2014年6月16日月曜日

Mozgasfejlodes Nimrod modra...


Tegnap beszelgettunk Apaval, hogy Nimo milyen gyorsan felallt, aminek nem is tudom, hogy orulunk e vagy sem... Anno azt olvastam valahol a neten, hogy a mozgasfejlodesnek nagyon nagy fontossagot tulajdonitanak, vagyis jobb lenne, ha nem maradna ki semmi. Itt allitolag az az okos gyerek, aki maszik, meg pedig sokat es sokaig. Azt, hogy ebbe mennyi az igazsag meg nem tudom es valoszinuleg meg jo sokara fogom megtudni, de majd odafigyelek.
Mindenesetre, nekunk az orvosi kiskonyvbe van egy grafikon, hogy nagyjabol, mit es mikor "kell" csinaljon. Na, hat ez rank felig volt igaz... A kiskonyv szerint 3-4 es fel honapos korig kell megtanulnia tartani a fejet, nekunk ez mar 2 honaposan sikerult, csak valoszinusitjuk, hogy azert mert Nimo nem szerette egyaltalan, ha vizszintesen fogtuk, neki csak fuggolegesen volt jo. A megfordulas 4-6 honapos korig van, na, ezt sikerult betartani, 4 es fel hosan fordult meg, de szegeny sokszor mar tok ideges volt, mert hat probalkozott O, de... Ami erdekes, hogy forgas elott rak jarasba kozlekedett haton, eleg vicces latvany volt, de neki baromira tetszett. Aztan, amin mi is meglepodtunk, hogy Nimo elobb maszott, mint ult... Sot, kuszott nagyon sokaig, en azt hittem nem is fog maszni, szinte azota, hogy megfordult egyidejuleg kuszott is egeszen '14.05.20-ig, amikor fogta magat es megindult negykezlab, mintha mi sem tortent volna. Es azota is maszik, ha ugye nem koti le jobban az allas gyakorlasa... Ulni '14.06.03-an tanult meg, ez annyira nem is erdekelte, sot, meg mindigg jobban szeret haton fekve jatszani. Ulni es maszni a mi kiskonyvunkbe nagyjabol egy idobe kell olyan 7-9~10 honapos korig, hat ebbe is boven benne volt... Allni viszont csak ugy, tok magatol erthetodoen, fogta magat es felallt, '14.06.09-en, epp, hogy elmult 8 honapos... 
En amugy miutan megforult megfogadtam, hogy sose nezem meg tobbet ezt a grafikont, mert csak felidegesitem magam vele, aztan feledesbe is merult, nem is nagyon erdekelt, mig nem korainak gondoltam ezt a felallas dolgot, de annyira nem is, mintha a tankonyvi pelda alapjan tortentek volna, egy-ket kivetelt leszamitva.
Egyebkent azt mondjak minden gyerek mas, de akkor minek csinalnak pl. ilyen grafikont is?! Gondolkodtam, hogy beszerzek egy jarokat, mert miota felall hat fozni is kesz stressz, en meg allandoan csak rohangalok, erre Apa kozolte, hogy nem szabad jarokba rakni...?! A miert allitolag az, hogy, ha mindig kapaszkodik valamibe nem fog tudni esni, marmint rendesen, hogy a kezeit maga ala rakja, hanem pont lefejeli majd a betont... Apa valahol utana nezett, aztan, hogy ennek is mennyi valosag alapja van, azt nem tudom. Most "varjuk", hogy elinduljon, beruhaztam kenyelmes sportosabb cipore, szinte erzem, hogy hamarosan bekovetkezik a "futhatok utana" idoszak... A legjobb dieta, mar most is, havi egy kilo minusztol mindig elbucsuzok, bar valahogy nem potyognak utana a konnyeim, sot meg talan orulok is neki?! De lehet eljutottam arra a szintre, hogy 10 perc egy helyben valo ulesnek meg jobban orulnek! : )

0 件のコメント :

コメントを投稿