-kor kelt, pedig O mar reggel hatkor korbe szokta futni a lakast... Nekem meg nem is tudom miota eloszor, volt idom vegre nyugodtan leulni es meginni azt a reggelu kavet, anelkul, hogy kozbe rohangalnom kelljen! : )) Az elet apro oromei.

0 件のコメント :

コメントを投稿