2015年11月21日土曜日

A bizonyitek...


...hogy vannak meg kedves emberek! : )) Nem lennek meglepve, ha ettol a gondolattol mar paran eltavolodtak volna, tekintve jelenlegi vilagunkat es a korulmenyeket. Viszont egy pelda, hogy a kedvesseg es figyelmesseg meg mindig el, talan nem is olyan keves emberbe, ami valami hihetetlen jo erzest tud adni, akkor is, ha csak reszben vagyunk benne es nem kozvetlen nekunk szol a figyelmesseg.
Tegnap, NimoApa, hazajott egy hatalmas piros-feher karacsonyos szatyorral. Meglepodtem kicsit, eszre is
vette, mert rogton mondta is, hogy az egyik munkatarsa, aki egyedulallo, ugy dontott, hogy iden minden munkatarsanak, akinek gyereke van, vesz egy hatalmas adventi naptart! Most oszinten nem szivmelengeto? : )) Tudom, nem nagy dolog, engem megis sikerult meghatnia, mert hat a gyerekek mindennek orulnek es most igy belegondolva, hany kis gyereknek szerzett ezzel plusz oromet igy az unnepekre, hat... Szerintem nagyon kedves dolog tole! Es hat na, egyszeruen olyan jo erzes, hogy ilyen onzetlenul is tudnak gondolni az emberek egymasra. : )

Jatek a szabadba!

Kihasznalva a jo idot, majdnem minden nap lent vagyunk a parkban. Ugy vagyok vele, hogy addig legyunk, amig lehet, bar itt nincs nagy zord tel szinte sosem, marmint az orszag azon reszen, ahol mi is lakunk, de oszinten minuszba azert nem sokszor van kedvunk kint ugralni. Ugyhogy amikor csak tehetjuk, mint a heten is szinte minden nap, mert het agra sutott a nap es volt vagy 18-20 fok, lent vagyunk a jatszoteren. Komolyan neha azert sirni tudnek egy kertert, nem azert mert messzire kell menjunk, hanem mert en kertes hazba nottem fel es hihetetlen jo erzes, mikor akkor vagy kint mikor akarsz es azt csinalsz, amit csak szeretnel... Remelem egyszer nekunk is lesz azert, csak egy pici legalabb, ha Nimonak elferne benne egy mini homokozo es semmi mas, mar akkor is megerne... : ))
Mondjuk mindennek van jo oldala, a teren szinte mindig akad jatszopajtas ugye, ami vegulis jo dolog, ugyhogy vegulis panaszkodni nincs okunk. : )










"Megjott a tel"


Nem a tel meg nem, legalabbis idojaras tekinteteben meg nem, viszont, mint hangulat igen. Bar mindjart december, szoval... Az elmult honapban kiprobaltam par, hat nem tudom mennyire teli, vegulis mas formaban talan fogyaszthato egy-egy mas evszakban is, de mindenesetre nekem inkabb a teli idoszakhoz kozel allo meleg italt. Az egyik a forralt bor, amit
egyebkent en annak idejen otthon sose csinaltam, mivel ugye arultak es valamiert a Vorosmarty ter kozepen, hoban, hidegben, kabatban, par jo barat tarsasagaban ez mindig jobban esett, mint sem, hogy otthon iszogassam a szobaba. Na, most ugye az van, hogy itt ilyet nem arulnak, ugyhogy, ha inni akarnek, akkor meg kell csinaljam. Nem kellett sokaig gyozkodni mondjuk, bar meg mindig tartom magam ahhoz, hogy azt az igazi, hogy teli erzest a Vorosmartyn nem hozza vissza, de egy kicsit azert megis. Egyebkent meglepoen finom lett! Ennek oromere csinaltam megegyszer es az is finom lett, szoval meg volt a jo kezdes igy a telre, jovoheten jon Cintia baratnom, gondoltam csinalok majd akkor is, az mar duplan "otthoni erzes", a ter mondjuk nem jon hazhoz, de max. kiallunk az erkelyre... : ))
Aztan van egy forro csokis finomsag is. Ezt egy youtube-os videoban lattam, forrocsoki malyvacukorral. Nekem eloszor tok bizalomgerjeszto volt, mert bar en egyiket sem kedvelem tulzottan, azert telen elofordul, hogy megkivanom. Ugyhogy
gondoltam proba szerencse. Haaat, nekem nagyon-nagyon edes volt, szoval ferjem itta meg a felet a vegen, neki meg szerintem a vilagon nincs tul edes dolog, szoval semmi nem vesz karba. : ) Amugy egy egyszeru forrocsoki az alap es a tetejere kell rakni a malyvacukrot, ami ugye megolvad es egy kis pluszt izt ad es amugy tenyleg finom lenne, mondjuk sima meleg tejjel, de igy a csokival, elkepesztoen edes volt... Persze, akik nagyon edesszajuak, azoknak ez egy szuper kis ital telre, szoval ki lehet probalni batran! : )
Es vegul egy oreos variacio, ami szinten nagyon
egyszeru es ugy szinten a neten talaltam. Kell hozza forro tej es oreo keksz, a kekszet bele kell rakni a forro tejbe megvarni meg, hat, elolvad es lesz egy ilyen kicsit csokis, edes finom meleg finomsag. Na, ez viszont nekem is izlett, ugyanis ugye szimpla tej volt az alap, oreobol meg mindenki annyit rak bele amilyen edesre szeretne, ugyhogy ez nagyon finom volt! : ))

2015年11月13日金曜日

Szabadidos elfoglaltsagok~ ♡


Miota Nimoval fozok, azota felszabadult az az ido, amig alszik. Eddig mindent az alatt csinaltam mig aludt, igy aztan hamas konstataltam, hogy szinte semmire sincs idom, amit esetleg neha szivesen csinalnek. Igy ugy gondoltam, hogy kozosen fogunk fozni! Ez vegulis abbol a szempontbol jo, hogy ott van velem, jatszik
kozbe a tallal, kanallal, tanuljuk, hogy mi micsoda, illetve, hat latom mit csinal igy nem kell percenkent ugralni, hogy epp bontja e valahol a lakast... Kicsit hosszabb moka igy mondjuk egy vacsi keszites, dehat ugye valamit valamiert. Tegnap is sutottunk, NimoApa edessegre vagyott meg mondjuk mi se nagyon voltunk ellene, szoval Nimoval delelott osszedobtunk egy gyors kokuszos-afonyas sutit, nagyon fincsi lett, Nimo kozbe meg is uzsonnazott szoval tenyleg hasznosan es egesz gyorsan telt el az ido. ; )
Aztan visszaterve a felszabadult egy-masfel orahoz, hat rajottem, hogy ez igy sokkal jobb! Nem vagyok egy turelmetlen ember, de oszinten az elmult idoben kicsit faradtabb voltam es igy a turelmem sem volt olyan nagy, mint egyebkent. Viszont igy, most kielhetem minden hobortom, hogy van egy kis szabadidom.
Peldaul ujra tudok rajzolni, marmint persze, rajzoltam Nimoval is, de az ugye azert mas. Szoval nagyon jol esik neha, tenyleg olyan jo erzes mikor csak ulsz egy papirral, ceruzaval es engeded, hogy a kreativitas szarnyaljon, nekem ez az egyik kedvenc idotoltesem volt annak idejen, sokat rajzoltam kozepiskolas koromba is, ez volt az egyik stresszlevezetesi elfoglaltsagom es most olyan jo neha egy kicsit megint elo venni a fuzetet! : )
A napokban meg valami koromfestesi maniam van, mondjuk nem mindig van kifestve, de gyakran, szerintem szep, meg ezzel is fejlodik a kreativitas.
Most az oszre tekintettel gondoltam csinalok valami tarka festest, konkret otlet nem volt, csak kivalogattam osziesebb szineket, aztan kb. osszevissza festettem. Utolag rajottem, hogy faleveleket kellett volna, de mindegy, ez ilyen nonfigurativ lett vegul, de nekem tetszik! Nem tudom, ranezek es olyan kis vidam, oszies, ugyhogy ahhoz kepest, hogy tul sok idot nem szantam ra most, egesz kis aranyos lett! 
Akik ismernek vagyis hat inkabb, akikkel talalkoztam mar, tudjak, hogy iszonyat sok hajam van. De tenyleg,
hajmosas, hajszaritas kesz remalom, raadasul a csattos frizurak is lehetetlenek, mert ritkan talalok olyan csattot, ami egyszerre meg tudja fogni es emelett meg is tartja a hajam. Tudom, pedig orulni kene, hogy ennyi van. Na, hat ugy dontottem egyik nap, hogy megtanulom a halszalkafonast es igen, en eddig nem tudtam megcsinalni. Oszinten most is masodik probalkozas volt, mert a rengeteg hajat pakolgatni hat... A felenel kicsit "meguntam". Aztan masodjara megcsinaltam, nagyon szep es tenyleg mutatos, bar en nem tudom milyen gyakran fogom hordani, mert mire megcsinalom a nap lemegy. Raadasul frissen mosott hajjal csinaltam, ami utana persze szallt, meg csuszott mindenfele, ugyhogy nekem ez ilyen harmadnapi hajra talan mar mukodokepes es gyorsabb. Egyebkent tetszik es tenyleg szep, NimoApa is megdicserte, bar O is mondta, hogy nem egy 3 perces frizura es hat valoban nem az, vagyis nalam nem. : )
Es ujabban olvasok ezerrel. Olvastam en eddig is, de valahogy most kulonosen jol esik. Az, hogy mikor mit altalaban hangulatfuggo, legutobb Jane Austen es Kiss Adam konyveket olvastam, most kicsit mas az aktualis, jelenleg a Harry Potter, illetve Disney mesek. A Harry Pottert mar olvastam parszor, dehat... : ) A nagy kedvenc! A Disney meg nem, nem a kepes mesekonyv, hanem itt kiadtak ilyen "felnotteknek" valo hat nem tudom mini konyv szeru dolgot, vannak benne kepek, kb. 3 oldalnyi, de inkabb illusztracionak, tehat nem ilyen kisgyerekeknek valo, bar en azt is elolvasom. Nimoval a multkor 101 kiskutyat olvastunk, persze az mar a tipikus gyerek mesekonyv. : )) 

Na meg ugye most ott lesznek az unnepek, szoval jon a sok DIY project, aminek hamarosan neki is kene kezdjek, ha azt akarom, hogy az unnepkre keszen legyenek, mert amugy nem sok ertelme lenne akkor.
De majd szerintem a hetvegen belevagunk, csinalok majd szinezot is megint Nimonak, az elozo halloweenosat szerette, tok jol elfirkalgatott rajta! Hat szoval mindig kitalalok valamit, nem birok nyugdton maradni... : ) Es most, ha Ofelsege felkelt megnezzuk a Hotel Trsansylvania 2-t, delutani program egy kis gyumolcsos teaval!

2015年11月10日火曜日

Oszi reggelik!


Az osz kozeledtevel valamiert mindig rakapok az almara es a fahejra. Mondjuk nem csak osszel, almat peldaul kepes vagyok barmikor barmennyit megenni, fahejbol mar kevesbe, de osszel, illetve telen hatalmas kedvenc lesz. Az elmult ket honapba mar sutottem almas muffint, almas-fahejas palacsintat, sult almat, csinaltam almakompotot es egy nagyon egyszeru es szuper gyors mandulavajas "almas szendvicset", bizarrnak hangozhat, pedig baromi finom, ket hozzavalo szukseges es kb. 5 perc. ; )
 Szoval mar honapok ota alma mania van, mondjuk ez nalunk nem baj, mert mindenki szereti es hat ugye tele van vitaminnal, szoval igy a teli idoszakra meg jol is jon. Ezen kivul, most mar igy kozeledven a december fele nagyon megszerettuk a narancsos lekvart! Mennyei, de tenyleg! Mi cukormentes, 100%-os gyumolcslekvart veszunk, ha nem lenne olyan draga a gyumolcs, mint amilyen, akkor en is foznek, de ez sajnos kivitelezhetetlen... Szoval ebbol a fajta lekvarbol, amit mi szoktunk venni van 4 fele, epres, afonyas, almas es narancsos. Az en kedvencem hatarozottan a narancsos lett, pedig, aki ismer tudja, hogy sokkal inkabb vagyok a piros lekvarok hive, kivetel nagyamamam sargabarack lekvarja, na mert az aztan verhetetlen! : )) Visszaterve a narancsos lekvarhoz, hat tenyleg, egyszerre edes, de megis kicsit kesernyes, mivel az egesz gyumolcs fel van haznalva, igy a heja is, ezert varazslatos izkombinacioja van! Magaba is tudnam enni, pont mert abszolut nem tul edes, sot, kimondottan kellemes. Ezzel szemben pl.: az almas kevesbe lett nagy kedvencem, mert az viszont annyira edes, hogy hat, nem is tudom... Meg Nimo se nagyon szereti, bar NimoApa imadja, de O mondjuk nagyon edesszaju. : )
Szoval ezt a narancsos lekvart hasznaljuk mostanaban nagyon sokat, sutemenyekbe vagy akar reggel lekvaros kenyernek, illetve Nimo neha meg palacsintaba is szereti. A multkor csinaltam egy csokis kenyeret, kicsit kakaos piskota jellege volt, de nem teljesen es arra raktunk ebbol a narancsos lekvarbol, hat isteni finom volt! Legjobb kombinacio! A fiuk meg is ettek egy egesz kenyeret egy nap alatt... : ))
A sok alma, fahej es narancs mellett, meg lett egy inkabb szamomra nagyon kedvelt reggeli es pedig az almas fahejas zabkasa. Ez az a fajta reggeli, amit kepes vagyok napokig enni reggelente, mert annyira nagyon egyszeru, gyors es nagyon finom! Kell hozza tej vagy viz, zabpehely, alma, fahej es egy keves mez. Egeszseges, finom, laktato, jobb oszi reggelit nem is tudok elkepzelni! : ) Persze ugyanez varialhato es lehet bele rakni mindenfele gyumolcsot vagy akar vegyesen is nagyon finom lehet. En meg az afonyas verziot probaltam ki, ami szinten isteni, de most az oszi hangulat miatt, az almas fahejas mindent visz!