2012年12月25日火曜日

☆Karacsony☆


Hat, hol is kezdjem. Sokkal sokkal jobban alakult a karacsonyunk, mint amire szamitottam. Delelott csinaltam egy gyors takaritast (ami meg hatra maradt), utana sutottem sutit, meg pogacsat. Utana kis pihenes, majd este ajandek bontas es vacsi. Sult pulyka volt, majonezes kukorica salataval, meg paradicsom salataval, es rizzsel, meg persze zoldsegleves. Olyan jo karacsonyi hangulata volt meg igy is, hogy nem halaszle es toltottkaposzta volt, bar azert kicsit hianyoltam, na de majd legkozelebb. Igazsag szerint halaszle azert nem volt, mert Yoshiro annyira nem szereti, megeszi, ha muszaj, de nem favorizalja. Toltottkaposzta pedig a savanyu kaposzta hianya miatt nem volt. De megoldottuk es a sult pulyka is legalabb annyira finom volt. Vacsi utan volt meg karacsonyi film nezes es tea sutivel. Tenyleg jol sikerult! : ) Ugy hogy nem panaszkodhatunk. Meg anyuekkal is tudtam egy kicsit beszelni tegnap skype-on, ugy hogy egy picit meg csaladiasra is sikerult... Ma Yoshiro dolgozik sajnos. : ( De szombattol szabadsagon lesz! Alig varom! : ))
Mivel ma 25-e van, igy meg nem kestunk el vele, Nagyon Boldog Karacsonyt Kivanunk Mindenkinek! : ) ☆メリークリスマス!☆ Merry Christmas!☆
 

2012年12月6日木曜日

A tobb, mint fel ev hozadeka...


...hogy romlik a magyarom. Nem tudom, hogy eddig hanyan olvastak el az elozo (tegnapi) bejegyzesem, de en ma igen es legalabb 5 ertelmetlen mondattal talalkoztam benne... Most vagy ritka figyelmetlen vagyok es pluszba meg el is gepelek par dolgot (ami egyebkent, nem titok megesik egy parszor..) vagy pedig emlekezet kihagyassal kuzdok es azt hiszem leirtam, de kozbe nem es emellett akkor meg latni se latok ezek szerint rendesen mert nem veszem eszre, hogy a mondat alanya vagy allitmanya hianyzik. Ja, es akkor mar a helyesirasomat meg se emlitem.... Majdnem sokkot kaptam mikor most meglattam. D:
Gondolkodtam rajta, hogy ugy hagyom, legyen mindenkinek egy "jo" napja, de rajottem, hogy igy alig lehet vegig olvasni. Szoval... Nem tudom mi lesz meg, de lehet neki allok magyarul tanulni, mert hat ez nem eppen egy jo pont, hogy elfelejtek irni. Mellesleg megjegyeznem, hogy tuti igy is van eliras vagy helyesirasi hiba minden bejegyzesembe, de hat most na. Nem vagyok ra buszke, de majd, majd, nem tudom, ujra tanulok irni. : )
A tobbit vissza se mertem nezni, szoval... Nem is fogom valoszinuleg, majd innentol max. jobban figyelek. Bocsi mindenkitol, aki erre jar es olvassa. Feltetelezem nem eppen "szemet gyonyorkodteto", de hat most na. Majd igyekszem. : ))


UI.:  Az ekeztek szandekosan nincsenek. Es ha akarnek is szenvedni a japan billentyuzetes gepen, hogy megtalaljam a magyar ekezetes betuket, hosszu "i" betum akkor se lenne, szoval tudom, hogy az "ir" szot hosszu "i"-vel irjak, csak nincs! Kis kibuvo tudom, de nem minden, hiba az en hibam. : ))

2012年12月5日水曜日

Meg 19 nap ☆

Elso decemberi bejegyzesem es mar azzal kell kezdjem, hogy jol lebetegedtunk... Yoshiro osszeszedett valamit, eloszor meg annyira nem is volt feltuno, mondta, hogy kicsit mintha fajna a torka, de semmi egyeb, na ra 2 napra, folyt az orra, naponta megevett vagy 3 zacsko citromos-mezes cukrot, meg teazott, de a hangulatan nem nagyon volt erzekelheto, hogy nagyon rosszul lenne. Erre ra par napra, mikor mar kezdtem azt hinni, hogy en meguszom idenre a betegseget, hat pont nem. Tegnap arra keltem, hogy faj a torkom vagy/es a legcsovem, meg folyik az orrom, hat mondanom sem kell szerintem, mennyire orultem/orulok neki. A legrosszabb az egeszbe az, hogy engem jobban ledont, mint ot, mondjuk lazunk nincs, ennyi jo van az egeszbe. Ugy hogy most meleg leves, meleg tea es itthon ules lesz a heten (de ha nem lesz jobb, lehet egy gyogyszertarba menetelt beiktatunk majd..).
Aztan, kicsit oromtelibb tema, 19 nap es karacsony! : ) Es meg annyi mindent kell addig csinaljak... Kicsit ugy erzem, megint el leszek maradva es majd karacsony elotti utolso heten lesz nagy kapkodas, mint ugy altalaba... Viszont az biztos, hogy a heten semmit se csinalok, erom se nagyon van hozza, meg aztan a heten Yoshiro ejszakas, vagyis nappal alszik, igy most hogy allnek neki takaritani?! : ) Ugy hogy marad  a teljes jovohet erre, illetve 22-23, ha nem megyunk azon a  hetvegen sehova, a fozes, meg sutes, meg megmarad 24 delelottjere. Yoshiro dolgozni fog mind a harom nap, ugy hogy csak este karacsonyozunk.

Ja, igen. Nalunk mar all a fa. : )) Ugyan is Yoshiro gondolt egyet es feldiszitette. Kicsit korai igy december elso heteben, de az teny, hogy a hangulat az igy meg szebb. Meg legalabb tovabb gyonyorkodhetunk benne. : ) De azert remelem ez nem lesz hagyomany...
Hat ennyit igy december elejen. Meg ugye kozbe minden megvaltozhat, de orulnek, ha nagyjabol ez igy megvalosulna, ahogy elgondoltam. Gondolom egyebkent otthon mar megy a karacsonyi vasar, ugy elmennek... Mondjuk az utcak itt is kivannak mar diszitve, meg az allomasok, de azert nem ugyan olyan, mint otthon... Na, de majd jovore!!! ; )