2013年2月25日月曜日

...


Hat ez a bejegyzes szerintem leginkabb azert szuletik meg, hogy kiirjam magambol mindazt, ami mostanaban talan nem is igazan idegesito, viszont bosszantoan zavaro es ugy erzem, hogy olyan ponthoz erkeztunk, amin vagy most javitunk, vagy kesobb nagyon rossz lesz.
Draga Zsofival es Zolival en mar minap kitargyaltam ezt a dolgot es mar egy ideje gondolkodom rajta, hogyan is lenne igazan jo. Jelenleg sehogyse, de majd az ido megszepit mindent. 
Szoval sokszor felmerult mar a "csalad" mar mint az itteni. Eleinte nem kulonosebben ereztem, hogy baj lesz a tul nagy szimpatiabol, de mar kezdem azt erezni, hogy lehet megis. Aposom, akinel jobbat szerintem kivanhatni se kivanhatnek, mert olyan nyugodt es olyan kedves es nem utolso sorba szinte mindig jokedvu, aztan ott van Anyosom, aki segit barmibe, sokszor volt/van kozos programunk es aki mindenkinek csak jot akar. De! Es most jon az a resz, ami....
Az elmult idoszakba, egy olyan 2-3 honapja, kicsit olyan erzesem van, hogy Anyosom tul sokat akar velunk lenni. Ez normal esetben talan nem is lenne baj, csak az a baj, hogy nem a fiahoz jon, vagy nem akkor jon mikor mindketten itthon vagyunk, hanem kimondottan hozzam... A masik, hogy ez meg talan nem vetne fel problemat, de a helyzet az, hogy az utobbi idobe mindenfele ok nelkul is eljon, ugy hogy nem egy orat marad, hanem 3-4-et is, vagy mikor hogy. Egeszen jol viselem a terhesseg elso harom honapjat, de megmondom oszinten, hogy en szeretek onallo lenni, nem szeretem, ha azt hiszik nem tudok valamit megcsinalni, illetve, hogy nekem egy heten 2-3-szor is felnapos segitsegre van szuksegem. Mert nincs! Es ha kesobb lesz, ugy is szolni fogok neki, ezt valoszinuleg nagyon jol tudja, de nem kell, hogy mar most idejarjon eleg surun, mert ez engem nagyon zavar. Foleg, hogy ez utobbi egy honapba valt igazan bajja, miota tudja, hogy baba lesz. Amig megtudok fozni es kitudok takaritani egyedul, addig ugy erzem nem kell, hogy ennyiszer jojjon. Arrol mar nem is beszelve, hogy mar ferjem se akar minden hetvegen menni meglatogatni oket, vagyis most minden rajtam csattan, pont a legjobbkor.
Ja, igen es aggodalmam, ne tovabbja, hogy mi lesz ha megszuletik a baba? Mert ugye, ha mar most ennyit jon, tok feleslegesen, akkor majd tuti talal indokot, sot szerintem majd megindulnak a feltetelezesek, hogy en mit tudok, meg mit nem es hogy o meg mibe tud segiteni. En viszont ezt baromira nem akarom. Azt gondolom, hogy en vagyok/leszek az anyja es az en dolgom az, hogy megetessem, megfurdessem, elaltassam stb. Akkor is, ha elsonek nehez, majd megszokom, de o ne akarjon ilyenbe segetkezni. Ugy is mindig vinnenk hetvegen hozzajuk, hogy had lassak vagy babusgassak meg miegymas. 
A baj, hogy felek, hogy Anyosom, nem nagyon tudja vagy eppen akarja tudni, hogy hol vannak a hatarok es epp ezert neki nem is esik le, ha nekem mar ez nem jo, hanem kimondottan zavaro.
Ferjem hal istennek komprumisszum kesz, es lehet talan neki kene kozolni anyjaval, hogy kulon csalad vagyunk mar, felnottek, a gyerek nem lenne eltiltva toluk, mert miert lenne? De ertse meg, hogy van amikor mar faraszto es nagyon sok. Raadasul Anyosom akarhanyszor idejon, mindig kieli magat, szamomra nem termeszetes dolgokkal, pl.: en nem pakolok naluk sose, vagy nem nezek bele ebbe-abba. O a multkor is atrendezte a szekrenyt es atpakolta a viragaim, de miert??? Ezert is sokallom azt a 4 orat, mikor itt van... Es utana nekem van dolgom a visszarendezessel.
Szoval erre igy is ugy is sort kell keritsunk, bar meg nem tudom, hogyan lehetne finoman elmondani, valoszinuleg sehogy, mert igy is ugy is sertodes lenne a vege, de majd idovel helyre all minden.
Lehet kicsit ugy tunik, hogy felnagyitom a dolgot, az is lehet, hogy masok ennek orulnenek, en szeretek onallo lenni es azt amit ugy erzem nekem kotelessegem, en megcsinalni. Tuti lesz, hogy fogom a segitseget kerni, de nem most.
Es igazabol ez az egesz mult het csutortokon tetozott bennem, mikor orvoshoz menetel elott azzal hivta fel ferjem, hogy nem e lenne jobb, ha o (Anyosom) jonne el velem? Hat mar hogy lenne jobb?? Egyaltalan nem jo, jojjon csak az apja, vegulis mi vagyunk a szulei, na. De hal istennek ferjem nem kell felteni, mert anelkul, hogy egymasra neztunk volna, vagy megszolaltunk volna, mondta magatol, hogy tok egyertelmu, hogy neki kell velem jonnie.
Nem gondoltam volna, hogy ilyen is lesz, de en voltam a naiv, hogy nem szamitottam ilyen problemakra...
Ja, amugy most hoztak a vernyomasmerot, amit rendeltunk, vajon, ha nem valtozik a helyzet, milyen lesz a vernyomasom?

2013年2月21日木曜日

Az orvosnal


Hivatalosan is kisbabank lesz, annyira, hogy ma lattuk rola az elso ultrahangos felvetelt, irto cuki mar most! : )) Nagyon pici, nagyon cuki es mar 8 hetes.
Ja, igen. En olyan nyugalommal mentem be a korhazba, mint meg eletembe soha. Ez is biztos jele annak, hogy ketten vagyunk, de maskor meg a haziorvosnal is panikba estem. Szoval baromi macera itt a korhaz, szerintem, de ez sajat velemeny es valoszinuleg azert mondom ezt, mert otthon tok mas.
Meg vagyok merve, mindenhogy. Es sajnalattal veszem tudomasul, hogy oregszem, vagy valami tortenik, mert 4 cm-el vagyok alacsonyabb, mint 5 evvel ezelott.... Hat nincs mit tenni ez van. : ) Persze az is lehet, hogy anno elmertek es sose voltam annyi amennyi, vegulis mar nem tudjuk meg, ugy hogy kar agyalnom rajta.
Viszont elso vizsgalatra teljesen egeszsegesnek tununk, mindketten. Ez azert eleg nyugtato a szamomra. Marcius 15-en lesz ujabb ellenorzes, igazabol akkor lesz meg egy labor, igy teljes egeszebe, meg ez meg az. De egyaltalan nem izgulok. Azt gondolom, hogy semmi latszatja nincs annak, hogy barmi komoly bajom is lenne, nem faj semmim, nem szedek semmilyen gyogyszert, egeszsegesen eszem, amennyire csak tudok, mi baj lehetne? Kulonben meg, ma eletem legjobbjat mertuk a vernyomasomon. Sose volt meg ennyire jo, mert, hogy nekem mindig magas volt, hat ma nem. : )) Ugy hogy teljesen optimistan allok minden vizsgalathoz, aminek meg ki kell esetleg derulnie, egyszer ugy is kiderulne.
Egyebkent itt az orvosok es minden apolo es korhazi alkalmazott, valami iszonyat kedves. Mosolygosak es mindenbe segitenek, ha nem ertek valamit akkor annyiszor mondjak vagy magyarazzak, hogy ketely ne maradjon es az orvosunk nagyon kedves. Sot teljesen kompromisszum kesz, megkertem, hogy ha lehetne, ugy kapjunk idopontokat, hogy ferjem is jonni tudjon, mert, hogy meg is csak orvos es ha nem ertek valamit legalabb egyikunk legyen teljesen kepbe. Es minden szo nelkul beleegyezett, bar utana az apolono megjegyezte, hogy akar egyedul is mehetek egy ido utan, mert nem gondolna, hogy nyelvi problemak vetodnenek fel. Jol esett es orulok, hogy o jobban hisz bennem, mint en magamba, de megis csak megnyugtatobb nekem, ha valaki 100%-san erti a dolgot.
Szoval ennyit az elso korhaz latogatasrol. Remelem utana se lesz semmi problema. Most mar mindenki megnyugodhat. : ))
Meg valami, varhato szuletesi ido, oktober 2. : ) Nagyon jo volt hallani, mert igy nem kell a baromi melegbe szenvedni majd. Igaz igy meg nagy pocakkal huzom ki a nyarat, de az legyen a legkevesebb. : )

2013年2月12日火曜日

Picur ♡


A nagy dolog, amirol eddig nem irtam, mert meg tul korainak tartottam, most eljott az ideje, hogy irjak rola. Kis babank lesz! Az oromunk hatartalan es nagyon nagyon varjuk! : )
Igazsag szerint orvosnal meg nem jartunk, az ok igazan egyszeru, jovohetre adtak idopontot, a baba erkezest is csak a tesztnek hala tudjuk, amibol kettot is csinaltam, biztos, ami biztos. Ugy hogy most mar csak az orvos lelkesito es megnyugtato szavaira vagyunk. De nagyon nagyon!
Sajnos a felelmeimet nem tudom felretenni, nem gorcsolok, nem panikolok, de azert tartok egy ket dologtol. Peldaul a szulestol. A mostani legnagyobb felelmem, tobb szempontbol is. De errol majd kesobb, egy orvosi megbeszeles utan. 
Meguszni latom a hanyos idoszakot (bar ezt lehet most kiabaltam el), ugyan is eddig egyszer se hanytam, azt nem mondom, hogy jol viselem, mert a visszatero hanyinger nem igazan boldogit, foleg mikor fozok, az ugy duplan szornyu... Az egyetlen dolog, ami hasznal es, ami egyben annyira nem is jo talan, az a buborekos asvanyviz, pontosabban asvanyviz helyett Sprite, mert hogy itt nincs szensavas asvanyviz, csak sima, az meg nem hogy segit, de neha meg rosszabit is a helyzeten, ugy hogy ez ilyen szukseg megoldas, gondoltam a Cola, Fanta es tarsai kozul meg mindig ez, ami talan a legveszelytelenebb. Leszoktam a kaverol, arrol a napi egy poharrol is, amit neha nagyon hianyolok, de megallom, hogy nem iszom meg. Az eddigiek fenyeben meg is a legrosszabb a faradtsag. Ami a napokban olyan szintre lepett, hogy kepes egy nap 3-4-szer is aludni 20 perceket. De ha nem is alszom, akkor is iszonyat faradt vagyok.... Remelem idovel jobb lesz, mert ez igy azert nem tul biztato. Az etkezes annyira nem valtozott, bar most meg az eddigieknel is tobb zoldseget es gyumolcsot eszem, mindent 36396-szor megmosva. Illetve az utobbi idobe a leveseken kivul mas etelbol nem sokat birok megenni, a szilardabb fajtabol... Ha ragondolok is hanyingerem lesz rogton.... 
Egyebkent mas gond nincs. : ) Jol erzem magam, a jokedvem cseppet sem valtozott, szoval remeljuk a legjobbakat! Es nagyon nagyon varjuk a kis picurt! : )

2013年2月3日日曜日

Az egeszseg fontos

Mostanaban meg aztan foleg. Kedves ferjemuram, azt mondta tegnap, hogy jot fog tenni nekem, ha hetvegenkent szivok egy kis friss levegot, ezert elvitt "videkre" (nalunk is videkebbre) nem messzire, de volt vagy mas fel ora kocsival. Elmentunk a hegyekbe, mert hogy allitasa szerint (es milyen igaza van!) ott a legfrissebb es legtisztabb a levego. Nem fejszelloztetes szempontjabol mentunk, bar annak se volt rossz. Mostansag kicsit valtoztattam az etrendemen es tobbet jarok el egyedul is setalni (de persze, csak ha jo ido van) mert, hogy biztos jot tesz majd. Nos, ez a kirandulas ennek okan tortent meg, igazsag szerint nagyon nagyon jo volt! Tobb mint jo. Viszont a 300 akarhany lepcsofokot fel a hegyre kihagyhattuk volna igazan, teny hogy jot tesz, de a jelen helyzetbe a vernyomasom is kisse befolyasol... Meg mondjuk a nem tudom hany meteres, ilyen jobbra-balra hinbalodzo hidon valo atkeles nelkul is meglettem volna ugy erzem, mert mikor kezdjen el fujni a szel, ha nem akkor mikor mi megyunk keresztul rajta, raadasul alattunk a folyo, ami ki tudja milyen mely es milyen hideg?! Szep volt, meg izgalmakban gazdag, de azert legkozelebb en lehet inkabb kerulve korbe setalok. : )
 

 

 

 
Hmm. Viszont tenyleg nagyon szep volt, allitolag nyaron meg szebb. Majd meglatjuk, de szerintem visszamegyunk mi meg hamarabb is. Egyebkent nem tudom ki, hogy van vele, de szerintem ilyen kis falvakban, meg egyebkent is videken olyan jo hangulat van. Teljesen mas es neha nagyon is jo kicsit kimozdulni a varosbol. Mi mostanaban egyre gyakrabban megyunk ilyen helyekre, de jot is tesz szerintem. Meg hat, nem utolso sorba, ugye a termeszet sok meglepetest tud okozni. Peldaul itt talalkozhattunk volna majmokkal is, meg egyeb allatkakkal, de sajnos nem sikerult, Yoshiro szerint elkoltoztek. : ))




 


Na, hat ez volt tegnap es meg mindig nincs vege a hetvegenek. Ez persze nem rossz, de nem is jelenti azt, hogy mar elmegyunk valahova, kiveve a postat es a boltot. : ) Ja, es persze meg Yoshiro nyomtatot keres az egyik baratjaval, en addig ki mostam, kiteregettem, kitakaritottam, elmosogattam, rendet raktam es megirtam ezt a bejegyzest is. Ket ora alatt. : ) Bar minidg ennyire sikerulne beosztani az idom. Mondjuk meg van mara par elintezni valo dolog, ugy hogy, hol van meg a veg, de hogy holnap csak pihenni fogunk, az is biztos.