2013年11月28日木曜日

December kozeledtevel...


...megerkezett hozzank is a karacsonyi hangulat. Jovoheten tervezek egy nagy takaritast es atpakolom a jatekokat a szobaba es minden olyat a szekrenybe, ami mar nem kell. Ami, viszont kell azt meg eloszedem, mar ha megtalalom persze a cuccokat a szekreny legaljan valahol...
Gondoltam csinalok adventi koszorut iden, de idohianyaban ez most elmarad, viszont szerzek valahonnan elo fenyoagat es rakok melle fahejas narancsot, a hangulat es az illat garantalt. : )
Megvannak az ajandekok is. Szuleimnek is es Apanak is. Nimo babanak meg nem tudom mit veszunk, de mivel mar csak neki kell beszerezni, igy nem vagyunk elkesve semmivel. 
Iden elobb diszitunk fat is. Olyan hamar eltelik az a ket het, hogy szinte feldiszitjuk es bontjuk is le. Viszont annyira jo hangulata van es szep, hogy mi elnezegetnenk tovabb is. Igy iden december 1-jetol allni fog a fa. : ) A sutes, fozes, ajandekozas stb. marad minden ugy, ahogy eddig. De, hogy mi lesz a menu, az meg kerdojel, gondoltam meghivjuk anyosomekat is vacsorara egyik nap, epp ezert meg nagyobb kerdojel... Na, de majd kitalalok valami magyaros-gyors-finom vacsit. Csak gyozzem idovel, ami most nagyon nincs...

UI.: Nimo baba rendbe jott. : ) Eszik, alszik, jatszik, gond egy szal se!

2013年11月24日日曜日

Hiszti...


Nimo baba kiborit... Egyik nap egy angyal, eszik, alszik, jatszik. Nevet sokat es allandoan "beszelgetne" : ) Zabalnivalo!
Masik nap, mintha nem is O lenne... Megy a hiszti egesz nap es vigaszhatatlanul sir, semmi se jo neki. Se az, ha jatszunk, se az, ha olbe van, se semmi. Az egyetlen dolog, ami jo, ha cicin van es cumizik, de oszinten ezt 24 orabol 20-ba nagyon nehez teljesiteni. De mi van ezeken a napokon?! 
Szinte mindennapunk ugyan ugy telik, ki van alakitva a rendszer es megis majdnem minden masnap "szenvedunk".... Bar, ha jobban belegondolok, akar mar ez is rendszeres, de jo lenne, ha kiiktatna, mert en tobb kavet iszok mar, mint amennyit alszok, O pedig szerintem hulla faradt lesz es meg hisztisebb... Es szinte egyaltalan nem alszik...
Valaki, valami jo tanacs? 

2013年11月21日木曜日

Novemberi aprosagok

Meg mindig ugyan annyi idom van, mint eddig vagyis szinte semennyi. Szoval egy darabig sajnos nem fognak surusodni a blogbejegyzesek, pedig, hat nap, mint nap tortenik valami, amirol erdemes lenne irni... Na, majd eljon az az ido is. : )
Addig is:
・Nem erzem mar se a kezeim, se a derekam, de most mar a hasam is faj... Ezt meg azt mondom tul is elnem, de draga kicsi fiunk most van abban az idoszakban, hogy csak ugy jo, ha fogjuk, visszuk, olelgetjuk stb. En is elvezem mert tunderbogar, de jelen fizikai helyzetbe, eleg faraszto es megterhelo...
・Apa lementette az osszes kepunket es utana letorolte a geprol, hogy legyen hely rajta, szoval most lehet ritkulni fognak a kep feltoltesek, de majd azert megoldom ezt is.
・Nimo baba nem alszik, mar megint... Vagyis nagyon keveset, kb. 2x fel orat napkozbe, ami alatt en semmit sem tudok csinalni, de azt sem hiszem, hogy ez neki eleg es ugye talan ez okbol kifolyolag esetre olyan hisztik vannak, hogy a szomszed szerintem mar fuldugoval alszik...
・Kesz vagyok a karacsonyi keszulodes felevel... Es meg van egy honapom, ebbol egy dolgot meg a heten el kell inteznem, hogy idobe legyek vele, a tobbire meg van egy kis idom.
・Viragoznak a muskatlik az erkelyen... De hogy hogy?! Mar arra sincs idom, hogy meglocsoljam oket es meg is szepek. Szeretem a muskatlit! : )
・Terhessegem eleje ota tegnap megittam az elso kavemat. Milyen isteni erzes volt, pedig nem, nem vagyok fuggo, de nagyon szeretem.
・Apa cegenel van "ceges ujsag" es van benne mindenfele csuda jo (gondolom, meg csak egyszer hozta haza es nem nagyon volt idom vegig olvasni... : ) ) tobbek kozott baba fotok, legutobb pont munkatarsanak masodik gyerekerol, aki most juliusba szuletett, ugy nez ki most jovunk mi, mert a csoport vezeto kert tole egy kepet a mi babankrol is, kivancsi leszek. : )
・Nem szalad a haz vegre. Ugy kitakaritottam, hogy csak na. Miota itthon vagyunk ez nem igazan tortent meg vagy igen, de az inkabb arrebb rakasnak mondhato, mint sem takaritasnak. De most sikerult!
・Ja, anyosom felhivott, hogy nem e lenne jo, ha tapszert valtanank (miutan Nimo babanak nincs szeklete mindennap...)? Nos, az otlet jo lenne, ha ugy mukodnenek a dolgok itt, mint otthon. Ugyanis itt mindenki bemegy a boltba es a szamara legjobbnak minosulo tapszert megveszi. Pont ezert minden tapszer tulajdonkeppen ugyanazt tartalmazza, igy hiaba valtanek max. az ara lenne mas. Az igazan hasfajos babaknak az orvos ad tapszert, ami teljesen mas allitolag. Szoval ezt az otletet elvetettuk. De az orvos egyebkent azt mondta a multkor, hogy, ha 3 napig sem kakilna, akkor se kell ketsegbe esni es hogy nincs ertelme tapszert valtani se, en ezek fenyeben tok nyugodtan jottem el a korhazbol. Anyosom, aki egyebkent eljott velem, ugy latszik vagy nem hallotta az orvost vagy nem akarta. : D
・Voltunk nagy setan is. Elveztuk mindannyian. Lehet, hogy elmegyunk a hetvegen is.
・Nem voltam soha egy kapkodos ember, jo, tul lassu se. Mindig mindent idoben megtudtam csinalni. Most olyan vagyok, mint egy mergezett eger, ahogy befejezek valamit mar kezdek is valami masba es persze mindig ugy tunik, hogy sose lesz vege a tennivaloknak, ami igy is van.
・Fogytam 4 kg-ot egy honap alatt, hmm, jobban megy, mint mikor fogyokuraztam, akkor persze egy honap alatt fel kilot is nehezen dobtam le. Na, azert 2 het mulva visszaterek Rubint Rekahoz, artani nem arthatok vele, meg egy 5 kg-t, ha ledobok egesz elegedett leszek magammal.

2013年11月13日水曜日

1. havi vizsgalat


Megjottunk a korhazbol. Megkaptuk az elso vizsgalat eredmenyet, amit meg az elso heten csinaltak es amit nalunk otthon egyebkent terhesseg alatt mar megcsinalnak... A lenyeg, hogy draga Nimo teljesen egeszseges! A mostani vizsgalatnak majd kesobb lesz eredmenye, de megmertek, megneztek a koldoket, a hasat stb. Minden rendben. : )
Sot egy igazi hos! Annyit sirt, amig megszurtak utana szinte rogton abbahagyta, raadasul se elotte se utana egy hangja nem volt, csak nezelodott jobbra balra. Nagyon kis cuki! : )
Viszont nagyon megnott... Mas 1 honapos babakhoz kepest O szinte 3 honaposnak latszik minimum. Ezt igazoljak mondjuk a meretei is ugyanis 5030g es 55cm es 3250g-mal es 48cm-el hoztuk el egy honapja a korhazbol... Nem mondhatjak, hogy eheztetjuk, sot! : )
Edes a vegtelensegig, imadnivalo kis pasi! ♡

2013年11月8日金曜日

1 honapos ♡

Bizony, Nimo baba mar elmult egy honapos! Annyira edes es jo baba, imadnivalo, ahogy alszik es nevet almaba, ahogy bujik hozzank, ahogy latszik rajta az elegedettseg eves utan es egyebkent mindenhogy! Cuki a vegtelensegig. : ) Mi pedig imadjuk nagyon!♡
1 honapos Nimo baba ♡

UI.: Az egy honapos vizsgalatrol majd kesobb beszamolok, csak tortent egy kis "baleset" hazajovet a korhazbol (elfelejtettek odaadni a papirt, amin az idopont volt), igy majd csak jovohet szerdan kerul sor a vizsgalatra. Amugy pedig minden rendben es mindenki jol van! : )

2013年11月6日水曜日

Idohianyban


Ugy nez ki meg egy ideig sajnos ilyen osszeszedett bejegyzesek fognak szuletni idohiany miatt... Bar azt mondom ez meg igy az elejen talan teljesen normalis. : )
・Tobbet alszunk. Igen, az elso ket hethez kepest sokkal tobbet. Oszinten, nem is kell mas ugy erzem, ahogy tudtam egy nap 6-7 orat aludni mintha minden megvaltozott volna es szep es jo lett. Hat igen, anno mikor suliba jartam meg, emlekszem mennyit is szamitott az a bizonyos 5 perc... : )
・Tobbet alszunk, ketsegkivul. De ez a nap barmely napszakara vonatkozhat. Most eppen azt jatszuk, hogy baglyok vagyunk, nappal alszunk, ejszaka minden mas van csak alvas nincs... Az uj ejszakai idotoltes az, hogy nezzuk a Micimackot... De meg igy is legalabb pihenunk. Remelem ez idovel valtozik es visszaterunk az esti alvashoz.
・Megtanultam beosztani az idom, aminek igazan orulok, mert most mindenre es mindenkire jut ido es nincs lelkiismeretfurdalasom. Azert idobe telt, valljuk be...
・Nem tudunk hazamenni karacsonyra... Ez most a legnagyobb szivfajdalmam. Az ok igazabol teljesen egyertelmu volt, csak biztam benne, hogy, de talan megis lehet... Hat nem. Mindegy, majd kihuzzuk valahogy majusig. Csak tartok tole, hogy karacsony kozeledtevel megint jon egy honvagy es kiut, mint tavaly, de bizzunk a legjobbakba.
・Voltunk kint. 6 hetet mondtak a korhazba a szobafogsagot illetoen, de nem, nem birtam tovabb. Eloszor csak az erkelyig mentunk, aztan mindig egy kicsit messzebb (nem kertes hazba lakunk, ugy hogy messzebb csak az utca es a park van..). Az eredmeny bamulatos. A kezdteben egyaltalan nem alvos fiam, most olyan jokat alszik, hogy hihetetlen! Az a 6 het eleg 4-nek is szerintem...
・Aposom es anyosom "elegedettek" a kis felver unokajukkal. Aposom altalaban egy jokedvu ember, de ritkan latom ugy orulni, mint mikor most voltunk a hetvegen, agyon olelgette mondhatni. : )
・Penteken megyunk vissza a korhazba. Mindkettonket megneznek megegyszer. Jovohet szerdara varjuk a vedonot is. Hivatalosan is meg lesz a havi vizsgalat es beszelgetunk a kovetkezo honaptol esedekes oltasokrol is... Ohh, jaj, na az meg egy jo dolog lesz.
・Egyebkent jol vagyunk, nagyon is! : ) Es elvezunk minden egyes egyutt toltott percet harman, ami mindennel jobb! 
・Ja, igen. Mindjart karacsony, minden tulzas nelkul... En itt kevesbe tudok rahangolodni erre a tenyre 25 fok melegbe es tavaszias idobe, de az ido segit... Lassan el kene kezdjek keszulni erre is, venni tul sok mindent nem kell, de amit kell az meg mind beszerzesre var... Mentsegunkre legyen iden, draga Nimo, igy nekem az oktober olyan gyorsan telt el, hogy eszre se vettem. A novemberrel ez nem tortenhet meg, mert aztan kifutunk az idobol, az meg nem lenne szep... Szoval majd jovohettol neki allok keszulodni, ha maskent nem is, akkor eloszor gondolatba, legalabb annyival is elorebb leszunk.
・Vegig neztuk a Harry Pottert, vagyis majdnem vegig. Leadtak az osszes reszt a TV-be, angol szinkron, japan felirat, kesz elvezet, de gyakorlasnak ketsegkivul jo. Az utolso elotti reszt 3 felvonasban neztuk, mert Nimo annyira nem elvezte... Utolso resz a heten, van egy olyan erzesem, hogy Apa, ha vegig nezte se igazan fogja, se erteni, se szeretni, de legalabb nem nyaggatom vele tobbet. : ))
Hat most ennyire futotta hirtelen, biztos volt mas is, de oszinten az agyam meg mindig nem a regi, bar azert eszrevehetoen jobb. Remelem azert lassacskan eljon az ido, mikor kicsit tobb idom lesz irni es nem csak ilyen osszecsapott bejegyzesekre futja majd. Addig is meg kis turelmet. : )