2015年5月26日火曜日

A masodik otthonom...


...ahova, ha megyek, valamiert mindig az a csodas erzes fog el, hogy hazamegyek. Gyerekkoromban
rengeteget jartunk Erdelybe, evente akar tobbszor is, nagypapammal es nagymamammal gyakran mentunk rokon latogatasra, imadtam akkor is, az a csodalatos hely, a meg csodasabb latvannyal, izekkel, hagyomannyal, szeretettel! Igen, rokonomeknal, olyan, mint otthon, erezni azt a hatalmas szeretet, ami arad beloluk, leirhatatlanul jo erzes! Egy idoben megszakadt ez a latogatas, nem is tudom miert, de jo ideig nem mentunk...
Aztan rokonomek jottek, majd most megint mi megyunk neha... Igen, sajnos csak neha. Igazabol az egesz csaladbol valamiert csak en lettem ennyire "erdelyi"... Mindenki mas el van, neha telefonalnak, neha irnak egymasnak, de ez igy eleg. Nos, nekem nem. En imadom Oket es imadom Erdelyt is, nekem kijarni hozzajuk egy felbecsulhetetlen erzes! Es
bar szegeny Papaval mar nem, de, ha egyedul, akkor ugy, de szeretnek eljutni hozzajuk minden evben. Meg a levego is mas odakint, a tajak szepsegerol nem is beszelve es ettetek mar zakuszkat? Ha nem, egyetek feltetlen isteni finom, ahogy a padlizsankremuk es a csipkebogyo lekvarjuk is! : ))
Ettunk hazi tyukhuslevest, annyira hazit, hogy meg a teszta is hazi volt, rokonom ferjenek az anyukaja csinalta! Es volt meg ugyanugy az O keze alatt termett zoldhagyma es paradicsom! Nimo, aki sose akarta megenni a sima nyers paradicsomot, kint kolbasszal es kenyerrel tomte magaba, a malna lekvaros hazi nudlirol mar nem is beszelve! ; )
Korbeneztunk Kolozsvarott, megneztuk Matyas kiraly szulohazat, a templomot, Nimo galambokat kergetett a
fo teren, hiaba, ennyi idosen nem varhatjuk, hogy Matyas kiralyt a galambok ele helyezze, a fontossagi sorrend, nagyjabol, a galambokkal kezdodik es valahol a szokokutnal er veget, ami koze meg belefer a fagyi es a jatszohaz... Ja, mert, hogy ott is voltunk am! Elveztuk nagyon mi is! Hat meg Nimo es Boti (Boti rokonom kisfia)! ; )
Szuper jo volt minden! Az idojaras mondjuk kivetelesen egyaltalan nem nekunk kedvezett, mert egyik nap szakadt az eso... De feltalaltuk magunkat!
Otthon is volt am nagy jatek, labdazni barhol lehet es Nimo es Boti is tok cukin eljatszottak meg igy 4 es fel ev korkulonbseggel is, mert amugy ugyanakkor szulettek mindketten majdnem ora pontossaggal, csak par ev kulonbseggel... : ))
Jovore is megyunk tuti biztos! Igazabol ugy volt, hogy mi haza se megyunk Nimoval... : ) De aztan egy kis
program valtozas kozbe szolt, jovore viszont megyunk, s nem csak Kolozsvarra, hanem reg nem latott, de meg emlekeimbe mindig tisztan latott Marosvasarhelyre, gyerekkorom nagy kedvence! S, ha minden jol alakul kint is leszunk egy darabig! Olyan meses volt, mint mindig, de most valahogy meg egy kicsit annal is jobban! ; )

0 件のコメント :

コメントを投稿