2013年12月26日木曜日

Elso karacsony harmasba ♡


Tegnap hozzank is megjott a Jezuska. : ) Volt nagy orom am! Nimo baba, amilyen pici es amennyire nem tudja mirol is van szo valojaban, annal inkabb orult. Edes volt, ahogy mutogattuk neki miket kapott O meg csak mosolygott es bujt hozzank, egy cukorfalat! Mi is orultunk az ajandeknak, aztan volt kozos jatek, amit mindharman elveztunk, Nimo mert neki valo, mi meg mert egyszeruen edes es jo volt nezni, ahogy jatszik es orul. Olyan jo volt, hogy jo lenne, ha az ilyen napok jo sokaig tartananak. Voltunk kettesben is Apaval, amig Nimo aludt egyet, ittunk forro kavet, beszelgettunk, nevettunk es csak egyszeruen boldogok voltunk/vagyunk. ♡
A karacsonyi menu gulyasleves volt es almas-fahejas-pudingos rakott palacsinta, nem tudom csinaltam e valaha ilyen jol sikerult vacsorat, ha nem akkor most ez is bekovetkezett!
Nagyon jo volt a tegnapi nap, ennel mar csak akkor lett volna szebb a karacsonyunk, ha Apa nem dolgozott volna, de ez most igy alakult, majd talan jovore maskepp lesz.
Iden kaptam Julcsi baratnomtol egy csomagot, amit tegnap nyitottunk ki, en majdnem sirva fakadtam az oromtol. Volt benne csudajo, bejgli, pogacsa, zserbo, szaloncukor, csoki. Annyira jol esett es annal nincs is szebb ajandek, mint amit sajatkezzel keszitunk en teljesen megvoltam hatva, Apa pedig egy jot evett. : ) Jovore megtanulom en is. Bejglit sutni sajnos nem tudok, de gondoltam jovore megtanulok, ha hazamegyunk majusba, majd nagymamam segit, isteni bejglije van, ha en csak fele olyan jot tudnek, de jo is lenne! Na, de, ami kesik nem mulik!
Aztan gondolkodtam, hogy jovore bizony minden mas lesz. Nimo is no es tudni fogja bizony, hogy bizony neki ilyenkor ajandek jar. Sot, jovo karacsonykor bizony mar O is az unnepi menut fogja eszegetni, mennyivel mas is lesz. Nem beszelve a Telaporol, ami ugyan iden is jart nalunk, de ugye most meg nem tudja, mi is es hogyan is van, jovore viszont talan mar varni is fogja.
Mindezeken elgondolkodva arra gondoltam bevezetem az Adventi keszulodest is. Potolom az adventi koszorut, ami iden elmaradt es kap majd adventi naptarat is, telis tele mindenfele joval, remeljuk Apa nem lesz tul szigoru. : )
Ha kedve lesz, bar meg tul picinek gondolom, de jovore suthetunk egyutt mezeskalacsot is, iden egyedul nem alltam neki, mert idom se maradt ra, de ha kicsit nagyobb lesz, akkor besegithetm biztos elvezni fogja, ahogy elusztathatja a konyhat liszttel es mezzel... : )
Szoval en mar tervezem a kovetkezo ev decemberet es alig varom, hogy lathassam, hogy hogy fog neki tetszeni a december! Nekem mindent meger, ha lathatom majd, ahogy nevet, joizuen eszik, jatszik es rendetlenkedik, vegulis azt is kell neha! Ja, es persze, nem csak karacsonykor, de akkor minden ketszer olyan szep es kellemes, meg ha rosszalkodik majd az is! : )♡
(A kepek illusztraciok, de majd felvarazsolok egy kozos, harmas karacsonyi fotot is. : ))

2013年12月25日水曜日

Korai unneples


Ugy alakult, hogy Apa ezen a heten meg vegig dolgozik... Sajnos. En meg gondoltam, ha mar karacsony van es nem tudtunk hazamenni, akkor legalabb hivjuk meg Anyosom es Aposom. Igen, de hogy mikor? Hat ez szombat estere esett tobb okbol kifolyolag is.
Egesznap foztem es sutottem, viccen kivul. Ezenkivul meg a nagy sutes-fozes utan illett egyet porszivoznom is es el kellett pakolnom a mosott ruhakat, a vegere mar hulla voltam. Ennyire nem gondoltam volna, hogy kifutunk az idobol...
Viszont a vegeredmeny meg engem is meglepett, egyreszt mindenki jol erezte magat, aminek talan a legjobban orultem. A masik, hogy izlett mindenkinek a vacsora, aminek szinten nagyon orultem, mert azert voltak aggodalmaim. Aposom szerint arulni kene a sutemenyeimet vagy legalabbis el kene gondolkodjak azon, hogy nyissak egy cukraszdat. Nos, megnyugtatok/el kell keseritsek mindenkit, hogy ez nem fog bekovetkezni, de jol esett, hogy ennyire izlett nekik. : )
Ajandekozni kulonosebben nem ajandekoztunk en csinaltam nekik egy kisebb csomagot magyar edessegekbol, meg persze vittek a sutibol, Nimo kap majd ajandekot csak, kozos megallapodas alapjan. : )
Szoval nagyon klasszul sikerult! Tegnap volt ugyan szent este, de mi ma ajandekozunk majd, ha Apa felkelt. Kivancsi leszek, Nimo szerintem nagyon fogja elvezni az ajandekat, legalabbis nagyon remenykedem benne.
A karacsonyi menu egyebkent, brokkoli kremleves volt, valamint sajotos-baconos rantott lazac rizzsel es desszertnek, citromos keksz es sajttorta. megdolgoztam vele, epp ezert ma valami sokkal egyszerubb lesz, gulyasleves es rakott palacsinta. : ) Megbeszeltuk, hogy a heten csak magyar (de legalabbis europai) jellegu menu lesz es ezt most be is tartanam, mert mar miota nem ettunk egy jobb gulyaslevest, tenyleg... Azert lesz majd ennel unnepibb is, nem kell megijedni. : )
Hat egyenlore ennyi, most varjuk a Jezuskat! : ))
Megegyszer kellemes unnepeket mindenkinek!

Kellemes Unnepeket Mindenkinek!

Szeretnenk mindenkinek nagyon boldog, bekes, szeretetben gazdag karacsonyt kivanni! : )

Boldog Karacsonyt!
Merry Christmas!
Craciun Felicit!
Joyeux Noel!
メリークリスマス!


2013年12月20日金曜日

Meg 3 nap : )


Es en ma befejeztem a lakas takaritast, ajandekok helyukon diszbe varjak, hogy bekeruljenek a fa ala, jovoheti menu osszeallitva. Ami meg var rank a suti sutes es egy nagy bevasarlas a hetvegen es kesz vagyunk! Mar csak pihenunk. : )
Nimo egy igazi kis angyal! 3 napig takaritottam az egyebkent nem tul nagy lakast, de muszaj volt, mert a por sajnos mindenhova letelepedik es hat koszosan csak nem varhatunk se karacsonyt, se uj evet. A 3 nap alatt pedig Nimo nagyon segitokesz volt, amig en vegeztem a dolgom hipersebesseggel, addig O edesen aludt vagy epp jatszott es csak azt hallottam, hogy dumal es nevet es nagyon jol el van, egy igazi kis tunder! Halas is vagyok neki, hogy igy segit nekem. Otthon mas lenne mert ugye ott lenne segitseg, de hat itt ketten vagyunk es ossze kell dolgozzunk, ami eddig nagyon szepen mukodik. : )
Szoval megerdemel minden ajandekot, ami nem keves es nem olcso, na persze nem mindegyik tolunk van, nagymama, nagypapa ajandeka is koztuk van, ha ez minden evben igy fog menni, 3-4 mulva ellepnek minket a jatekok, amik jobb esetbe varnak a kovetkezo babara, ha kislany lenne, akkor ketszer ennyivel kell szamoljunk, meg egy nagyobb lakas keresesevel...
Tehat, kesz vagyunk, fozes marad a jovohetre, nem fozok elore, foleg, hogy Apa jovoheten meg dolgozik, raadasul ejszakas, igy a karacsonyozas is kicsit csuszik. Kivetelesen nem 24-en este jon a Jezuska, hanem 25-en reggel. Pontosabban a Jezuska megjon 24-en este, csak reggel lesz mire mindenki megtalalja az ajandekot. : )
Jovoheten utani heten pedig Apa is szabadsagon lesz, es egy hetes teljes piheno kovetkezik, illetve esetleg egy kirandulas valahova idotol es kedvtol fuggoen. Valamint, ugy dontottunk 2 het mulva bevezetjuk Nimonak az uj izeket, azaz 2 mulva bizony elkezdunk tanulni kanallal enni. : ) Kapott mar parszor almalevet, nem kopte ki, sot egesz jokedvvel iszogatta, remeljuk igy lesz az almaval es tarsaival is. 
Olyan nagy fiu mar, pedig meg szinte csak most szuletett, szornyu, hogy repul az ido!

2013年12月10日火曜日

Telapo + ami belefer

Jart nalunk is a Telapo, bizony. Mondjuk nekunk semmi csokit, cukrot es ilyesmit nem hozott, de helyette kapott Nimo baba cuki kis ruhat es egy pluss micimackos jatekot, ami valami szornyu csipogos hangot ad ki magabol. O nagyon elvezi, mondhatni, egesz nap nyomokodni kene neki, mondjuk nekem 15 perc utan borzalmasan idegesito, szinte mar faj a fejem tole, de hat, ha O ennyire szereti megeri. : )
Varjuk a karacsonyt is, de meg mennyire! Olyan jo hangulat van mar most! Kicsit megvaltoztattam a dekoraciot is teliesebbre, karacsonyosabbra, jo nezni komolyan, bar nem kell nagy dologra gondolni.
Sot, feldiszitettuk a fat is. Isteni a hangulat este mikor vilagit es mindannyian a nappaliba pihenve fincsi teat iszogatunk, felbecsulhetetlen erzes.

Kozbe en jol megfaztam, vagy ki tudja mi ez a nyavaja... Egy hete lazas vagyok, eleinte kb. 3 napig baromira fajt a bolcsessegfogam, aztan megfajdult a torkom is es vegul elkezdett folyni az orrom is. Igy csutortokon az orvosnal ucsorogtunk jo dolgunkba, majd kozolte az orvos, hogy nem tudja mi ez, de nincs nagy baj es felirt egy szatyornyi gyogyszert. Mi lett volna, ha baj is lenne, de komolyan?!
Mostanra jottem rendbe, a tobbiek szerencsere egesz jol viselik/viseltek mert ok kimaradtak belole (szerencsere).

Mire ezt a bejegyzest megirtam, addigra mar egy csomo minden tortent. Tegnap megvettuk Nimonak a karacsonyi ajandekat, mi is elvezni fogjuk, ha olyan, amilyen hire van. 
Csak igy finoman megemlitem, hogy a 2 honapos edes-cukipofa-mosolygos cukorborsom 6kg! Ahhoz kepest, hogy feleves korara kene a sulyat duplazni, nekunk ez masodik honapra sikerult, kovernek nem mondhato, kis husis. Ma az oldalara fordult es beszel, egyfolytaban, nagyon edes. A furdest meg mindig imadja es mar ivott almalevet, amit ugy iszik, mintha legalabbis ezt itta volna egeszen idaig. Hat itt tartunk most.

Kozbe megjott a hazassagi anyakonyvi kivonatunk. Most mar csak a Nimonak kell az anyakonyveztetest megcsinalni otthon es egy darabig letudtuk a hivatalos ugyeket, vegre.

Hat ez most ilyen omlesztett bejegyzes lett pedig elmeletileg a telaporol akartam csak, de hat az ido nem enged tobbet. Na, majd a karacsonynak azert kulon bejegyzest csinalok. : )

2013年12月1日日曜日

Uncsiteso


Ma voltunk sogornomeknel. Igazabol mar hetekkel ezelott "mennunk kellett volna", de mindig kozbe jott valami es most kivetelesen nem miattunk... En azert tartottam ettol a talalkatol, ugyanis bar sogornomet imadom, mert kedves es aranyos, a szuleit egyaltalan nem ismerem, sot joforman semmit sem hallottam roluk azon kivul, hogy idosek es...
Eleve tok szar a tudat, hogy kulfoldi vagyok es igazabol ilyenkor jon elo ennek minden hatranya, de ezt most nem reszleteznem. Mindenesetre nem tudom mennyire lehettek elragadtatva mikor kozoltek veluk, hogy hat bizony kulfoldi is erkezik... Amennyire izgultam, annyira nem kellett volna. Mindenki iszonyat kedves volt es nem is tudom, hogy miert es hogy, de azt se kerdeztek meg tudok e japanul, automatikusan jottek a kerdesek es a valaszok, bar hazudnek, ha azt mondanam maximalisan feloldova ereztem magam... 
Szoval kellemeset csalodtam. : ) Meg lettunk hivva legkozelebbre is, ami nem most lesz magunkat ismerve, de majd megyunk.
Bar Nimo meg kozelebe nincs annak, hogy barkivel ugy igazan egy jot tudjon jatszani, azert az unokateso tett rola, hogy de kicsit megis. Kaptunk tole ajandekba egy homokozo szettet. 2 honaposan kicsit korainak velem, foleg, hogy kiakarta vinni jatszani, mindezt egy szal puloverbe, jol birjak a japan gyerekek a hideget az biztos...
Szoval jol eltoltottunk egy delelottot. Vittunk sutit ajandekba (nem en csinaltam, sajnos idom nem volt ra, majd legkozelebb...) mi meg kaptunk repat egy szatyornyit, fo az egeszseg! Ettunk sargadinnyet is, en nem szeretem, bar ez zold volt es finom, de nem fogom tulzasba vinni igy se...
Ja, kaptunk rajzot is Marintol (o az uncsiteso, aki amugy kislany es 3 eves), amin mi vagyunk, bar, ha nem mondta volna.... : )))
Most ott diszeleg a huton, amire egyebkent mar lassan semmi se fer majd, de megis mindig valamivel bovul a kollekcio...
Hat ennyi volt. Es most meg var rank egy ut a boltba, mert amugy se tegnap, se ma nem volt mindenre ido, bar ugye miert is lenne?

UI.: Tegnap Shizuokan voltunk csak ugy. Setaltunk, ki van mar diszitve az utca, jovoheten is megyunk, mert akkor mas dolgunk is lesz, de ha mar ott vagyunk megint, akkor miert ne, ugye? : )