2014年3月31日月曜日

Reggeli

Sose volt meg olyan, mint ma, hogy koran reggel kipihenten keljek fel... Mindig aludnek meg, amit persze nem lehet, ha meg lehetne mar nincs kedvem hozza, meg mar almos se vagyok addigra. Mondjuk olyan se volt meg, hogy Nimrod olyan joizuen aludjon reggel, hogy az ajtot resnyire nyitva halljam, ahogy szuszog. Mondjuk tegnap este a kilenc orai alvasbol semmi nem lett es fel tizenegyig vidaman gurult jobbra, balra az agyban, ennek fenyeben, nem csodalom, hogy almos... Unalmas lenne, ha mindennap a megszokott napirend szerint alakulna, szoval lehet jobb is igy neha. Viszont en meg ma azzal a gondolattal keltem, hogy amerikai palacsintat sutok reggelire. Ez azert fura, mert anno regen a turos taskan es a kakaos csigan kivul semmilyen edes dolgot nem birtam megenni koran reggel. Most se egyebkent, sot, neha kimondottan emelygek, ha Apa pl. elottem eszik vajas-lekvaros vagy mezes piritost reggelire... Aztan ra kell jojjek, hogy bar egyaltalan nem surun, kb. evente ketszer, de en is megkivanom az edeset reggel, na az egyik ilyen ma jott el... Pedig eskuszom meg ehes se voltam, hogy ilyenekrol almodjak vagy nem is tudom. Na, mindegy, ez is azt bizonyitja, hogy mai nap sem lesz a szokasos. Bar semmit nem terveztunk, aztan meg lehet pont ezert... Hat akkor, sussunk palacsintat! Most kenyelmesen mig Nimo alszik... : )

2014年3月30日日曜日

Szepseges...

...hetvegenk van. A tegnapelotti naprol kepekben meseltem az elozo bejegyzesben, nem is kellenek szavak hozza szerintem. De azt leirom, hogy gyonyoru volt es nagyon elveztuk, meg Nimo is! Tegnap pedig volt seta, jatek es Nimo kapott Apatol egy baromi cuki "Papa loves me" feliratu rucit. Most abba alszik. : ) Aztan voltunk anyosomeknal is tegnap. Elvittuk Nimot mert mar egy ideje nem talalkoztunk veluk aztan, gondoltam vegulis ket hetente hetvegen 1-2 orara el kene vinni mert hat megis csak nagyszulok ugye. Talalkoztunk futolag Apa occsevel is, felakarta venni Nimot, O meg torka szakadtabol elkezdett orditani, pedig mar egyszer megfogta es ismeretlen se volt, mert mar vagy negyszer-otszor tuti talalkoztak, mindegy, lehet rossz kedve volt vagy cigi szaga. : ) Aposomat szereti Nimo, ha az olebe van, kiveve, ha cigi szagu, na, akkor uvoltes van. Meg jo, hogy mi nem dohanyzunk, de azt hiszem az en szuleimnek is at kell oltozni majd utana. Orulni fognak, ugy erzem... : ) Ma pihenes lesz! Marmint ugy, hogy nem megyunk sehova a bevasarlason kivul, mondjuk nem is mehetnenk, mert szakad az eso, de most valahogy annyira nem erdekel, mar csak azert sem, mert nincs tervunk, amit elmosson es meg igy is 18 fok van odakint. Amugy mar viragoznak a cseresznyefak. Annyira gyonyoruek! Este meg ki vannak vilagitva, mi is elmentunk megnezni, de mi csak nappal, ugy is szepseges volt! ♡

2014年3月28日金曜日

Relax

Csak mert Apa alszik, feltetelezem meg egy jo darabig fog is, Nimo meg ugyszinten, igy a reggeli kavem mellett, madarcsicsergest hallgatva, tavaszi melegbe nyitott ablak mellett, fogom a konyvem es beinditom az agyam.


Honvagy


Mikor 17 evesen eloszor idejottem, akkor meg szinte rajongtam az orszag irant, elhataroztam megteszek mindent, hogy egyszer idejohessek huzamosabb idore. Mondjuk akkor meg reltiv gyerek voltam, bar mar annyira nem is, na mindegy. Szoval volt egyfajta rajongas az orszag irant, akkor meg azt hittem nagyon jo lesz, majd egyszer itt. 17 evesen ismertem meg a mostani ferjem, akivel azota is, mar 5 eve egyutt vagyunk. Aztan telt mult az ido, ha visszagondolok arra, hogy milyen is volt evenkent egyszer ellatogatni ide, akkor azt mondanam, hogy nagyon jo. Kesobb eljott a nap, mikor teljesult az almom, hogy itt maradhassak. Eloszor minden jo volt, mert az ujdonsag varazsa ugye, meg hat ismerkedtem, tanultam, meg alkalmazkodtam. Eltelt 2 ev miota idejottem es most jottem ra arra, hogy milyen naiv voltam anno. Jo, nem mondom, hogy rossz itt elni, de alapvetoleg az elso egy ev elteltevel volt szerencsem megtapasztalni milyen is a honvagy. Borzalmasan rossz, nem is tudom mi vett ra erre az egeszre, hogy en ezt vegig csinaljam, jo, nyilvan akkor a szerelem, de most sokszor elgondolkodom, jol dontottem e... Barmennyire is toprengek rajta, mindig arra jutok, hogy megerte. En ugy erzem megdolgoztam erte, hogy ez valora valjon, kitarto voltam, szorgalmas, mindent megtettem, azert, hogy osszejojjon. Buszke vagyok arra, hogy vegig csinaltam, hogy megszoktam itt is es hogy van egy csodas sajat csaladom. Viszont, ha lehetne valtoztatni, bar nem lehet, de a csaladcentrikus enem annyira eros, hogy ez a honvagy neha teljesen padlora kuld(ott). Miota Nimrod megvan azota szerencsere nem volt ilyen, de elotte egy jo parszor elofordult, ami nagyon nem volt kellemes, meg utana se... Hat, nem is tudom, valtozik az ido, valtozok en is, talan... Bar nem hinnem. Ez kicsit egoistan fog hangzani, de en szeretem igy magam, meg akkor is, ha vannak hulyesegeim es neha kinzom sajat magam ezzel-azzal, kezdem azt hinni, hogy mar kisse mazochista is lettem az evek folyaman... Amit mondjuk nem feltetlen tartok hatranynak, ha csak nem olom a sajat idegeimet, olyankor neha szivesen falba vernem a fejem, de annyira nem tartom magam mazochistanak, hogy meg is tegyem. : )
Szoval igy 9000km-rol az otthontol sokszor atertekelodik bennem minden. Meg a tokfozelek is... Pedig, ohh, de utaltam, de most csak azert is megennem, azt a nagymamam felet.

2014年3月27日木曜日

Baratok

A barat az, aki megnevettet, aki ott van veled joban, rosszban, aki megvigasztal, ha sozmoru vagy, akinek elmondhatsz mindent, aki megert, aki meghallgat, aki ott van mindig. Akit bar azt gondolod ismersz meg is tud meglepetest okozni, aki mond neha olyat, amit ugyan tudsz, de megis jolesik hallani. Akinek elmondhatod a titkaid, mert tudod megorzi. Akivel, ha nem is tudsz mindig egyutt lenni, de tudod, hogy O ott van neked, mindig, mindenhol. A barat egy igazi kincs! ♡ En pedig csak egyszeruen halas vagyok, hogy vagytok nekem!♡

Lista

Mert ugye a memoriam nem epp a legjobb. Mikor elkezdtem a foiskolara jarni, akkor kezdtem noteszt hasznalni jegyzeteles celjabol, csak, hogy ne felejtsem el, mit, mikor, hogy es hol. Nem tudom mi valtozott a kozepiskola utan, ott persze sose irtam fel semmit, valamiert megis mindig mindent megjegyeztem, na mindegy. Ebbol is azt szurtem le, hogy oregszem... Bar most meg Nimrod szuletese utan ugy erzem, mintha fiatalodnek, persze csak bizonyos teren, energiam pl. szinte mindenhez van, nem ugy, mint anno, cserebe korlatozodott a memoriam es baromi gyorsan elfelejtek mindent... Arrol meg, hogy neha meg kellene jegyezzek ezt-azt, inkabb ne is beszeljunk. Szoval fogtam magam es papirra vetettem mindent, nehogy a szita agyamon, homokeso formajaban csak ugy elvesszen egy-egy dolog, ami esetleg meg fontos is lenne. Igy allt ossze, hogy miket viszunk haza es mibol mennyit, majd, hogy miket hozunk haza es ugye abbol is mennyit. Valamint Nimonak kulon listat csinaltam, hogy mit kell vigyunk feltetlen es mit nem kell vigyunk egyaltalan, mert bar Anya azt mondta, magunkat vigyuk es ket oriasi ures borondot, azert ez nem igy megy ugyebar. Szoval kesz. Mostmar ezen a teren csak egy megbeszeles kell Apaval, valamint a beszerzes, ami mar most nyugtazom, szornyuseges melo lesz... De hat ures kezzel boronddel nem megyunk haza es amit muszaj vinni, azt meg muszaj. Most csak arra leszek kivancsi hany napig fogunk rohangalni? Ja es akkor meg hol van ugye a keszulodes, ami megint csak nem egy ora lesz...

Tavaszi szel...


Viccen kivul, idaig majdnem mindennap szel volt, tulzas nelkul. Sutott a nap ugyan, de a nagy szelbe ezt valahogy sehogy se tudtam elvezni. Most eljutottunk arra a pontra, mikor nincs szel, helyette kod van es eso... Egyre jobb. Tiszta oszi hangulatom volt tegnap is. Ma megneztem az idojaraselorejelzest, ami a kovetkezo hetre van, megtorni latszik a jeg. Minimum 18 fok, de inkabb tobb es bar esot ir, de semmi kodot es szelet. Vegre! Azt hiszem nekem iden mostantol kezdodik az igazi tavasz. Ma mikor elhuztam a fuggonyt, sutott a nap, olyan jo erosen, mikor kinyitottam az ablakot, akkor pedig ereztem, a jo tavaszi meleget, s a mellettunk levo park tiszta zold, nyilnak a viragok.
Mikozbe elveztem ezt a szep idot, kint az erkelyen azon gondolkodtam, hogy vajon majusba mar otthon is ilyen jo ido lesz e? Bar feltetelezem lesz. Anya a multkor mondta, hogy napkozbe mar most is egesz szep ido van. Ez azert megnyugtato. Elpakolnam mar a teli holmikat, de mostmar ugy erzem sor kerulhet erre is. Jut eszembe, rendet kene rakjak a szekrenybe is... Es jovoheten aprilis, ami a szep tavaszon kivul hoz magaval egy husvetot, Nimrod napot, hugom szulinapjat, tavaszi nagy takaritast es keszulodest a hazautra... Ohh, hat nem fogunk unatkozni ugy erzem. : )

2014年3月26日水曜日

...

Nekem meg mindig nehez es ijeszto ez a tema. De mostmar lassan el kene fogadnom, hogy menekulni nem lehet elole. Egyszer eljon, ha akarjuk, ha nem. Sajnalom, nagyon es reszvetem, foleg a testvereknek es a felesegnek. En itt szeretnem megkoszonni mindenki neveben, hogy segitettel nekunk es hogy itt voltal velunk! Nyugodj bekeben!


Ez is-az is


Meg, jo hogy tegnap annyit sirtam reggel az idohiany miatt, utana nap vegere jottem ra, hogy basszus volt idom mindenre?! Nem baj, vegre mar! Most mar csak maradjon is igy. Amugy most mar azert nagyjabol be tudom osztani az idomet, a tokeletestol meg messze van, de alakulgat. Jo lesz ez!
Tegnap rajottem, hogy tudok szepen is fozni, ha van idom hozza, persze. Nem vagyok egy szakacs, de azert rosszat se szoktam csinalni vagy legalabbis meg nem hallottam senkitol, aztan ki tudja. : ) Na, de tegnap eletem egyik legjobbjat foztem es meg csunya se lett. Egyszer segitettem be etterembe, mikor baratnom magyaros estet tartott, hat, akkor megfogattam, barmennyire is szeretek fozni, sutni, nem dolgoznek etterembe... A multkor amugy talaltam egy cuki sutit gyerekeknek es bar Nimo meg nem ehet, de gondoltam, ha sogornomek jonnek a kislannyal megcsinalom, mini sundisznok, nagyon edesek, lehet sajnalnam is megenni oket...
Tegnap Nimo Bogyo es Babocat nezett a laptoprol teljes kenyelemben. Milyen jo egyeseknek. : ) Ugy birom, olyan kis aranyos! Es bar szerintem egy igazi kisfiu, masok szamara ez nem mindig van igy... A minap is, ket idos neni is belenezett a babakocsiba (aminel mar csak azt utalom jobban, ha ismeretlenek hozzanyulnak...) majd kozoltek, hogy "Milyen edes egy kislany!". Hmm, hat ilyenkor azert kicsit elgondolok ezen-azon... Na, mindegy. Jo, mondjuk, a szempillait minden lany megirigyelne, de akkor is. : )
Ohh, ma csigakeresos idonk van! Eso utan, kicsit vizesen, de olyan jo illat van odakint! Osszel majd mar mehetunk mi is mindenfele, hogy fogja majd elvezni, en mondjuk lehet jobban varom, mint O. De olyan jo lesz mikor mehetunk kirandulni, jatszoterre stb. Na, majd ez az ido is eljon, most inkabb azon gondolkodom igy kozeledven a maszashoz, hogyan kene korbebarikadozzam az uvegasztalt a nappaliba... Nem, nem az asztalt feltem, hanem a gyerek fejet es ahogy korbe neztem ez a legveszelyesebb targyunk a lakasba. Marmint, ami a gyerek kozelebe kerulhet. Na, nem baj, majd kiokoskodom erre is valamit, fo a biztonsag. : )

2014年3月25日火曜日

Hat nem cuki?

Tanultunk megint valami ujat...

 

...ami ugy tunik nagyon szorakoztato. : )

Hetvegi zanza


Hmm, azon gondolkodtam magamban, hova is lett az ido, amibol ugy ereztem eddig jutott mindenre? Csak mert most mar ott tartok, hogy semmire sincs.... Mult heten Apa ejszakas volt, szokasahoz hiven, gondoltam delig fel se kel (jol gondoltam...) pedig nagyon remenykedtem, de hat nem. Viszont Nimo edesen aludt a reggeli utan, szoval gyorsan neki alltam takaritani, mosni stb. a porszivozast leszamitva, mert hat nem volt szivem felkelteni Apat... Aztan Nimo felkelt kozos jatek, uzsi, megint jatek, kozbe felkelt Apa, akkor reggeli stb. Ez ment egesz nap en meg este 9-re ugy ereztem magam, mint egy hulla... Es hogy ezt miert is irtam le? Mert minden hetkoznap igy telik es varom a hetveget, hogy maskepp legyen, de nagyon ritkan jon ossze... Apa bar segit, de valljuk be amennyit, annyi ideig a gyerek is el van magaba. Na, mindegy. A vasarnap jo volt! Ott mar volt mas is, volt seta, volt tollas, vegre mar, hogy nem volt szel. Bevasarolni is voltunk, ami annyira jokedvure sikeredett, hogy nagy jokedvunkben csak a kocsiba vettem mar eszre, hogy Nimonak csak az egyik zoknija van meg... Allandoan lerugja, de most mar veszek egy cipot komolyan, itthon is nem viccelek, raadom a zoknit es mar le is rugja... Igaz, minek is igy 16 fokba? Bar en faznek a helyebe, de hat nem vagyunk egyformak. A vasarnap delutan meg kesz feludules volt, Nimo alszik, mi filmezunk, teazunk, nevetunk, jaj, ebbol miert jut mostansag olyan nagyon keves? Pedig eltudnam viselni mindennap, ha csak fel orara akkor is.
Hetfon meg kezdodott minden elorol. A reggel ugy eltunt, mintha nem is lett volna, delutan meg oltasra kellett mennunk... Minden oltas alkalmaval imadkozom, hogy ne az az oreg bacsika legyen, mint egyszer anno, mert Nimo meg oltas utan is vagy negyed oraig uvoltott... Es lass csodat, a doktorneni volt, Nimonak meg hangja se. Szerintem eszre se vette. Ugyes volt nagyon! Nem tudom miert, de oltas utan megorul a gyerek, minden alkalommal mikor hazaerunk, nevet, jatszik, sikitozik, meg se latszik rajta, hogy oltasrol jovunk, nem baj, addig jo. : )
Ohh es tegnap elott beverzett a szeme, en meg ugy megijedtem... Mondtam Apanak menjunk orvoshoz, azt mondta felesleges, majd elmulik reggelre. Apa okos, ebbe nem ketelkedem, nem is fogok, de mar-mar ilyeszto a nyugodtsaga neha. Amugy nem mult el reggelre igy hetfon megkerdeztem az oltasnal, hogy mit kene csinalni vele, azt mondta a doktorno, hogy, ha nem lesz rosszabb akkor semmit, elmulik magatol, velhetoleg veletlen belekapott a kezevel, ha meg nem javul vagy rosszabb, akkor a legkozelebbi gyerekorvos. Hmm, utobbira talan nem kerul sor, mert bar meg mindig van, de kozel se olyan csunya. Meg jovo honapba igy is-ugy is latogatast kell tegyunk az orvosnal, egy statuszvizsgalat, egy BCG oltas es egy sima rutin vizsgalat miatt. Jaj, de jo lesz...
Amugy eszrevettem mostanaban tul sokat nyavajgok. De minek is? En magam se tudom, mert ugye, ami nem tetszik azon valtoztatunk es ugye idonk is arra van, amire szanunk. Nem tudom mikor jott ram ez a szornyu szokas, de ugy erzem surgosen le kell szokjak rola. : )
Es mar csak masfel honap es megyunk haza!!! Jaj, de orulok! Az otthon felbecsulhetetlen! : ) Bar nem tudom meg pontosan, hogy alakul az az egy het, de allatkertbe megyunk, az tuti, ha kedves lesz a teve, lehet Nimo felulhet ra es kezet foghat egy fokaval is. : ))

2014年3月22日土曜日

Madarcsicsergesre...


...ebredtem ma reggel. Nemhogy iden, de meg tavaly se hallotam. Viszont most olyan jo erzes volt, kicsit, mintha otthon lettem volna. Na, akkor minden reggel elvezhettem ezt a csodaszep muzsikat. Itt meg inkabb bogar zummogest, az is szep, csak neha sok es hangos, de hat az van, ami. : )
Tegnap kicsit atalakitottam a blogot. Mar akartam egy ideje, de ugye se idom, se energiam nem volt hozza (nem vagyok egy nagy blogszerkezto zseni), tegnap is felkesz allapotba hagytam majdnem fel napra, mert ugye volt mas dolgom is, de delutan mikor Nimo aludt, ennek szenteltem minden szabad percem, a vegeredmeny annyira nem is lett rossz, legalabbis szerintem. Az egyetlen szokatlan dolog az, hogy kevesnek erzem a terem az irasra vagyis inkabb igy visszanezve kisse szukosnek tartom a bejegyzeseket, de majd megszokom vagy, ha nem majd egyszer atvarialom, hangsulyozom, majd egyszer.... : )

2014年3月20日木曜日

Ez nem igaz...


Eddig nem eleg, hogy baromi faradt voltam, de most mar olyan semmilyen hangulatom is van... Feltetelezem az idojarastol, ami most konkretan szakado eso, szel es akkora para van, hogy az erkelyt is alig latom. Fantasztikus, en meg, hogy orultem, hogy tavasz van es jon a jo ido, erre minden masnap eso van es szel es meg raadasul ilyen elcseszett hangulatom is... Pedig ma csak ugy kipattantam az agybol, meg en is meglepodtem magamon, gondoltam talan veget ert a hetek ota tarto faradtsag, hat mondjuk az talan veget ert, de cserebe meg kaptam egy otthon ucsorgos, szurke es borus delelottot... Vagy ki tudja? Lehet egesz nap ilyen lesz... Hat ma se lesz, se virag ultetes, se seta, se semmi. Maradunk idebent. Kinezek az ablakon es vilagvege hangulatom lesz, mindjart visszahuzom a fuggonyt, komolyan... Na jo, befejeztem a nyavajgast. : )
Egyebkent valamelyik nap azon kaptam Nimot, hogy a hintaszekeben "ugral"... Azt hittem tesonak meg jo lesz, de lehet tevedek... Szoval draga kicsi fiam, ebbe is probal forgolodni.
Olyannyira, hogy mar-mar lassan kiugrik belole, a multkor megfogta az oldalat es felhuzta magat, majd kidugta a fejet es nezett lefele, nem tudom, lehet felmerte a terepet, hogy mekkorat eshet, ha kigurul belole. Mindenesetre mikor en meglattam egy pillanatra meg a lelegzetem is elallt, ugy megijedtem, hogy kizuhan, jo, nem egy magas valami, de azert esne egy nagyot, ha megis sikerulne neki. Eddig azert szerettem, mert nem forgolodott benne, eves utan szoktam belerakni egy 10-15 percre, hogy ne forduljon meg rogton es bufogje vissza a kajat. Egeszen idaig mukodott. Most viszont mar ugy vagyok vele, hogy inkabb bufogje vissza, minthogy kiugorjon belole. Foldon megis csak biztonsagosabb, onnan nem esik, csak gurul. : ) Errol jut eszembe tegnap lattam masodjara visszafordulni a hatara, na akkor is majdnem eldobtam fakanaltol kezdve mindent, mert ugy visszaesett, hogy bar koppanast nem hallottam, de a gyerek ugy maradt vagy 3 percig, ahogy visszaesett, remeltem csak meglepodott es azert, mikor meg odamentem, hogy felveszem elkezdett nevetni. Edespofa, de neha a fraszt hozza ram, komolyan... Ja, aminek viszont nagyon orulok, hogy egyre nagyobb kedvenc a jatszoszonyeg. Kepes rajta akar fel oran keresztul is jatszani vidaman egyedul, jo, ott vagyok en mellette, meg beszelek hozza, de alapvetoen mast is csinalok mellette.
A masik nagy kedvenc a mesekonyv, amin van ragoka, csipog, csorog, meg mindenfele zajt csinal, de orom nezni, ahogy gyuri es nevet kozbe. En sokszor azon elmosolyodom, hogy milyen jol elszorakoztatja magat. Aztan van egy szines, csorgos pluss labdaja, de azzal csak ketten szeret jatszani. : ) 
Jaj es naprol napra rajovok, hogy egyre ugyesebb es edesebb ez a gyerek! ♡ Edes, vidam, jatekos, egy igazi kisfiu! ♡

2014年3月19日水曜日

Minden, ami jo es ami nem...


Hetvegen hoztak aposomek egy doboz epret nekunk. En nem tudom itt mit csinalnak az eperrel, de mindegyik szep, nagy, mondhatni hatalmas nemelyik es meg mindennek tetejeben finom is! En meg nem vettem itt ugy epret, hogy rossz lett volna vagy csunya... Mondjuk itt meg egyaltalan nem vettem rossz gyumolcsot, komolyan. Mondjuk gondolom, amiert ilyen szepek es finomak, lassa megfizethetetlenek is lesznek... Jo, ez most kicsit tulzas volt, de draga na. Mindegy vegulis, mert Apa es en is es ahogy elnezem Nimo is gyumolcsimado lesz, szoval olyan nincs, hogy gyumolcs ne legyen itthon.
Nem is errol akartam irni, csak megemlitettem, mert nagyon finom volt! : )) Szoval nem tudom mit kene csinaljak a napi rendszeres takaritason kivul, ugyanis Nimo mar nem eloszor fogta magat, elhuzza a szivacsat es felmossa reggelenkent a parkettat, persze a nyelvevel... Bar nem elunk koszba, nagyon nem orulok neki, mert aztan ki tudja en mit nem vettem eszre a takaritas soran, O meg itt megeszi... Most, hogy mar helyet valtoztat es forgolodik meg inkabb rosszabb, mert bar figyelek en minden kis szoszre, de hat... Ja es tegnap, mikor 2 percenkent rugdosta le a labarol a zoknit elhataroztam, hogy ma fogom magam vele egyutt es elmegyek veszek egy kezes-labast. A legszebb, hogy mikor lerugja es ranezek meg nevet is... Mintha direkt csinalna. Fozes kozbe meg kimondottan kedvelem eme elfoglaltsagat, foleg mondjuk, ha panirozok es uszik minden a lisztben es tojasban... Mindegy, lesz itt meg nagyobb kosz es rendetlenseg egy jo fel ev mulva ugy erzem. : )
Ohh, es tegnap osszeirtam egy konyv listat. A felet magamnak, bar sose voltam egy konyvmoly, van egy olyan erzesem, hogy ez iden fog megvaltozni, mert valamiert rajongok ertuk. Leginkabb Emily Bronte, Charlotte Bronte es Jane Austen irant, de van meg egy ket iro, akit szivesen olvasnek. Nimonak is irtam, mert bar korai, de lassan eljon az esti mese ideje is. Ha csak ugy meselek neki valamit fejbol estenkent nez, figyel sokszor mosolyog is, szoval gondoltam, nem art, ha beszerzunk par kedves konyvet. Es mivel itt valoszinu nem sok magyar irot fog megismerni a gyerek, igy kotelessegemnek erzem, hogy a gyerek konyveken kivul, mint pl.: a Magyarnepmesek, Grimm legszebb mesei, Anna, Peti, Gergo stb. beszerezzek par "kotelezo olvasmanyt is", valami nem tul unalmasat, valami fiusat, erdekeset, igy esett a valasztas Fekete Istvan allatos regenyeire, Tuskevar, Csi, Bogancs, Vuk stb. Illetve majd meg egy Micimackot es egy Kisherceget keritek, mondjuk az van nekem otthon, csak talaljam majd meg... Ugyhogy itt tartunk most. Persze lehet majd meg valtozik vagy bovul a lista, de az csak jo. : ) Egy kicsit banom, hogy eddig nem ertekeltem annyira a konyveket, mint most es azt is banom kicsit, hogy anno nem olvastam annyit, mint talan kellett volna, de lehet, hogy eppen ezert kezdtem el most nagyon megszeretni oket. Most ugy erzem egy fel konyvtarat kiolvasnek.

2014年3月18日火曜日

Tavaszi faradtsag?


Nem hittem volna, hogy egyszer egymas utan nem is tudom hany bejegyzesbe majd arrol fogok irni, hogy milyen faradt vagyok... Nos, ezt most se szeretnem. Bar sajnos, mar lassan egy hete iszonyat, hogy mennyire elfaradok, ha barmit maskepp csinalnek vagy plusz dolog lenne a teendok kozott, meg meg is ertenem, na de igy? Eddig nem volt semmi bajom, most meg allandoan asitozom, meg kavezom, ami nem tul jo, de hat szeretem, most mit csinaljak? Ez van, mar nem is probalok leszokni, ketszer probaltam, egy napot is nehezen birtam ki... Egyebkent most annyi jo van, hogy teazom, is! Igy kevesebb a kave es talaltam nagyon fincsi gyumolcsos teat! Szoktam rakni bele mandarin levet vagy citromot vagy narancsot es semmi cukor. Olyan jol esik! Lehet aztan csak valtozok en is... : )
Amugy fontolgatjuk a bebiuszast, pontosabban en fontolgatom. Apa utana nezett, van egy helyben tolunk setalva 15 percre. Mondhatni tokeletes lenne! Csak az ara.... Es mivel nem tudom milyen, meg azt se, hogy Nimo elvezne e, igy meg gondolkodunk rajta. Oszinten azt terveztem, hogy befizetek 1 orat es majd meglatjuk, hogy milyen. Ha jo es tetszik Nimonak akkor valtok havi jegyet, ha nem akkor meg nem, akkor legalabb nem dobtam ki egy csomo penzt. Mi meg Apaval mar ugy tollasoznank, de valahogy sose jutunk odaig es sokszor nem miattunk, hanem az idojaras miatt, mert vagy esik az eso vagy fuj a szel... Remenyeim szerint most hetvegen szep idonk lesz vagy legalabbis nagyon remelem! Egyebkent ma megyunk setalni Nimoval most kivetelesen tok jo ido van, nincs szel, nincs eso es meg aranylag melegnek mondhato 16 fok van. Ohh, es a viragaim mar uj cserep es ultetesert sirnak, csak jussak el odaig...  

2014年3月17日月曜日

Nyavajgos...

Aki veletlen olvas es nincs kedve azt "hallgatni", hogy sirok olyan dolgokon, amiken egyebkent mar reg tultehettem volna magam, az lapozzon tovabb...
Barmennyire is rossz, ez is az eletem resze es igazabol, ha latszolagos problemak nincsenek is, engem zavar es eleg rossz erzessel tolt el. Azon gondolkodtam magamban persze, hogy lehet en vagyok minden rossz oka, mert vagy tul erzekeny vagyok vagy tul nagy ugyet csinalok ebbol-abbol, meg azon is gondolkodtam, hogy nem vagyok eleg megerto, bar ez utobbit azert en nem igy erzem... Szoval nem tudom irtam e mar, sogornom babat var. Ez egy oromteli dolog, en voltam az egyik a csaladbol, aki a legjobban orult neki. : )
Viszont ez kapcsan kerult elo megint egy csomo olyan dolog, ami tok rosszul esik, meg mindig. Pl.: valamiert anyosom masnal nem rendezkedik, de nalunk allandoan, eddig turtem, ha elrakott valamit, visszaraktam, de mara mar meguntam, ha szoba hozza, hogy ez meg az, nem lenne e itt meg ott jobb helyen, egyszeruen kozlom vele, hogy annak ott a helye, pont. Elegem van, ha annyira pakolhatneka van, akkor a sajat hazaba ramoljon, ne nalam... Aztan neha ugy ad elo dolgokat, mintha "ertene" hozza, kozbe o volt az, aki tok az ellentetjet vetette fel elotte. Ettol kikeszulok teljesen... Na, es ami teljesen kiverte a biztositekot szombaton (mert ugye nehogy mar ne legyen egy nyugodt hetvegem..), aposom es en jatszottunk Nimoval, anyosom es Apa beszelgettek. Fel fullel hallottam csak, hogy arrol beszelgettek, hogy mikor mennek babanezobe sogornomekhez. Az egeszet nem hallottam, mert kozbe aposommal beszeltem, meg ugye ott volt a gyerek is, de annyit pont sikerult meghallanom, ahogy anyosom mondja, hogy "Jaj, hat nem kellene menni az elso egy honapba, mert hat milyen nehez lesz..." Hmm, milyen kedves, nem? Amikor en voltam szulni, alig vartam, hogy hazajohessunk, hogy vegre harman legyunk csak 1-2 napig, annyira vartam. Aztan persze nem igy lett... Nem tudom valahogy akkor anyosom nem volt ilyen "okos", haza se ertem a korhazbol, a fel csalad mar itt volt, komolyan, semmi tulzas, arra nem volt idom, hogy a gyereket megetessem rendesen, meg hogy kipakoljak... Most meg mit hallok tole? Biztos en csinalok belole nagy ugyet, de engem ez nagyon bant, akkor valahogy senki se volt ram tekintettel, pedig ugyanabba a cipobe jartam, mint most sogornom, most megis mindenki hihetetlen megerto lett... Es meg en ereztem magam akkor is szarul, hogy nem vagyok eleg venedegszereto es megerto veluk. Mindegy, nekem ez rohadt szarul esett....Ez van, remeljuk ennel mar csak jobb lesz. Ja, es ez csak egy par pelda volt a sok kozul, de mar vannak dolgok, amiken nem idegesitem magam...

Oromteli hetvege


Hat sogornomek ugyan nem jottek szombaton, anyosomek viszont igen. Mondjuk ezzel onmagaba nem is lett volna baj, mert szo volt rola csak nem volt megbeszelve mikor is. Igy vegul szombatra esett, ha mar keszultem, akkor mar jojjon valaki. Delelott jottek, de kb. 2 orat voltak itt, mert aposom tenisz edzesre ment. Fitt am nagyon! : ) Csak ugy szalad! Na, hat olyan sok minden nem tortent, beszelgettunk, aposom dajkalta kicsit Nimot, anyosom beszelgetett Apaval, en meg csinaltam, amit kellett. Miutan elmentek meg egesz koran volt, ugyhogy kellemeset a hasznossal, elmentunk a BabiesRus-ba, Nimonak pulcsi kellett meg valami mesekonyv, a vegen talaltunk is, bar pulcsibol olyan borzalmas volt a felhozatal, ugyhogy gondoltam majd majd maskor mashol.
Aztan setalgattunk egy kicsit, majd elmentunk vacsizni. Kicsit randis hangulata volt, mert bar harman voltunk, de Nimo seta kozbe aludt, az etterembe meg edesen jatszott. Mi meg olyan jot beszelgettunk, annyira jo volt!
Aztan ahhoz kepest, hogy vasarnapra semmi kulonoset nem terveztem, mert lett volna meg dolgom, hat torvenyszeruen borult minden. Felhivott baratnom, hogy kiallitasra jon Shizuoka-ra es, ha mar erre jar talalkozna velem. Szoval vasarnap reggel csinaltam egy ujra tervezest. Kimentem az allomasra ele, O meg csak ugy futott felem es megolelt, es annyira nagyon jol esett!
Nagyon ritkan talalkozunk, de akkor annyira nagyon jo, sokat beszelgetunk, nevetunk stb. Most is igy volt. Nimo eloszor mondjuk nagyon tavolsagtarto volt, de aztan vegul egesz jol eljatszottak. : ) Rossz volt, hogy csak ilyen rovid volt itt, de annak orultem a legjobban, hogy egyaltalan tudtunk talalkozni. Feltoltodtem energiaval. Es mi lesz meg, ha majd hazamegyunk? Huhu, na azt hiszem fel leszek toltve a kovetkezo egy evre biztos. : ) Egyebkent baratnommel egy buszmegalloba talalkoztunk eloszor. 2 eve. Allasinterjun voltam es nagy oromombe, hogy felvettek, eltevedtem hazafele, aztan a buszmegalloba, amit talaltam 4 busz is megallt, baratnom meg ott ult a padon, tole kerdeztem meg melyik megy vissza az allomasra, aztan vegul egyutt jottunk vissza mert O is a vonatra ment. Vicces kezdet volt es most milyen jo is, hogy akkor igy alakult. : )
Ja, sutotokos sutit es tortat csinaltam a hetvegen. Ketteszedtem a tesztat igy lett ketfele.
Amugy nagyon egyszeru es nagyon hasonlit a repatortahoz. En kicsit megvarialtam a talalt receptet, de igy is finom lett, baratnom meg vitt is el belole. Volt jatek am Nimoval a hetvegen, ez a bebi sose farad el, el se tudom kepzelni, honnan van ennyi energiaja, mert aludni csak ejszaka alszik joforman. Ujabban a mesekonyv a kedvenc, meg a Babar, ami egy zorgos pluss elefant. : )
Ohh, igen es hogy vegul annyira egymasra epultek a programok a hetvegen, hogy pihenni megint nem tudtam, igy most megint kavezom, most is es most meg csak fel nyolc, de ez mar a masodik... Kaptam egyebkent baratnomtol ajandekba teat, anyukaknak valot, hogy kicsit pihenjek, hat az mostanaba nem fog osszejonni, de lehet atallok a teara kave helyett, mar, ha menni fog... : )
Nimo a heten eloszor fog kapni spenotot es vettunk neki uj barackos-szolos bebi desszertet. Voltunk megint jatszoteren, meg setalni is, ja es neztunk filmet kettesben! ♡ Volt nevetes es sok beszelgetes Apaval is, az este meg osszebujos. Olyan jo! Ilyenkor nem is banom, hogy nem tudok pihenni. Jo, neha azert jol esik valljuk be... : )
Hat igy telt a hetvege az ilyen egyeb dolgokat nem reszleteztem, hogy hanyszor kellett mosogassak, meg, hogy volt a heti bevasarlastol kezdve minden meg pluszba, de gondolom ezzel nem mondanek amugy sem ujat. 

2014年3月14日金曜日

De faraszto ez a het...

Nem tudom mi lett, de nekem ezen a heten meg egy fel ora ucsorgesre se jutott idom, annak ellenere, hogy eddig mindig volt es hogy semmit se csinaltam maskepp, mint azelott... Pedig, hogy elterveztem, hogy majd olvasgatok lent a parkba, amig Nimo szunyokal. Hat majd legkozelebb. Szoval rohantam egesz heten, kb. annyi idom volt, hogy blogot irjak. Annyira nem banom, bar mar igy hetvegere, ugy lefaradtam, hogy estenkent mar csak ugy lerakom fejem es mar alszom is... Vagy lehet csak tavaszi faradtsag? Bar nalam ilyen meg sose volt, de ki tudja, ettol fuggetlenul meg lehet.
Ma kaptam Apatol csokit. : )) Nem mindtha nem lennek eleg boldog, de hatha tobb energiat is ad. Amugy meg sogornomek nem jonnek, mert sogornom dolgozik szombaton, Marin meg a nagymamaekkal megy kirandulni, szoval tolodott a program, cserebe jonnek anyosomek, szoval igazabol semmi valtozas, de remelem nem egesznapos latogatas lesz, mert ajj, de sok dolgom van meg es vasarnap nem fogok tudni mindent egyszerre megcsinalni... Valahol elvezem is mert hazudnek, ha nem, de valahol meg baromi faradt vagyok... Meg jo, hogy hetvege es Apa itthon van, legalabb besegit kicsit. : ) Ja es programunk is lenne a hetvegere, marmint igy harmasba. Jaj, hogy fog ez igy mind beleferni... Tudom, ugy csinalok, mintha csak most lehetne mindent megcsinalni, kesobb meg nem, de, amit ma megtehetsz.... : )) Na jo, megyek vissza dolgomra, mert meg foznom kell es meg a megszaradt ruhakat is be kene hozzam, ohh es Nimo ebedje is felkesz allapotban van... Szep az elet! Es faraszto... : )

2014年3月12日水曜日

Baba es meglepi


Itt van ilyen baba fesztival szeru dolog. Ilyen kulonleges babakat arulnak es ez disziti a szobat/nappalit. Azt nem tudom mettol meddig, de talan marciustol majusig, ha jol remlik, de nem vagyok biztos benne. Aztan vissza a dobozba, majd jovore megint elokerul. Nem olyan baba, mint amivel a lanyok jatszanak naphosszat. Oszinten nem tudom mibol csinaljak, mert nem "mertem" megfogni, meg nem is kerdeztem ugy igazan. A babona szerint a baba megvedi a gyerekeket a betegsegektol. Millio fele van, az arakrol inkabb nem irnek... De az biztos, hogy nem olcso, sot. Szoval Nimo is kapott. A papa es a mama vette neki (ok vettek az unokatesonak is). Hat kb. ket honapig jartak az uzleteket, hogy megtalaljak a "tokeleteset". En egyszer voltam veluk, de feladtam, az a varialas szornyu, arrol nem beszelve, hogy nekem a gyerekkel magamra kotve se energiam, se turelmem naphosszat maszkalni uzletrol uzletre, mig talalnak valamit. Ugyhogy en mondtam valasszanak valami fiusat, de en nem megyek, mert Nimo se nagyon turi a tobb oras procedurat. Na, aztan tegnap megerkezett a baba, ami a fiuknal valojaban egy sapka. Mindenesetre nagyon szep. Legalabbis nekem tetszik. Ugyesek voltak anyosomek. Nimo meg orult neki, bar fogalma sincs mi az es mire valo, de jokat nevetett mikozbe osszeraktuk. : ) Most a szobat disziti, mert nappaliba semmi hely nincs mar...
Aztan tegnap kaptunk meglepit! Vagyis nekem volt igazan meglepi mert egyszer elakartam menni fenykepeszkedni, mikor Nimo 100 napos volt, de nem jott ossze mert baromi draga volt es ferjem azt mondta nem eri meg szerinte, igy elvetettuk az otletet, de azota is faj a szivem azutan a kep utan... Tegnap, mikor hozta haza Apa a babat a kezembe nyomott egy zacsit tele volt babas es csalados kepes mini prospektussal es mi volt benne? Ingyen kupon egy fenykepre a Studio Alice-ba, hogy en mennyire voltam es meg vagyok is boldog, el se tudom mondani! : )) Pedig ez csak egy fenykep, de olyan cukik vannak, hogy nagyon szeretnek egyet Nimonak! : ) Most eljott a lehetoseg, jaj, alig varom, hogy menjunk! Ja, a kupon a baba melle jart, olyan draga volt, hogy ennyi jart melle ajandekba. : D
Aztan beleszerelmesedtunk a Tiny Love jatekokban. Pontosabban Nimo, imadja oket. Van egy szines huzogathatos zsirafja, nincs olyan, hogy ne jonne velunk mindenhova, a hinta szeke is Tiny Love-os. Most ott tartunk, hogy uj jatekot kene venni neki, egyreszt mert imad jatszani es, ha mar hasznalja, legyen neki, masreszt meg lassan itt a nevnapja es meg mindig nem tudjuk mi lenne neki a legjobb ajandek, szoval most azon is gondolkodunk, de szerintem az is onnan lesz megrendelve, marmint az is Tiny Love-os lesz. Ez mar szinte biztos. : )

2014年3月11日火曜日

Gyumolcsos

Meg csak egy hete eszik Nimo mast is a tapszeren kivul, de mar tuti biztos vagyok benne, hogy gyumolcsimoado lesz, mint en. Tul sok mindent nem evett meg krumplipuret, almas bebidesszertet es mandarin levet. Utobbit egyszer a szajahoz raktam, hogy csak megnyalja, ezt is csak azert mert nyalta a szajat es folyt a nyala, en meg megsajnaltam. Na, azota a mandarin a kedvenc. Ha mi eszunk es mondjuk O jatszik, elkezdem pucolni es fordul felem es nyitja a szajat, ha meg nem adok neki, akkor ugy sir, mintha nem is tudom mi lenne... Eloszor vicces volt, aztan annyira nem. Bar azt mondtak adhatok neki frissen facsart gyumolcslevet, keveset ugyan es csakis kanallal, de nem pont a mandarinra gondoltak szerintem. Mindegy, vegulis amig megissza a tapszert es nincs allergias tunet, addig gond sincs. : ) Most ott tartunk, ha mi mandarint eszunk vagy barki, akkor abbol neki is kell adni, amit mondjuk abbol a szempontbol nem banok, hogy vitamin es, hogy megterem itt is, azaz legtobbje semmi fele karos dolgot nem tartalmaz, ugyhogy ennek tudataban azert sokkal nyugottabban adok neki belole, narancsbol pl. nem szivesen, mert ugye ki tudja honnan jon ide es miket nem csinalnak vele, hogy ne romoljon meg mire ideer. Szoval akkor mar egye csak inkabb a mandarint. : ) En iden mar ossze-vissza ettem mindenfele gyumolcsot, mandarint, almat, kiwit, gesztenyet, epret stb. Imadom mindet, kiveve a sargadinnyet... Azt csak akkor eszem meg, ha muszaj vagy, ha nincs mas... Viszont Nimot elnezve, hogy ilyen szoros baratsagot kotott a mandarinnal es az almaval is, nem kell attol feljek, hogy nem fog eleg vitamint enni, kivancsi leszek mi lesz, ha jon a gorogdinnye es a barack. : )) Jaj, boldogsag lesz! Es remeljuk megmaradunk ilyen egeszsegesnek is, bar, ha a telet atveszeltuk natha nelkul, akkor nyaron mar csak  nem dolunk ki. : ) Na, es most, hogy megirtam ezt, fogom magam es elmegyek eszek egy almat. : D

Tavaszos meleg


Na, matol aztan, ha hihetunk az idojaraselorejelzesnek megjon a tavaszi ido. A mai nap legalabbis biztos, mert olyan jo melegen sut a nap! Nimo kidolt, de, ha felkel kap egy kis almat es elmegyek vele setalni egy jo nagyot. Apa ugyis alszik, en meg mar mindent megcsinaltam, mar csak fozni kell majd, de tuti, hogy nem most reggel fogok neki allni. Amugy most volt Apa occsenek es felesegenek szuletesnapja, vagyis sogornomnek pont ma van. Felkoszontottuk oket, bar nem szemelyesen, mert bar hozzajuk lakunk a legkozelebb igy is kb. 2-3 havonta talalkozunk. Mondjuk ertheto, mert ok is mennek mindig valamerre a kislannyal, szoval ritka, ha epp egyszerre nem csinalunk semmit es csak otthon ulunk. Na, de irta a multkor sogornom, hogy mar ugy talalkoznanak velunk, mi is veluk egyebkent, szoval ma szuletesnapja alkalmabol meginvitaltam magunkhoz a hetvegen. Ez mind szep es jo, de most megint agyaljak azon, hogy mit sussek. Az egyetlen szerencsem, hogy nem valogatosak, senki a csaladbol, szoval akarmi is az altalaban megeszik. : ) Most azon gondolkodtam, igy magamba, hogy sussek e tortat nekik, megis csak szulinapjuk van/volt... Vagy maradjak a sutiknel es akkor tudnak vinni haza is. Az tuti, hogy mindenfelekeppen valami gyorsat kell kitalaljak mert Nimo sincs el magaba a vegtelensegig, na majd meg gondolkodom rajta, hogy is legyen. Apa mindig kerdezi, hogy minek keszulok ennyit, ha jon valaki? Hat, nalunk ez volt a szokas, ebbe nottem fel, meg hat megis illik valamivel megkinalni a vendegeket, lehet, hogy itt maskepp van, de jobb a lelkemnek, hogy varom oket valamivel. Marmint nem csak oket, hanem igy a vendegeket alapbol. : )
Jaj, Apa cuki volt es azt mondta megvehetem Nimonak a zorgos zsirafot, amit multkor kineztunk, de aztan vegul egy zorgos nyulba es mesekonyvbe maradtunk. Nem, most nem csak ugy veszunk valamit, ez lesz a nevnapi ajandeka, bar meg lehet addig a zsirafbol es nyulbol elefant lesz, Apat ismerve egy honap alatt ez a terv tizszer is valtozhat, de Nimo szereti az ilyen zorgos dolgokat, meg a mesekonyvet is, a kisvakondos konyvet agyon nyuzza. : ) Szoval remelem talalunk neki valami klassz nevnapi ajandekot. 
Hat ez most ilyen mindent egybe bejegyzes lett. Amugy most kint ulok az erkelyen, onnan irtam, olyan jo meleg van! Na, persze csak a napon. : )

2014年3月10日月曜日

Hetvegi moka


Hat a tollas megint csak elmaradt, mert a szel mostanaban mindennapi vendeg felenk, kivancsi leszek, mikor lesz mar vege... Ma is olyan erovel fujt, hogy alig birtam haladni a babakocsival... Na mindegy. 
Szoval a hetvegenk csudi jo volt! Voltunk jatszoterezni. Ugyan Nimo meg kevesbe, mi viszont annal inkabb elveztuk, mindig az az erzesem, hogy sose novunk fel, de igy legalabb a gyerekeknek nem kell majd konyorogni a kozos jatekert, sot! : ) Szoval ugroiskolaztunk, hintaztunk, meg fogocskaztunk is egyet. Nimo persze mindekozben bekesen szundikalt a babakocsiban. Mikor felkelt kicsit kivettuk, hogy nezelodjon, aztan probaltam ravenni Apat, hogy csusszon le vele a csuszdan, de azt mondta tul sokan vannak es szegyenlos, ugyhogy ez nem jott ossze, majd legkozelebb.
Aztan fenykepezkettunk is. Itthon, egyutt, nagy jatek kozepette. Voltunk setalni is csak ugy, beszelgettunk es nevettunk sokat. Jo volt nagyon! Itthon pihentunk vagy Nimoval jatszottunk vagy csak ugy lustalkodtunk. Jo, azert en szombat delelott csinaltam sok mindent, pl. kitakaritottam a lakast, kimostam, kivasaltam, megfoztem, rendet raktam, de azert a hetvege jelentos resze pihenessel telt szerencsere. Jaj, de jo is lenne, ha minden hetvege igy telne! Azt meg, hogy miert nem telik igy minden hetvege, az idojarasra es a faradtsagra fognam. De jon a tavasz, ugyhogy jo lesz! Jo meleg, napsutes, viragok! Elore erzem, hogy allandoan kint leszunk. : )
Ohh igen, a hetvege csucspontja, mikor Apa is es en is
nevettunk am nem is kicsit, majdnem el is felejtettem. Fozos ujsagot nezegettunk, jol jon mikor otlettelen az ember, na, a lenyeg, hogy befejezve az olvasgatast, Apa lerakta az ujsagot a foldre a szek melle, Nimo jatszoszonyege meg mellette volt. Nos, edes kicsi babank, fogta magat, odafordult, kinyitotta es hasrafordulva nezegette. Latni kellett volna! Nem semmi miket ki nem talal, az meg plane, hogy meg is csinalja. Cukorborsonk! ♡ : )

2014年3月7日金曜日

Ez mar az 5.

Bar Nimo csak holnap lesz 5 honapos, de mivel holnap hetvege es Apa itthon van keves esely van a blogolasra. Egyebkent szinte leirtam rola mindent, marmint a jelenlegi helyzetrol. Tovabbra is csak dicserni tudom es oda vagyok, hogy mennyire edes. : ) Ja, azt nem is irtam meg, hogy tegnapelott vettem eszre, hogy, ha megfordul, akkor feltudja mar huzni a labait vagyis mar szinte felterdel! Olyan kis ugyes! Bar a kezeivel csak ossze-vissza csapkod, de a labai mar a helyen vannak. Eddig vartam, hogy jaj mikor fog mar maszni, most meg attol rettegek, hogy majd egyszer csak oldalra nezek es mar nincs is ott. : ) Csak ugy repul az ido...!

Az 5 honapos, jatekos, mosolygos, cukisag. : )

Anya kreativ

Neha. : ) Nimo annyira belejott a forgolodas muveszetebe, hogy egyszer-egyszer akkora lenduletet vesz magan, hogy rettegek, hogy lefejeli a falat vagy a szekreny ajtot... Tudom minek rakom oda? Mert mashol nincs hely. De tegnap, fogtam Nimot es elmentunk a baba boltba, a hozzank legkozelebbibe. Van ez a kirakhartos "szonyeg", ami inkabb szivacs, de a lenyeg, hogy minden szempontbol praktikus. Mondjuk ebbe a boltba nem volt nagy valasztek, de azert a semminel jobb volt. Ugy hogy vegul vettem egy 9 darabos csomagot a normal meretubol.
Sejtettem, hogy nem lesz eleg, tobb okbol se, de ugy voltam vele, hogy egyenlore, arra eleg, amire muszaj, hogy legyen. Aztan, ahogy setalgattunk ott a boltba, voltak akcioba baba ruhak. Konkretan 380JPY volt darabja es nagyon sok fele. Nobol vagyok, raadasul elso gyerekkel es nem birtam megallni, hogy ne vegyek neki parat, annyira nagyon cukik voltak! Persze mikor kijottem a boltbol, csak azon jart az agyam, hogy Apa vajon mit fog szolni? Mert ugye, jo, azt is vettem, amiert indultam, de azon kivul meg egy-ket dolog becsuszott.... Aztan vegul kar volt annyira felnem, tok jol fogadta, sot! Ra nem vallo modon, meg azt is hozzatette, ha nem viszem tulzasba, akkor neha-neha, azert belefer, hogy kapjan ilyen-olyan kis aprosagokat. A kovetkezo vasarlas majd a nevnapi ajandekaval lesz kapcsolatos, szerintem akkor is lesz egy kis plusz, de most mar azert Apa is elvezi, amit nekem olyan jo latni! : ) Mindent a kicsi fianak. Amugy tenyleg, hiaba, annyira edes, tudom le kell szokjunk errol mert aztan leshetunk 1-2 ev mulva, na, majd megembereljuk magunkat. : ) Szoval hetvegen azert lehet, hogy meg egy ilyen 9 darabos kirakos szonyegre befizetunk, 590JPY, szoval nem ettol fogunk csodbe menni, de sose art, ha van, foleg, hogy mar novelni kene a teret Nimonak is, mert ugy latom neha, mintha mar kicsi lenne neki a hely. : ) Jo lesz ez a jatszosarok, lassan azon kene gondolkodjak, hogy rendezzem at a lakast, mert, ahogy no majd Nimonak ez a sarok, lassan nem fogom tudni kinyitni a szekrenyajtot. : D